Baca keterangan rasmi

JD / MS bersama dalam program Bioethics ditawarkan oleh Albany Law School bersempena dengan Institut Alden March Bioethics di Albany Medical College. Institut Alden March Bioethics adalah pemimpin yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam bidang bioetika yang semakin berkembang dan program pendidikan siswazahnya membawa bersama guru yang cemerlang, penyelidik inovatif, pelajar cemerlang, teknologi pengajaran terkini, dan program etika klinikal yang intensif.

MS dalam Bioethics direka untuk mereka yang ingin meletakkan bioetika untuk bekerja dalam karier profesional mereka sendiri. Kolej Perubatan Albany terletak dengan mudah di seberang jalan dari Albany Law School , yang memberi peluang kepada pelajar undang-undang peluang yang unik untuk mengambil bahagian dalam pusingan klinikal, konsultasi etika, dan sesi pendidikan secara teratur.

Pelajar Sarjana mesti melengkapkan sejumlah 10 kursus. Kursus dalam talian dan laman web termasuk bioetika empirik, etika penyelidikan, kes klasik, etika klinikal, dan lain-lain. Pelajar juga melengkapkan projek induk yang diperlukan, memilih tesis tradisional, dua artikel jurnal yang boleh diterbitkan, atau projek praktikal. Pelajar ijazah dan bioetika bersama dapat memenuhi keperluan sarjana dengan mengambil tiga kursus yang ditetapkan di Albany Law School . Pelajar juga boleh mengira 12 kredit yang diperolehi dalam program Master of Science dalam Bioethics terhadap JD mereka di Albany Law School . Kerana pelajar boleh "kursus dua kali ganda", mereka boleh melengkapkan JD / MS dalam Bioethics dalam tempoh tiga hingga empat tahun. Albany Law School pelajar Albany Law School juga boleh memenuhi keperluan penulisan kelas atas Sekolah Undang-undang dan projek penyelidikan akhir bioetika dengan melengkapkan satu kertas penyelidikan yang memenuhi kehendak kedua-dua program.

Institut Alden March Bioethics bekerja rapat dengan Albany Law School untuk membuat rancangan pembelajaran yang memenuhi jadual kedua sekolah. Kursus MS ditawarkan musim gugur, musim sejuk, musim bunga, dan musim panas untuk memberikan fleksibiliti pelajar dalam menyelesaikan keperluan mereka. MS dalam Bioethics dan program JD / MS Degree didaftarkan oleh Lembaga Bupati New York.

Syarat Kemasukan

Pemohon mesti diterima dan dididik dalam kedua-dua program melalui proses kemasukan setiap program yang akan didaftarkan dalam program ijazah bersama.

Untuk maklumat lanjut mengenai cara memohon kepada Alden March Bioethics Institute, sila hubungi:

Prof. Evelyn Tenenbaum
Penyelaras Program Ijazah Bersama Bioetika / JD
Albany Law School
etene@albanylaw.edu
1 518-445-3375

Hayley Dittus, MPH
Penyelaras Pengajian Siswazah
Kolej Perubatan Albany Alden March Bioethics Institute
1 518-262-2639
dittush@mail.amc.edu

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Albany Law School »

This course is Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Sep 2019
Duration
3 - 4 
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date