Nottingham Law School memperkenalkan anugerah LLM (Masters in Law) bagi mereka yang mempunyai kelayakan undang-undang profesional. Kelayakan undang-undang profesional (contohnya, BPTC atau LPC atau prekursornya) akan menyediakan bukti pembelajaran terdahulu yang sesuai dan pencapaian, bersamaan dengan dua pertiga daripada anugerah LLM. Pelajar akan kemudian 'top up' ini mata kredit dengan disertasi atau artikel boleh diterbitkan, dikaji dan diselesaikan oleh pembelajaran jarak jauh, untuk mendapatkan ijazah LLM.

Mengapa memilih kursus ini?

Dalam pengamal undang-undang yang semakin kompetitif pasaran kerja mungkin mendapati bahawa mempunyai kelayakan tambahan, ijazah sarjana, akan membuat mereka menonjol dari pertandingan. Kelayakan LLM Amalan Guaman (DL) bukan sahaja akan memberikan bukti tambahan yang mempunyai pencapaian akademik anda, tetapi juga mempamerkan pengetahuan anda aspek yang lebih khusus amalan undang-undang.

Amalan Undang-undang LLM (DL) menyediakan 60 Masters tahap kredit yang apabila digabungkan dengan bukti pencapaian akademik daripada kejayaan menyiapkan satu BPTC atau LPC (atau setara), akan membawa kepada penganugerahan yang LLM.

Apa yang anda akan belajar

Kursus ini bersamaan dengan 600 jam pengajian dan termasuk tugas penilaian yang boleh diurus sama ada disertasi tradisional atau pengeluaran artikel yang boleh diterbitkan.

Kursus ini direka untuk membolehkan elemen penyempurnaan selesai dalam tempoh 4-24 bulan. Ini akan membolehkan pelajar menjalankan kajian serta-merta berikutan selesainya LPC atau BPTC dan menamatkan kursus dengan cepat, tetapi juga menawarkan tempoh masa yang lebih fleksibel untuk melengkapkan modul belajar sendiri.

Kursus ini bukan hanya untuk LPC semasa dan pelajar BPTC. Mereka yang telah berjaya menamatkan LPC dan BPTC (atau setara) pada bila-bila masa adalah layak untuk kemasukan. Kursus ini akan menjadi sangat menarik kepada pengamal kerana ia juga memenuhi keperluan CPD.

Syarat kemasukan

  • Pemohon hendaklah telah berjaya menamatkan memuat Kursus Legal Practice (LPC), atau Bar Kursus Latihan Profesional (BPTC).
  • Permohonan daripada ahli-ahli profesion undang-undang lain juga akan dipertimbangkan, sebagai contoh, Attorneys Paten atau Trade Mark Attorneys.
  • Pakar undang-undang dari bidang kuasa lain juga layak untuk memohon.

Kami menentukan keperluan kemasukan minimum ini, tetapi kami akan menilai anda secara individu atas keupayaan anda untuk mendapat manfaat daripada kursus ini. Kami kadang-kadang menawarkan tempat berdasarkan kelayakan kemasukan bukan standard, dan pengalaman perindustrian atau profesional.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 9 lagi program yang ditawarkan oleh Nottingham Trent University - Nottingham Law School »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
4 - 24 
Sambilan
Price
2,100 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date