Diploma Pascasiswazah dalam Amalan Undang-Undang (LPC)

Umum

7 lokasi tersedia

Penerangan Program

LPC kami memberikan anda latihan penting yang anda perlukan untuk menjadi peguam cara yang berkelayakan, memberikan anda pengetahuan, kemahiran dan pemahaman komersil untuk berkembang maju dalam pasaran hari ini. Kami akan melengkapkan anda dengan lebih daripada sekadar pengetahuan undang-undang - kami memberi tumpuan kepada kemahiran undang-undang di sekeliling dan kesedaran komersial yang dicari oleh majikan.

Diploma Lepasan Siswazah dalam Amalan Undang-Undang , dikenali sebagai Kursus Amalan Undang-undang (LPC) adalah jambatan anda di antara dunia akademik dan kehidupan profesional di firma undang-undang. Bukan kebetulan bahawa LPC BPP University merupakan pilihan pertama dari banyak firma undang-undang terkemuka yang secara eksklusif menghantar pelatih mereka untuk belajar bersama kami. Kami dipilih oleh firma-firma ini di atas sekolah-sekolah undang-undang lain kerana relevan profesional pendidikan kami dan standard pengajaran, kemudahan dan bahan pengajaran kami yang tinggi.

Dengan memilih untuk belajar LPC anda dengan BPP University , anda akan mendapat permulaan terbaik untuk kerjaya undang-undang anda:

 • Meningkatkan kelayakan anda sama ada untuk Amalan Perundangan LLM Komersial atau Amalan Undang-Undang Profesional LLM tanpa sebarang kos tambahan
 • Tambah nilai dan fokus kepada LPC anda dengan menghadiri bengkel dan acara tambahan percuma yang dijalankan oleh tutor kami bersempena dengan firma undang-undang terkemuka untuk memastikan anda bersedia
 • Kajian fleksibel untuk memenuhi jadual anda: sepenuh masa, sambilan atau pantas, merentasi tiga tarikh permulaan dan tujuh lokasi pusat bandar
 • Belajar dari peguamcara, barter dan hakim yang berkelayakan yang boleh membantu mengembangkan kerjaya undang-undang anda - mana-mana tutor kami masih berlatih dan mempunyai pautan ke kamar, firma undang-undang dan pasukan dalaman di setiap peringkat

Diploma Lepasan Ijazah dalam Amalan Undang-Undang dianugerahkan oleh BPP University dan diberi kuasa oleh Pihak Berkuasa Pengawalseliaan (SRA).

Cara memohon:

 • Permohonan sepenuh masa dan cepat mesti dibuat melalui Lembaga Aplikasi Pusat (CAB)
 • Permohonan sambilan perlu dibuat terus ke BPP University

Menyediakan anda untuk amalan

Pengajaran LPC adalah fokus perniagaan yang mencerminkan permintaan oleh profesion untuk pelatih yang menyedut secara komersil. Diciptakan sempena firma undang-undang yang terkemuka, LPC kami adalah inovatif, dinamik dan peneraju pemasaran.

Untuk memastikan anda mendapat yang terbaik dari LPC anda, kami mengajar dalam kumpulan kecil yang disampaikan oleh tutor berpengalaman yang merupakan peguam yang berkelayakan. Kami percaya dalam menawarkan interaksi tutor-pelajar yang tinggi dan, sepanjang pembelajaran anda, anda akan mendapat sokongan tutor peribadi yang berdedikasi dan boleh mendaftar untuk bimbingan satu sama lain.

Masters Percuma naik

Kenapa berjalan kaki dengan LPC piawai apabila anda boleh meningkatkan Diploma Pascasiswazah anda ke Amalan Perundangan Komersial LLM atau Amalan Perundangan Profesional LLM secara percuma?

