Baca keterangan rasmi

Diakreditasi oleh: Undang-undang Persatuan Scotland

Program ini, yang pertama seumpamanya di Scotland, telah dibangunkan sebagai tindak balas terhadap pertumbuhan peraturan perundang-undangan di semua sektor, dan keperluan yang sesuai untuk organisasi perniagaan untuk memenuhi keperluan pematuhan mereka.

Acara baru-baru ini, termasuk krisis kewangan global dan lebih baru-baru ini undi 'Brexit', telah menonjolkan julat dan tahap risiko perniagaan yang tidak menentu dan berkembang, dan menonjolkan keperluan kepakaran mengenai risiko perniagaan dan undang-undang. Oleh itu, terdapat harapan yang semakin meningkat terhadap peguam untuk menjadi pro-aktif dalam ramalan dan pencegahan sikap tidak beretika serta perilaku yang menyalahi undang-undang di semua bidang masyarakat.

Tujuan utama program ini, yang diakreditasi oleh Undang-undang Persatuan Scotland, adalah untuk melengkapkan anda dengan pengetahuan, kemahiran, nilai dan sikap yang perlu untuk kerjaya dalam penyediaan perniagaan dan kepakaran yang berorientasikan risiko yang sah, sama ada sebagai peguam cara bebas , seorang peguam atau sebagai seorang profesional risiko dalam sesebuah organisasi.

Anda akan mendapat pengetahuan asas sistem undang-undang dan undang-undang Scotland, menggabungkan latihan undang-undang dengan kajian dalam perniagaan dan pengurusan risiko undang-undang. Ramai graduan akan melanjutkan pengajian Diploma dalam Amalan Undang-undang Profesional (PEAT1), yang merupakan peringkat seterusnya bagi mereka yang ingin menjadi ahli peguam.

Kerjaya anda

Graduan mungkin mengharapkan kerjaya dalam perdagangan dan industri, perbankan dan insurans, pengurusan dan pentadbiran, perkhidmatan kerajaan, perkhidmatan profesional dan khidmat nasihat dll, serta dalam sektor perundingan yang semakin berkembang. Sebagai alternatif, graduan boleh mengejar kerjaya dalam profesion undang-undang sebagai pakar dalam menyediakan perkhidmatan yang berkaitan dengan risiko secara umumnya dan risiko undang-undang khususnya.

Apa yang Akan Kaji

Tahun 1

Pengenalan kepada Sistem Undang-undang dan Kajian, Undang-Undang dan Keterangan Jenayah, Undang-undang Awam, Undang-Undang Skotlandia: Hak Asasi Manusia, Negara dan Akauntabilitas, Kewajiban, Amanah, Penggantian dan Undang-Undang Keluarga

Tahun 2

Undang-undang Komersil, Keterampilan untuk Pekerjaan Undang-Undang, Undang-undang EU, Undang-undang untuk Alam Sekitar dan Alam Semulajadi, Isu-Isu Kontemporari dalam Pengurusan Risiko

Tahun 3

Jurisprudensi dan Teori Sosial, Mengurus Pematuhan dan Risiko Etika, Pengurusan dan Perancangan Kesinambungan Perniagaan, pilihan dua pilihan Undang-undang dan satu modul Risiko

TAHUN 4

Disertasi Kepujian disatukan dengan pilihan dua pilihan Undang-undang dan dua modul Risiko

Syarat kemasukan

Semua syarat kemasukan yang disenaraikan di sini harus digunakan sebagai panduan dan mewakili minimum yang diperlukan untuk dipertimbangkan untuk masuk. Pemohon yang membuat tawaran bersyarat sesuatu tempat boleh diminta untuk mencapai lebih daripada yang dinyatakan.

Tahun 1

SQA tinggi

AABBB termasuk Bahasa Inggeris ditambah Nat 5 Matematik di C

Level A

BBB termasuk Bahasa Inggeris / Law PLUS GCSE Matematik di C / 4

ILC Higher

H1, H2, H2, H3, H3, termasuk bahasa Inggeris di H2 atau di atas PLUS Maths di O1

IB Diploma

28 mata mesti termasuk Bahasa Inggeris dan Matematik

BTEC

Level 3 Extended Diploma dalam mata pelajaran yang berkaitan di DDM PLUS A Level Bahasa Inggeris / Undang-Undang di B PLUS GCSE Matematik di C / 4

Bahasa Inggeris

Pemohon yang bahasa pertamanya tidak Bahasa Inggeris akan biasanya diperlukan untuk memegang IELTS keseluruhan 7.0 dengan 6.5 dalam setiap elemen atau setaraf.

Maklumat tambahan

kelayakan akademik dan vokasional lain

Setiap permohonan untuk GCU dianggap secara individu. Jika anda tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik biasa, tetapi dapat menunjukkan pengalaman kerja yang berkaitan dan / atau kredit daripada badan-badan profesional yang diiktiraf, anda mungkin layak untuk memasuki kursus ini melalui Pengiktirafan Universiti skim Pembelajaran Terdahulu.

