Bachelor of Laws Fast-track

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Diakreditasi oleh: Undang-undang Persatuan Scotland

LLB pantas dua tahun kami tersedia untuk mereka yang telah memegang Ijazah Kepujian dalam satu lagi disiplin. Program ini menyediakan pengetahuan asas dan pemahaman tentang ciri utama sistem undang-undang dan undang-undang Scotland.

Tujuan utama program ini, yang diakreditasi oleh Undang-undang Persatuan Scotland, adalah untuk memberi anda pengetahuan dan pemahaman sistem undang-undang dan undang-undang Scotland. Anda akan mendapat manfaat daripada kelas-kelas kecil, akses yang baik kepada sokongan kakitangan dan peluang untuk memperoleh pengalaman melalui Klinik Undang-undang GCU kami sambil membantu komuniti setempat.

Ramai graduan melanjutkan pengajian Diploma dalam Amalan Undang-undang Profesional (PEAT1), yang merupakan peringkat seterusnya bagi mereka yang ingin layak sebagai peguamcara.

Kerjaya anda

Graduan GCU LLB sebelum ini telah mendapat pekerjaan sebagai peguam dalam pelbagai firma undang-undang, termasuk firma terbesar dan paling terkenal di Scotland seperti Brodies LLP, CMS Cameron McKenna LLP, Maclay Murray

Destinasi pekerjaan juga termasuk peranan pengurusan dan kepatuhan dalam sektor perbankan dan insurans termasuk Clydesdale Bank dan Morgan Stanley, peranan penyiasatan dan penguatkuasaan di dalam badan pengawalseliaan termasuk Pihak Berkuasa Kewangan, Polis Scotland dan Piawaian Perdagangan, dan peranan lain dalam organisasi yang pelbagai seperti Empire HR Ltd dan Nasihat Warganegara Scotland.

Apa yang anda akan belajar

GCU menawarkan LLB Dipercepatkan Dua Tahun Dipercepatkan (280 mata kredit) kepada peserta siswazah.

Tahun 3

 • Pengenalan kepada Sistem Undang-undang dan kajian
 • Kewajipan
 • Amanah, Penggantian dan Undang-undang Keluarga
 • Undang-undang awam
 • Undang-undang Skotlandia: Hak Asasi Manusia, Negeri, dan Akauntabiliti
 • Undang-Undang dan Keterangan Jenayah
 • Opsyen Undang-undang Satu Tahap 2 atau Tahap 3

Tahun 4

 • Undang-undang Perdagangan (40 modul berganda kredit)
 • Undang-undang untuk Alam Sekitar dan Alam Semula Jadi
 • Undang-undang EU
 • Kemahiran Pekerjaan Undang-Undang
 • Jurisprudensi dan Teori Sosial
 • Opsyen Undang-undang Satu Tahap 2 atau Tahap 3

Syarat kemasukan

Semua syarat kemasukan yang disenaraikan di sini harus digunakan sebagai panduan dan mewakili minimum yang diperlukan untuk dipertimbangkan untuk masuk. Pemohon yang membuat tawaran bersyarat sesuatu tempat boleh diminta untuk mencapai lebih daripada yang dinyatakan.

LLB Fast track

2: 1 Ijazah Kepujian atau lebih tinggi (sebarang disiplin)

2: 2 Ijazah / gelar yang tidak dikelaskan dengan purata 65% atau lebih tinggi boleh dipertimbangkan.

Rujukan / wawancara mungkin diperlukan.

Bahasa Inggeris

Pemohon yang bahasa pertamanya tidak Bahasa Inggeris akan biasanya diperlukan untuk memegang IELTS keseluruhan 7.0 dengan 6.5 dalam setiap elemen atau setaraf.

Maklumat tambahan

Kelayakan akademik dan vokasional yang lain

Setiap permohonan untuk GCU dianggap secara individu. Jika anda tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik yang biasa, tetapi boleh menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dan / atau kredit dari badan profesional yang diiktiraf, anda mungkin layak masuk kursus ini melalui skim Pengiktirafan Pembelajaran Awal Universiti.

Pathways Antarabangsa

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda mungkin layak mengikuti program pengajian Bahasa Inggeris untuk Universiti.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian yang anda bayar kebanyakan ditentukan oleh status yuran anda. Apakah status yuran pelajar saya?

