Dalam Talian: Korporat Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Membangunkan kerjaya undang-undang global anda dengan LLM dalam talian dari Sekolah Undang-undang Dickson Poon, salah satu sekolah undang-undang terkemuka di dunia. Korporat Antarabangsa dalam talian 100%

Ijazah sarjana undang-undang ini diajar dalam talian, yang bermaksud bahawa anda boleh memajukan pendidikan anda tanpa mengambil rehat dari kerja atau komitmen lain. Enam mata masuk sepanjang tahun meletakkan pembelajaran pada jadual anda.

Korporat Antarabangsa

Butiran kursus

Korporat Antarabangsa dalam talian

  • Meneliti isu-isu undang-undang korporat antarabangsa, termasuk peraturan penggabungan dan pengambilalihan, bentuk korporat dan isu-isunya, pelakon korporat dan kewangan korporat antarabangsa.
  • Tumpukan kepada urus niaga penting dan pengaturan undang-undang yang dibuat oleh badan korporat, termasuk perdagangan, perkapalan, kewangan, tenaga dan urus niaga berkaitan pelaburan.
  • Termasuk pentas apabila 'perkara menjadi salah', dengan fokusnya adalah mengenai penyelesaian pertikaian dan mengenai insolvensi korporat. Termasuk kursus mengenai timbang tara komersil antarabangsa dan insolvensi korporat antarabangsa.
  • Menyediakan asas dan tema perundangan yang menyeluruh untuk bidang korporat dan komersil undang-undang serta mengukuhkan visi global dan transnasional yang menyokong program ini.

Ia berdasarkan pemikiran undang-undang yang paling maju yang berpunca daripada pengalaman sistem undang-undang utama dan rejim undang-undang antarabangsa dan transnasional. Anda akan mendapat manfaat daripada perspektif perundangan transnasional Sekolah Perundangan di Dickson Poon dalam penyelidikan dan pengajaran undang-undang.

Peringkat pertama di UK untuk kecemerlangan penyelidikan (Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014) dan salah satu daripada 10 sekolah teratas UK di dunia, para akademik kami menyediakan pengajaran undang-undang yang canggih dalam persekitaran yang ketat intelektual dan merangsang. Dapatkan ijazah sarjana dalam undang-undang dari King's College London dan meningkatkan peluang kerjaya anda.

Jika anda berminat untuk belajar dengan kami di sini di London, Sekolah Undang-undang Dickson Poon juga menawarkan pelbagai pilihan gelar LLM di kampus.

Syarat kemasukan

A 2: 1 ijazah kehormat (atau sebanding di luar negara) dalam Undang-undang, atau dalam ijazah dengan kandungan undang-undang 70%, atau dalam Diploma Undang-Undang Graduate.

Sekiranya anda mempunyai tinggi 2: 2 (iaitu 57% -59%) dalam undang-undang, atau dalam ijazah dengan kandungan undang-undang 70%, dan sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja dalam undang-undang, permohonan anda akan dipertimbangkan.

Pengalaman profesional. Pemohon yang telah mencapai 2: 1 atau ke atas dalam ijazah bukan undang-undang (iaitu kewangan atau perniagaan) akan dipertimbangkan untuk program ini dengan syarat mereka mempunyai sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja dalam undang-undang (iaitu mereka yang bekerja dalam undang-undang firma sebagai peguam cara amalan atau mereka yang telah lulus peperiksaan bar dan bekerja sebagai peguam amalan). Calon yang luar biasa dengan pengalaman kerja substansial yang berkait rapat dengan undang-undang tetapi tidak bersifat substansial (contohnya pengurus kontrak) juga dapat dipertimbangkan.

Prospek kerjaya

Di King, anda akan masuk ke salah satu badan pelajar yang paling kompetitif di dunia dan menyertai warisan para siswazah yang dicari oleh beberapa majikan terkemuka di lapangan. Sekolah Undang-undang Dickson Poon mempunyai hubungan kukuh dengan beberapa firma guaman terkemuka di dunia dan majikan antarabangsa. Kolej King London LLM akan membolehkan anda belajar bersama para profesional undang-undang lain di seluruh dunia dan meningkatkan prospek kerjaya anda.

Korporat Antarabangsa

Kehidupan kerja saya sangat sibuk. Saya banyak bepergian dan juga perlu menghabiskan masa di rumah dengan keluarga saya. Saya tahu saya terpaksa menyesuaikan diri dan entah bagaimana sesuai dengan kursus di antara komitmen lain. Sama ada anda berada di rumah atau bekerja, anda boleh mendapat akses kepada kursus pada bila-bila masa. Kursus ini dirancang dengan cara yang sesuai dengan pekerjaan saya dan kehidupan peribadi, sebab itulah saya memilihnya.

- Salio, pelajar Online King

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Dickson Poon School of Law, King's College London is one of the oldest law schools in England and recognised globally as one of the top 10 UK law schools in the world. The School was established i ... Baca lebih lanjut

The Dickson Poon School of Law, King's College London is one of the oldest law schools in England and recognised globally as one of the top 10 UK law schools in the world. The School was established in 1831 and has played an integral role in the life of King's since the university was formed almost 200 years ago. Baca Ringkas