Darjah bersama (jd / LLM)

Umum

Penerangan Program

Ijazah Bersama (JD / LLM)

Sama ada anda mahu menyertai firma atau membatalkan sendiri sebagai pengamal tunggal, bersama JD / ijazah LLM kami dan memilih program ijazah koperasi menawarkan latihan khusus dan majikan boleh dipasarkan dipertingkatkan mencari dalam bidang amalan hari ini yang dicari-cari. Berlandaskan JD program berasaskan kemahiran praktikal kami, termasuk program-program yang diiktiraf dalam Penulisan Perundangan, Percubaan Advokasi, dan Undang-undang Harta Intelek, The John Marshall Law School menawarkan JD calon peluang untuk mendapatkan perbezaan sarjana sambil menjimatkan masa dan wang.


Bersama JD / Programs LLM di The John Marshall Law School

Membangunkan kepakaran canggih dan kemahiran praktikal dalam salah satu daripada tujuh bidang amalan pasaran berkaitan dengan ijazah bersama daripada John Marshall.

  •     JD / LLM dalam Manfaat Pekerja
  •     JD / LLM Teknologi Maklumat & Privasi Undang-undang
  •     JD / LLM dalam Undang-undang Harta Intelek
  •     JD / LLM dalam Perniagaan Antarabangsa dan Perdagangan Undang-undang
  •     JD / LLM dalam Undang-Undang Harta Tanah
  •     JD / LLM dalam Undang-undang Cukai
  •     JD / LLM dalam Percubaan Advokasi & Penyelesaian Pertikaian


JD Bersama / MPA dengan Roosevelt University

JD calon yang berminat untuk membangunkan kemahiran kepimpinan awam atau bukan keuntungan tambahan serentak boleh mendapat Sarjana Pentadbiran Awam (MPA) dari Roosevelt University. Sehingga sembilan kredit John Marshall, daripada kursus pra-ditetapkan oleh Roosevelt, boleh digunakan untuk program MPA itu. Selain itu, sembilan kredit dari program MPA Roosevelt Universiti boleh digunakan untuk program JD John Marshall dengan syarat (1) kursus-kursus yang telah diluluskan oleh John Marshall untuk tujuan ini, (2) kursus-kursus yang diambil selepas mendaftarkan diri di John Marshall, dan (3) kursus-kursus yang diambil selepas selesai tahun pertama pengajian di John Marshall.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

The John Marshall Law School, Chicago, IllinoisThe John Marshall Law School is a law school in Chicago, Illinois, that was founded in 1899 and accredited by the American Bar Association in 1951. The s ... Baca lebih lanjut

The John Marshall Law School, Chicago, IllinoisThe John Marshall Law School is a law school in Chicago, Illinois, that was founded in 1899 and accredited by the American Bar Association in 1951. The school was named for the influential nineteenth century U.S. Supreme Court Chief Justice John Marshall.The John Marshall Law School offers JD, MS and LLM programs for both part-time and full-time students, with both day and night classes available, and offers January enrollment — choices most law schools no longer offer. Baca Ringkas