Ba dalam perpajakan dan undang-undang antarabangsa

Rhine-Waal University of Applied Sciences

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ba dalam perpajakan dan undang-undang antarabangsa

Rhine-Waal University of Applied Sciences

BA dalam Percukaian dan Undang-undang Antarabangsa

Dalam subjek cukai, rangkaian antarabangsa tidak tersentuh. Semakin banyak, soalan-soalan percukaian perlu dijawab dari konteks antarabangsa, sama ada dari sudut pandang syarikat atau undang-undang. Oleh itu, kursus "Percukaian dan Undang-undang Antarabangsa" diajarkan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Kandungan kursus ini disasarkan secara khusus pada penjajaran global dan berorientasikan kepada soalan-soalan perpajakan yang paling penting dalam konteks kebangsaan dan antarabangsa. Dalam semester pertama kandungan asas diajar untuk cukai negara, yang ditambah bermula semester kedua dengan modul pada topik cukai antarabangsa yang paling penting.

Untuk menjamin asas teori komprehensif, subjek ekonomi perniagaan antarabangsa yang berkaitan dengan cukai dan undang-undang juga diajar. Di samping itu, modul-modul sejajar dengan undang-undang dan sosiologi mengetatkan program kursus yang luas. Kemahiran lembut dan penerapan teknologi komputer moden dalam bidang percukaian, serta penyelidikan ekonomi eksperimen menjamin program didaktik moden.

Ini membezakan graduan kita dari orang lain, dan menjadikan mereka sangat berkelayakan dan sesuai untuk kerjaya masa depan yang berjaya!

Di samping topik ekonomi dan cukai piawai klasik, kursus asas juga mengajar kemahiran analisis dan pengetahuan asas sains sosial. Kursus utama mengikuti semester universiti keempat dan kelima. Pelajar boleh memilih mata pelajaran wajib berkaitan dengan pekerjaan masing-masing di masa depan Di sini, pelajar boleh memilih mata pelajaran yang lebih fokus pada pengauditan atau percukaian dari pandangan ekonomi atau perundangan. Pada semester keenam pelajar itu menamatkan semester praktikal (magang), atau mendapat pengalaman berkaitan di luar negara. Kami sememangnya menasihati pelajar tentang pelbagai kemungkinan yang terbuka kepada mereka, dan memberi sokongan dalam pemilihan pilihan yang tepat, terutamanya dalam hal semester di luar negara. Semester ketujuh dan terakhir ditujukan kepada tesis Sarjana Muda. Di sini, kami juga menyedari pentingnya kedekatan dengan pengalaman praktikal dan kerjasama dengan syarikat-syarikat dalam sektor swasta. Di samping itu, kursus blok menyampaikan kemahiran yang diperlukan untuk menghasilkan kertas akhir. Kursus ini dimuktamadkan dengan kolokium!

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2019
Locations
Jerman - Kleve, North Rhine-Westphalia
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2019
Jerman - Kleve, North Rhine-Westphalia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat