Amalan Undang-Undang LLM Dalam Talian (Harta Intelek)

Umum

Penerangan Program

Amalan Undang-undang LLM (Harta Intelek) Reg. No. 252960

Ijazah sarjana ini direka untuk peguam dan pengurus moden dan meneroka aspek undang-undang dan komersil harta intelek (No. 252960) . Program ini dirancang dengan kerjasama firma undang-undang utama dan pemimpin industri. Universiti Undang-undang adalah pemimpin antarabangsa dalam pendidikan undang-undang dengan sejarah 140 tahun.

Kursus-kursus ini didaftarkan di Pejabat Pendaftaran Bukan Antarabangsa Hong Kong (NCR). Adalah menjadi budi bicara bagi majikan individu untuk mengenali apa-apa kelayakan yang mana kursus-kursus ini boleh diterajui.

Keperluan Kursus

  • Keperluan kemasukan UK: Pelajar hendaklah memiliki ijazah sarjana muda UK dalam mana-mana mata pelajaran pada 2: 2 atau ke atas atau kelayakan yang setaraf.
  • Walaupun kami menerima permohonan daripada graduan undang-undang bahasa Inggeris, anda mungkin akan mengulangi banyak tema dari ijazah sarjana anda. Kami mengesyorkan agar anda mempertimbangkan versi dalam talian kursus ini di tempat pertama yang telah direka untuk mereka yang mempunyai kelayakan dalam undang-undang. Graduan dari program LLB University of Law tidak layak untuk kursus ini.
  • Keperluan kemasukan antarabangsa: Tahap bahasa Inggeris bersamaan dengan IELTS 6.5 atau ke atas, dengan minima 6.0 dalam setiap komponen.
Tarikh Akhir Kemaskini Mei 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

In recognising Hong Kong’s position as an international legal hub, we are excited to be offering quality postgraduate education opportunities to the city’s aspiring legal professionals, with a wide po ... Baca lebih lanjut

In recognising Hong Kong’s position as an international legal hub, we are excited to be offering quality postgraduate education opportunities to the city’s aspiring legal professionals, with a wide portfolio of professional law degrees, specialist legal training and on-going professional development courses for barristers and solicitors. One of the UK’s longest-established specialist providers of legal education, since 1867 - we’ve trained more practising lawyers in the UK than anyone else. Baca Ringkas