Pathways Antarabangsa

Jika anda tidak memenuhi keperluan bahasa Inggeris, anda mungkin layak untuk Bahasa Inggeris untuk Universiti program Pengajian.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian yang anda bayar kebanyakan ditentukan oleh status yuran anda. Apakah status yuran pelajar saya?

Yuran pengajian 2018/19

  • Rumah: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Antarabangsa: £ 11,500

* Jumlah yuran pengajian untuk pelajar RUK yang menyelesaikan ijazah tiga atau empat tahun dihadkan pada £ 27,750. Yuran khusus adalah tertakluk kepada pengesahan oleh Kerajaan Scotland dan mungkin berubah setelah disahkan.

Sekiranya anda memulakan pengajian pada bulan September 2018 atau Januari 2019, ini adalah yuran tahunan atau modul yang dikenakan pada tempoh kursus anda; Walau bagaimanapun, bayaran adalah tertakluk kepada perubahan. Untuk keterangan lengkap bagaimana yuran mungkin berubah membaca yuran dan dasar bayaran balik kami.

Kos tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian kursus, anda mungkin menghadapi kos tambahan semasa anda di Universiti.

Biasiswa

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan; sebagai Universiti untuk Kesejahteraan Baik, kami komited untuk menawarkan pendidikan tinggi yang boleh diakses untuk pelajar yang berbakat dengan mengekalkan yuran tuisyen kami dengan rendah dan menyediakan pakej beasiswa yang lebih besar sebanyak £ 2.5 juta setahun.

Jika anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan mengenai biasiswa yang tersedia untuk 2018/19, sila hubungi pasukan pertanyaan pelajar.

Tarikh permulaan pelajar antarabangsa

Bagi pelajar antarabangsa baru, acara orientasi bermula pada 15 September 2017 . Masa tambahan ini direka bentuk khusus untuk membantu pelajar antarabangsa yang baru dalam menetap di UK dan GCU sebelum permulaan induksi dan pengajaran pelajar am.

Akan ada pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan bermaklumat yang berlaku dalam tempoh ini, termasuk kampus dan lawatan bandar, serta acara selamat datang di mana anda boleh bertemu dengan pelajar antarabangsa yang lain.

Kaedah penilaian

Strategi pembelajaran dan pengajaran kami bertujuan untuk melengkapkan pelajar kami dengan pengetahuan, kemahiran dan sifat untuk beroperasi sebagai pelajar fleksibel, bebas sepanjang masa sambil membangun dan membina pembelajaran dan pengajaran yang inovatif dan relevan berdasarkan penyelidikan dan biasiswa yang mantap.

Kami menggunakan pelbagai jenis teknik penaksiran merentasi ijazah, beberapa daripadanya direka khusus untuk meningkatkan kemahiran yang diperlukan oleh pelajar untuk tempat kerja. Sebagai contoh, latihan di ruang mahkamah diluluskan di sebilangan besar modul seperti merangka pelbagai dokumentasi undang-undang. Kami juga membintangi pelajar-pelajar kami yang mengamalkan temu ramah pelanggan.

Kaedah pengajaran

Kaedah pembelajaran dan pengajaran yang berbeza yang kami gunakan direka bentuk untuk memastikan bahawa program ini bersesuaian secara lisan dan bersifat akademik. Pelbagai kaedah digunakan termasuk mooting, yang menggunakan ruang khusus di mana persembahan pelajar dapat difilmkan dan dianalisis.

Kami membangunkan literasi digital pelajar kami; dalam modul Keterampilan untuk Pekerjaan Undang-Undang, pelajar diberi peluang untuk terlibat dalam penyelidikan kerjasama yang disokong oleh aplikasi penanda buku sosial atau untuk meneroka penggunaan Twitter untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran mereka. Modul inovatif seperti Moot dan Mediasi dan Kemahiran Perundangan juga merupakan sebahagian daripada kurikulum.

Pelajar kami mempunyai peluang untuk menjalankan pengalaman kerja ganjaran melalui modul Pautan Profesional kami. Mereka juga berpeluang untuk mengambil bahagian dalam Pertandingan Moting Persatuan Undang-Undang Pelajar, yang berlaku di dalam bilik moot khusus kami. Pertandingan akhir ini diadakan di ruang mahkamah sebenar di Glasgow sebelum seorang hakim berpraktik.

Kami menawarkan sesi kekosongan dalam modul dan sebagai sesi terdahulu bersempena dengan Persatuan Undang-Undang Pelajar. Sesi termasuk: Memenangi CV dan Permohonan untuk Pelajar Undang-Undang, Mendapatkan Pelatih dan Impress pada Wawancara untuk Pelajar Undang-Undang.

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh GCU - Glasgow School for Business and Society »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
1,820 GBP
Rumah / pelajar EU; £ 9250 pelajar RUK; £ 11,500 Pelajar antarabangsa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date