Arbitrase Antarabangsa dan Undang-undang Perniagaan LLM

Umum

Penerangan Program

Timbangtara Antarabangsa dan Undang-undang Perniagaan LL.M. menyediakan graduannya dengan satu set kemahiran timbang tara antarabangsa yang unik bersama dengan kepakaran kukuh dalam undang-undang perniagaan antarabangsa. Program ini disesuaikan untuk merangkumi aspek undang-undang prosedural dan substantif mengenai penyelesaian pertikaian antarabangsa.

Apakah aspek yang dimainkan oleh program ini?

Timbangtara Antarabangsa

Setelah berjaya menyimpulkan modul kemahiran penyelidikan dan menulis, anda akan sepenuhnya melengkapkan diri dalam dunia timbang tara antarabangsa. Semasa blok kedua tahun akademik, anda akan dihadapkan bukan sahaja dengan aspek asas undang-undang timbang tara tetapi anda juga akan dicabar untuk memahami prinsip-prinsip timbangtara antarabangsa dari perspektif undang-undang perbandingan. Pada musim bunga, anda juga akan terdedah kepada niaga hadapan arbitrase pelaburan yang berbeza. Anda juga akan diberi peluang untuk menyertai salah satu daripada banyak gelanggang antarabangsa.

Kursus ini diajarkan oleh ahli akademik dan profesional yang aktif dalam bidang timbangtara antarabangsa. Anda boleh mengharapkan untuk meneroka dunia timbangtara antarabangsa baik dari peguam perundangan 'dan dari perspektif penimbang tara.

Undang-undang perniagaan

Program ini juga memberi tumpuan yang kuat ke atas aspek transaksi perniagaan antarabangsa. 10 Kursus Undang-undang Perniagaan Antarabangsa ECTS memberikan gambaran menyeluruh mengenai undang-undang syarikat antarabangsa serta undang-undang kontrak antarabangsa. Lebih-lebih lagi, anda berpeluang untuk menggunakan pengetahuan anda (dan meningkatkan kemahiran menulis undang-undang anda) semasa penggubalan Kontrak. Di samping itu, dengan memilih salah satu pilihan (seperti Undang-undang Harta Intelek atau Undang-Undang Kapal), anda akan berpeluang memperoleh kepakaran dalam bidang minat anda.

Kenapa pilih program ini?

  • LL.M. ini program menawarkan pandangan yang komprehensif mengenai arbitrasi antarabangsa (termasuk penimbangtaraan pelaburan) dan aspek undang-undang transaksi antarabangsa;
  • Anda dididik dengan sikap mengajar yang sangat baik. Guru-guru dalam program ini mempunyai latar belakang akademik pepejal (antarabangsa) serta banyak pengalaman dari komersil dan amalan undang-undang. Selain itu, sepanjang program ini, anda akan belajar mengenai timbang tara antarabangsa dari peguam undang-undang 'serta dari perspektif penimbangtara;
  • Anda akan belajar di salah satu pusat komersil utama dan pelabuhan terbesar di Eropah, yang bermaksud anda akan sering pergi "di tempat" untuk melihat bagaimana keadaan bekerja dalam amalan. Acara-acara ini akan termasuk lawatan ke institusi timbangtara terkemuka seperti Mahkamah Timbangtara Tetap dan Institut Timbang Tara Belanda.

Kenapa Sekolah Undang-undang Erasmus?

Sekolah Undang-undang Erasmus menawarkan pendidikan berkualiti tinggi dalam persekitaran pembelajaran antarabangsa. Sekolah Undang-undang kami menggunakan pendekatan interdisipliner yang menggabungkan pemikiran undang-undang, ekonomi, sosial dan politik.

Di samping itu Sekolah Undang-undang Erasmus terletak di Rotterdam. Dengan pelabuhan terbesar di Eropah, Rotterdam adalah salah satu pemacu yang paling penting dalam ekonomi Belanda. Akibatnya, Rotterdam hari ini adalah bandaraya kosmopolitan dan multikultural yang penuh dengan 160 negara dan pelbagai perusahaan multinasional dan tempatan, seperti Unilever dan Shell.

Maklumat lanjut?

Klik di sini jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai program ini!

5431

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Erasmus School of Law is one of the schools of Erasmus University Rotterdam: a world-class university ranked 71th in the Times Higher Education World Universities Ranking. Our LLM programmes combine a ... Baca lebih lanjut

Erasmus School of Law is one of the schools of Erasmus University Rotterdam: a world-class university ranked 71th in the Times Higher Education World Universities Ranking. Our LLM programmes combine academic thinking with practical training. Baca Ringkas