Bahasa musim panas dan institut undang-undang

Umum

Penerangan Program

The Summer Bahasa dan Undang-undang Institut adalah satu pengalaman latihan empat minggu intensif semata-mata untuk profesional undang-undang asing dan pelajar. Institut ini direka untuk:

  • Memperkenalkan pelajar kepada amalan dan kajian undang-undang di Amerika Syarikat;
  • Menyediakan pelajar dengan pengenalan praktikal kepada AS penyelidikan dan analisis undang-undang; dan
  • Meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris pelajar melalui English bersepadu bagi program Tujuan Undang-undang.

Dijalankan setiap hari di Sekolah Undang-undang, yang terletak di kampus bandar yang indah Case Western Reserve University di hab budaya Cleveland University Circle, institut ini adalah program lanjutan bertujuan untuk memperluas dan pelajar asing menggilap kemahiran berkomunikasi 'sudah kuat bahasa Inggeris semasa memperkenalkan mereka kepada Amerika amalan undang-undang biasa dan menyediakan mereka untuk menggigil American kajian sekolah undang-undang.

Intensif kajian bahasa Inggeris

Bahasa Inggeris untuk tujuan undang-undang adalah satu program inovatif, bersepadu dan praktikal yang menekankan bacaan, analisis, penyelidikan, penulisan dan kefahaman kemahiran yang diperlukan untuk mengambil bahagian dalam perbincangan undang-undang. Siri syarahan, sesi perbincangan peguam dan kaedah Case Western Reserve akan memperkenalkan profesional-sama ada undang-undang perancangan untuk menghadiri LL.M. yang program atau hanya meluaskan pengetahuan umum Amerika Syarikat undang-undang sistem dengan amalan undang-undang di Amerika Syarikat Bakal LL.M. itu, SJD, atau JD pelajar terlatih dalam sistem pendidikan dan undang-undang asing akan diperkenalkan kepada kajian undang-undang di Amerika Syarikat sebelum menghadiri program masing-masing.

Pelajar mempunyai peluang yang mencukupi untuk mengamalkan perbualan dan kefahaman kemahiran, manakala membiasakan diri dengan dinamik kelas Amerika, termasuk "kaedah Socrates." Membangunkan kemahiran bahasa dalam konteks undang-undang yang berkaitan untuk tujuan yang khusus kajian undang-undang dan acclimating kepada dinamik kelas memberikan pelajar satu permulaan kepala dan keyakinan dalam menjalankan apa-apa US program pengajian undang-undang dan berinteraksi dengan US peguam sebagai profesional undang-undang.

The Summer Bahasa dan Undang-undang Institut ini terbuka kepada mana-mana profesional undang-undang asing dan mana-mana pelajar antarabangsa. Dalam beberapa kes, selesai institut itu akan menjadi satu keperluan untuk kemasukan ke Luar Graduan LL.M. program di Sekolah Undang-undang.

Persediaan untuk kajian undang-undang

Arahan-arahan untuk institut itu termasuk empat minggu kursus, yang dijadualkan Isnin hingga Khamis, jam 9 pagi hingga 4 petang, dan Jumaat, 9 pagi hingga tengah hari (jumlah 120 jam kenalan). Semua kelas akan diadakan di sekolah undang-undang. Kerana kita mahu pelajar untuk memperolehi manfaat maksimum dari Bahasa musim panas dan Undang-undang Institut, kita akan mengharapkan pelajar untuk menghadiri kelas sepenuh masa, 30 jam seminggu. Pertengahan sesi penilaian dan kemajuan laporan akan dikeluarkan, dan juga penilaian akhir dan Sijil Perakuan Siap.

Dua jam pagi setiap minggu akan memberi tumpuan kepada kesediaan untuk sekolah undang-undang oleh mengasah kemahiran bahasa melalui kajian pengenalan tahun pertama kursus sekolah undang-undang asas. Pelajar akan meningkatkan penggunaan perbendaharaan kata undang-undang yang berkaitan dan ungkapan. Sesi petang akan memperkenalkan bahan-bahan dan sumber-sumber perpustakaan undang-undang dan kemudahan komputer sekolah undang-undang. Pelajar memperoleh pengalaman yang tidak ternilai dalam kedua-dua penyelidikan undang-undang tradisional dan elektronik dan analisis.

Waktu petang Jumaat menawarkan masa kepada pelajar untuk menjadi biasa dengan kampus kes Universiti Western Reserve dan banyak tarikan budaya Cleveland, termasuk yang terkenal di dunia Cleveland Orchestra, Cleveland Muzium Seni, Universiti Circle, dan Rock dan Roll Hall of Fame dan Muzium.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

A Model Law School: Our international law, health law, and intellectual property law programs are among the top in the nation. National Jurist magazine named us among the top 25 law schools that deliv ... Baca lebih lanjut

A Model Law School: Our international law, health law, and intellectual property law programs are among the top in the nation. National Jurist magazine named us among the top 25 law schools that deliver the best public interest law opportunities. The magazine also listed us among its first "honor roll of law schools" that deliver the best practical training. Baca Ringkas