Sarjana dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Bagaimana untuk Memahami Cetak Halus pada Skala Global?

Dalam Program Master dalam Undang-Undang Perniagaan Antarabangsa (IBL) , anda meningkatkan dan memperdalam pengetahuan dan pemahaman anda mengenai undang-undang perniagaan, termasuk undang-undang kontrak, undang-undang syarikat, undang-undang harta intelek, undang-undang persaingan dan penyelesaian pertikaian komersial. Anda juga boleh belajar lebih jarang mengajar topik seperti Undang-undang China. Di samping itu, anda terus mengembangkan analitikal, undang-undang argumentasi dan kemahiran komunikasi anda.

Belajar

Program Master dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa (IBL) adalah program Master-berorientasi penyelidikan dua tahun yang mendidik pelajar berbakat untuk menjadi profesional undang-undang perniagaan berorientasi di peringkat antarabangsa yang memenuhi syarat untuk kerjaya dalam amalan undang-undang dan ahli akademik / profesional undang-undang.

Dalam program IBL, anda mempunyai peluang untuk mempelajari lebih lanjut mengenai subjek berkaitan perniagaan seperti undang-undang kontrak dan pengguna, undang-undang komersial (termasuk undang-undang syarikat, undang-undang pasar sekuriti, undang-undang persaingan dan undang-undang harta intelek) dan penyelesaian pertikaian komersial dari titik antarabangsa pandangan. Program ini terdiri daripada kajian wajib, seminar dan penyelidikan wajib termasuk tesis Master.

Mengapa Undang-undang Perniagaan Antarabangsa?

Memandangkan kehidupan ekonomi terjejas oleh globalisasi, adalah penting bagi para profesional undang-undang perniagaan yang berjaya untuk memiliki pengetahuan luas mengenai undang-undang perniagaan antarabangsa. Dalam Program Master-berorientasikan penyelidikan selama dua tahun dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa (IBL), anda akan menjadi seorang ahli perniagaan yang berorientasi di dunia yang berpengalaman profesional untuk kerjaya dalam praktik hukum dan akademik.

Dalam program IBL, anda akan dapat:

  • Meningkatkan dan memperdalam pengetahuan dan pemahaman anda mengenai undang-undang perniagaan, termasuk undang-undang kontrak, undang-undang syarikat, undang-undang IP, undang-undang persaingan dan penyelesaian pertikaian komersial
  • Selanjutnya mengembangkan analitis analitik, undang-undang dan kemahiran komunikasi anda
  • Membangunkan kemahiran penyelidikan dan pengetahuan undang-undang perniagaan untuk meneruskan pengajian anda dalam program PhD
  • Belajar dalam persekitaran antarabangsa dan pelbagai budaya dengan pelajar dan kakitangan dari seluruh dunia
  • Rangkaian dengan majikan yang berpotensi dan rakan sekerja berpotensi lain di bidang undang-undang perniagaan antarabangsa

Selepas melengkapkan Program Master dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa , anda akan dianugerahkan gelaran Ijazah Sarjana Antarabangsa dan Perbandingan Undang-undang (MICL) (kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisteri).

Sila ambil perhatian bahawa penyiapan ijazah ini tidak melayakkan graduan untuk jawatan yang memerlukan ijazah Sarjana Undang-undang Finland (oikeustieteen maisteri, OTM).

Struktur dan kandungan

Skop program master adalah 120 kredit (ECTS) yang akan diselesaikan dalam dua tahun akademik. Program ini terdiri daripada kajian wajib, seminar dan penyelidikan wajib termasuk tesis Master. Pada tahun pertama anda akan menumpukan pada kajian wajib dan pilihan , dan pada tahun kedua anda akan menulis tesis anda dan mengambil lebih banyak kajian pilihan . Anda juga boleh menyertakan latihan magang dan tempoh pertukaran pelajar sebagai sebahagian darjah anda.

Salah satu daripada tonggak program Undang-undang Perniagaan Antarabangsa adalah serba boleh. Sebagai tambahan kepada semua bidang penting undang-undang perniagaan, anda boleh memilih dari pilihan kursus undang-undang yang lain. Anda tidak memilih apa-apa utama atau pengkhususan seperti itu, tetapi boleh memberi tumpuan kepada topik yang paling menarik minat anda dalam kajian pilihan anda.

