Bergabung dengan Karnataka Negeri Undang-undang Universiti dan diiktiraf oleh Majlis Peguam India, BBA, LL. b. kursus adalah gabungan kajian Undang-undang dan Perniagaan pentadbiran. Kursus ini telah direka khusus dengan tujuan untuk melengkapkan graduan dengan pemahaman prinsip-prinsip undang-undang dan pengurusan supaya mereka mendapat kelebihan yang berbeza dalam kerjaya profesional mereka.

IFIM Law College menawarkan pendidikan bertaraf dunia dengan memupuk nilai-nilai kemanusiaan dan etika, dan dengan pengetahuan menyampaikan yang memberi penekanan kepada kemahiran hidup. The College memupuk dan menyokong satu sistem yang unik pendidikan berstruktur sukatan pelajaran Karnataka Negeri Undang-undang Universiti, menggabungkan prinsip-prinsip kecemerlangan akademik dan profesionalisme. Kolej ini berbangga dengan suasana akademik dicemburui yang menjamin tertinggi sokongan pembelajaran sumber untuk mencapai hasil pembelajaran yang optimum. Ia menyebarkan pendidikan berkualiti kepada pelajar-pelajar untuk membangunkan personaliti mereka, untuk meningkatkan kualiti hidup dan menjadikan mereka warganegara yang layak. Proses pengajaran-pembelajaran diperbuat daripada aras tinggi dengan pasukan fakulti yang berkelayakan, berpengalaman dan berdedikasi. Juga, pedagogi berpusatkan pelajar diamalkan dengan memberi penekanan kepada penggunaan ICT dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Kursus Bridge, kelas rugi dan bimbingan pemulihan merupakan penjagaan tambahan berbeza kami untuk kemajuan akademik pelajar kita.

Pada IFIM Law College, kurikulum, penjagaan ibu bapa dan pedagogi membentuk faktor-faktor penting yang membentuk pelajar untuk kerjaya yang berjaya mereka.

Ciri-ciri utama:

  • Kurikulum kontemporari dan progresif.
  • Penekanan kepada pembelajaran melalui pengalaman.
  • Dihantar oleh fakulti dicapai.
  • Interaksi yang meluas dengan tokoh undang-undang, mengamalkan peguam dan hakim-hakim.
  • State-of-the-art infrastruktur.
  • Mahkamah Moot yang kerap dan lawatan ke mahkamah dalam sesi.
  • Perpustakaan bertaraf dunia dan pusat komputer dengan sumber undang-undang digital.
  • Peluang latihan dan fasilitasi penempatan terakhir dalam syarikat-syarikat terkenal dan firma undang-undang.
  • Kemudahan asrama semata-mata untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan.
Program diajar dalam:
English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Julai 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date