Diploma Lepasan Harta Intelek

Umum

Penerangan Program

Ciri unik kursus ini ialah ia boleh dilaksanakan secara keseluruhan dalam talian, menghapus keperluan pelajar untuk menghadiri kelas tatap muka.

Graduan boleh memilih subjek yang memberikan pemahaman mengenai prinsip-prinsip: sistem tanda dagangan berdaftar di Australia dan New Zealand, termasuk perlindungan tanda tidak berdaftar dan bentuk perlindungan yang berkaitan dengan kelakuan perdagangan yang mengelirukan atau tidak adil di Australia dan New Zealand paten undang-undang, paten sistem, tafsiran dan kesahihan, termasuk kandungan dan implikasi spesifikasi dan tuntutan paten serta maklumat sulit dan pengetahuan yang berkaitan yang membolehkan mereka memberi nasihat mengenai kemungkinan kemungkinan berlakunya persoalan mengenai pelanggaran hak paten, kesahihan dan undang-undang reka bentuk pematuhan di Australia dan New Zealand, yang membolehkan mereka memberi nasihat mengenai kemungkinan masalah pelanggaran rekabentuk, kesahihan dan proses undang-undang pematuhan dan pengawalseliaan pengendalian profesional peniaga dagang dan pengawal paten Trans-Tasman di Australia dan New Zealand. Graduan juga boleh memilih dari subjek pilihan, termasuk undang-undang hak cipta, aspek global undang-undang harta intelektual, harta intelektual dan pengetahuan tradisional, harta intelektual dan hak asasi manusia dan pengkomersilan harta intelektual.

Bergantung kepada subjek yang diambil, siswazah boleh mendapatkan pendaftaran sebagai wakil cap dagang di Australia dan mungkin memenuhi sebahagian besar keperluan pendidikan untuk pendaftaran sebagai peguam paten Trans-Tasman di Australia dan New Zealand. Pentadbir seni atau profesional media boleh meningkatkan pilihan kerjaya melalui kepakaran bangunan dalam pengkomersialan atau pengurusan aset harta intelek. Pilihan kerjaya lain termasuk: peguam IP, pengurus portfolio IP, pembuat dasar dan pengawal selia kerajaan. Kursus ini membolehkan peguam berdaftar di luar negara menjalankan subjek yang perlu bahawa Lembaga Peguam Negara Trans-Tasman memerlukan pendaftaran Australia atau New Zealand.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At UTS, we think differently: we take global approach to education that has innovation at its core. What’s more, we’re a university for the real world. All our courses are closely aligned with industr ... Baca lebih lanjut

At UTS, we think differently: we take global approach to education that has innovation at its core. What’s more, we’re a university for the real world. All our courses are closely aligned with industry need, so what you learn will prepare you for your future career. Baca Ringkas