Yuran pengajian 2018/19

 • Rumah: £ 6500
 • RUK: £ 6500
 • EU: £ 6500
 • Antarabangsa: n / a

Sekiranya anda memulakan pengajian pada bulan September 2018 atau Januari 2019, ini adalah yuran tahunan atau modul yang dikenakan pada tempoh kursus anda; Walau bagaimanapun, bayaran adalah tertakluk kepada perubahan. Untuk keterangan lengkap bagaimana yuran mungkin berubah membaca yuran dan dasar bayaran balik kami.

Kos-kos tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian kursus, anda mungkin menghadapi kos tambahan semasa anda di Universiti.

Beasiswa

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan; sebagai Universiti untuk Kesejahteraan Baik, kami komited untuk menawarkan pendidikan tinggi yang boleh diakses untuk pelajar yang berbakat dengan mengekalkan yuran tuisyen kami dengan rendah dan menyediakan pakej beasiswa yang lebih besar sebanyak £ 2.5 juta setahun.

Jika anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan mengenai biasiswa yang tersedia untuk 2018/19, sila hubungi pasukan pertanyaan pelajar.

Tarikh permulaan pelajar antarabangsa

Bagi pelajar antarabangsa baru, acara orientasi bermula pada 14 September 2018 . Masa tambahan ini direka bentuk khusus untuk membantu pelajar antarabangsa yang baru dalam menetap di UK dan GCU sebelum permulaan induksi dan pengajaran pelajar am.

Akan ada pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan bermaklumat yang berlaku dalam tempoh ini, termasuk kampus dan lawatan bandar, serta acara selamat datang di mana anda boleh bertemu dengan pelajar antarabangsa yang lain.

Kaedah penilaian

Strategi pembelajaran dan pengajaran kami bertujuan untuk melengkapkan pelajar kami dengan pengetahuan, kemahiran, dan sifat untuk beroperasi sebagai fleksibel, pelajar sepanjang hayat bebas semasa membangun dan membenamkan pembelajaran dan pengajaran yang inovatif dan relevan berdasarkan penyelidikan dan biasiswa yang mantap.

Kami menggunakan pelbagai jenis teknik penaksiran merentasi ijazah, beberapa daripadanya direka khusus untuk meningkatkan kemahiran yang diperlukan oleh para pelajar kami di tempat kerja. Sebagai contoh, latihan di ruang mahkamah diluluskan di sebilangan besar modul seperti merangka pelbagai dokumentasi undang-undang. Kami juga membintangi pelajar-pelajar kami yang mengamalkan temu ramah pelanggan.

Kaedah pengajaran

Kaedah pembelajaran dan pengajaran yang berbeza yang kami gunakan direka bentuk untuk memastikan bahawa program ini bersesuaian secara lisan dan akademik. Pelbagai kaedah digunakan termasuk mooting, yang menggunakan bilik berdedikasi di mana persembahan para pelajar dapat difilmkan dan dianalisis.

Kami membangunkan literasi digital pelajar kami; dalam modul Keterampilan untuk Pekerjaan Undang-Undang, pelajar diberi peluang untuk terlibat dalam penyelidikan kerjasama yang disokong oleh aplikasi penanda buku sosial atau untuk meneroka penggunaan Twitter untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran mereka. Modul inovatif seperti Moot dan Mediasi dan Kemahiran Perundangan juga merupakan sebahagian daripada kurikulum.

Pelajar kami mempunyai peluang untuk menjalankan pengalaman kerja ganjaran melalui modul Pautan Profesional kami. Mereka juga berpeluang untuk mengambil bahagian dalam Pertandingan Moting Persatuan Undang-Undang Pelajar, yang berlaku di dalam bilik moot khusus kami. Pertandingan akhir ini diadakan di ruang mahkamah sebenar di Glasgow sebelum seorang hakim berpraktik.

Kami menawarkan sesi kekosongan dalam modul dan sebagai sesi terdahulu bersempena dengan Persatuan Undang-Undang Pelajar. Sesi termasuk: Memenangi CV dan Permohonan untuk Pelajar Undang-Undang, Mendapatkan Pelatih dan Impress pada Wawancara untuk Pelajar Undang-Undang.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Baca lebih lanjut

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Baca Ringkas