Anda akan berpeluang mendapat pengetahuan mendalam terutama dalam:

  • Undang-undang kontrak dan pengguna
  • Undang-undang komersial (termasuk undang-undang syarikat, undang-undang pasaran sekuriti, undang-undang persaingan dan undang-undang harta intelek)
  • Resolusi pertikaian komersial (khususnya timbangtara antarabangsa)
  • Undang-undang, teknologi dan digitalisasi

Kursus dan pengajaran

Dalam program Undang-undang Perniagaan Antarabangsa , anda akan belajar dengan mengikuti kursus kuliah dan kursus pengajian dan juga dengan menulis kertas seminar, menyampaikan karya anda dan menyelesaikan seminar penyelidikan semasa menulis tesis Master anda. Bergantung pada kursus yang anda ambil, anda sama ada akan belajar lebih bebas atau anda akan terlibat dalam kerja kumpulan.

Anda tidak memilih apa-apa utama atau pengkhususan seperti itu, tetapi anda bebas menumpukan perhatian pada topik yang paling anda minati dengan memilih kajian pilihan anda dari pelbagai jenis kursus yang ditawarkan oleh Fakulti Undang-undang. Sebagai tambahan kepada kursus teras IBL , anda boleh memberi tumpuan kepada topik seperti undang-undang Eropah, undang-undang cukai antarabangsa, undang-undang perdagangan dan pengangkutan, dan undang-undang perniagaan Rusia / Cina . Jika anda menyasarkan lebih banyak disiplin yang pelbagai, anda boleh memasukkan kursus dari fakulti / universiti lain ke dalam kajian pilihan anda.

Sebagai tambahan kepada kursus dan seminar biasa, anda mempunyai peluang untuk mengambil bahagian sebagai contoh dalam Pertandingan Moot Court atau kursus Klinik Undang-undang Helsinki untuk mendapatkan pengalaman praktikal, rangkaian dan memenuhi majikan yang berpotensi. Anda juga digalakkan untuk merebut peluang kerjaya dalam pengajian anda.

Tesis Sarjana

Semasa tahun kedua pengajian anda, anda akan mengambil bahagian dalam projek penyelidikan dan menulis tesis Master, projek penyelidikan bebas. Seminar penyelidikan terdiri daripada semakan seminar penyelidikan (10 kredit), seminar penyelidikan (10 kredit) dan tesis Master (30 kredit).

Seminar penyelidikan dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa adalah projek sepanjang tahun di mana anda akan mengambil bahagian dalam mesyuarat seminar, tugasan seminar lengkap, menulis tesis Master anda dan mengemukakan penemuan di hadapan kelas. Proses penyelidikan dan penulisan anda akan disokong oleh mesyuarat seminar penyelidikan. Anda akan bersetuju dengan topik tesis anda dengan penyelia tesis anda. Untuk menyokong kepentingan kerjaya individu anda, anda bebas memilih topik tesis berorientasikan perniagaan, selagi ia diluluskan oleh penyelia tesis anda.

Semasa seminar penyelidikan, anda akan mendapat maklum balas yang kerap mengenai kerja anda dari penyelia dan rakan-rakan anda. Setelah menamatkan seminar penyelidikan, anda akan mempunyai argumentasi akademik dan kemahiran bertulis serta pemahaman menyeluruh tentang topik tesis anda.

Menulis seminar menyediakan anda untuk tesis Master. Anda dikehendaki mengambil sekurang-kurangnya satu seminar menulis semasa pengajian anda, tetapi anda bebas untuk menghadiri lebih banyak lagi.

Pelajar dan kehidupan pelajar

Hayat pelajar dan terutama budaya organisasi pelajar sangat kaya dan pelbagai di Finland. Juga di University of Helsinki , komuniti pelajar sangat aktif. Lebih daripada 250 organisasi pelajar beroperasi dalam Kesatuan Pelajar University of Helsinki (HYY) , dari fakulti dan organisasi subjek ke organisasi politik dan masyarakat, dan dari koir dan orkestra ke gim sukan dan permainan. Kegiatan mereka termasuk perayaan ulang tahun, pesta makan malam akademik, acara kebudayaan, perjumpaan dan lawatan.

Sebagai pelajar dan ahli Kesatuan Pelajar (HYY) , anda berhak mendapat banyak manfaat dan perkhidmatan. Sebagai contoh, perumahan pelajar berpatutan, perkhidmatan penjagaan kesihatan asas, kemudahan sukan dan makanan harga pelajar. Anda juga mendapat banyak diskaun, contohnya bayaran yuran pengangkutan awam di seluruh negara.

Kerjaya

Apabila tamat pengajian dari Program Sarjana dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa (IBL), anda akan menjadi profesional undang-undang perniagaan berorientasikan di peringkat antarabangsa yang berkelayakan untuk kerjaya dalam amalan undang-undang serta akademik undang-undang.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. ... Baca lebih lanjut

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. All programmes comply with the national legislation governing university education and are, therefore, recognised globally. Baca Ringkas