Membangunkan ketajaman komersil dan perniagaan yang maju yang dikehendaki oleh firma dan memastikan anda menonjol daripada orang ramai dengan Amalan Perundangan Komersial LLM kami. Sebagai tambahan kepada Diploma Lepasan Ijazah dalam Amalan Undang-undang, anda akan melengkapkan dua modul perniagaan tambahan yang akan membolehkan anda membangunkan pemahaman yang lebih maju mengenai persekitaran perniagaan dan strategik di mana klien dan firma undang-undang beroperasi dan kemahiran untuk menggunakan pengetahuan ini dalam amalan undang-undang.

Sebagai alternatif, tukar Diploma Lepasan Ijazah ke Ijazah Sarjana Penuh dalam sekurang-kurangnya 15 minggu dengan LLM Professional Legal Practice kami. Untuk melakukannya, anda perlu melengkapkan satu projek penyelidikan. Anda akan dapat memilih dari pelbagai pilihan subjek pakar dari program LLM kami yang lengkap, seperti Undang-undang Komersial, Peraturan Kewangan dan Pematuhan, Undang-undang Kewangan dan Perniagaan Islam, dan Keadilan Jenayah Transnasional dan anda bahkan dapat menyelesaikan projek penyelidikan anda secara online (dari di mana sahaja di dunia), sehingga lima tahun dari memulakan LPC.

Meningkatkan kebolehpasaran anda

Dari saat anda menerima tempat anda di LPC kami, anda akan mendapat akses kepada khidmat kerjaya kami, yang menawarkan:

 • Ulasan permohonan untuk kontrak latihan dan peletakan dalam firma undang-undang, syarikat dan sektor bukan untuk keuntungan

 • Sokongan dengan penyelidikan firma

 • Nasihat mengenai CV dan surat liputan

 • Bantu dengan menyediakan nasihat wawancara dan pusat penilaian

 • Wawancara mock

 • Nasihat mengenai kerjaya alternatif

Anda tidak akan meninggalkan sesi nasihat dengan tangan kosong. Bersama-sama, kami akan merangka pelan tindakan kerjaya yang memperincikan langkah-langkah yang perlu diambil untuk mencapai matlamat kerjaya anda.

Anda juga akan diperuntukkan tutor LPC yang boleh menasihati anda sebelum memulakan kursus anda. Pengalaman profesional mereka boleh memberi manfaat kepada anda jika anda ingin memohon kontrak latihan sebelum memulakan program LPC.

Minggu keupayaan

Ini adalah peluang yang baik bagi anda untuk mengembangkan kemahiran profesional anda dan untuk meningkatkan jenama peribadi anda untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya undang-undang anda. Semua pelajar Latihan Amalan LLM akan diberi masa untuk menghadiri tiga bengkel wajib yang menawarkan petua penting mengenai cara mengendalikan minggu pertama di firma undang-undang dan mengembangkan kesedaran komersial anda. Di samping itu, anda akan berpeluang menghadiri pelbagai bengkel pilihan yang direka dan disampaikan bersama dengan firma undang-undang terkemuka.

Pilihan fleksibel yang sesuai dengan gaya hidup anda

Anda boleh memilih untuk mempelajari LPC anda sepenuh masa, sambilan atau secara pantas. Terdapat tiga tarikh permulaan sepanjang tahun pada bulan Januari, Ogos dan September, bergantung kepada mod pembelajaran yang anda pilih, supaya anda boleh memulakan pengajian anda pada masa yang sesuai dengan anda.

Penuh masa dan sambilan

Program sepenuh masa dan paruh waktu kami direka untuk memenuhi gaya hidup anda. Bergantung pada pusat yang anda pilih dan tarikh mula anda, anda boleh memilih dari pelbagai mod dan pilihan waktu di beberapa pusat. Program sepenuh masa kami membolehkan anda belajar lebih dari dua, tiga atau empat hari seminggu dan program sambilan kami direka untuk memenuhi komitmen anda yang lain seperti kerja dan keluarga, dengan pilihan hari, petang, dan hujung minggu dan semua ceramah yang disampaikan talian untuk fleksibiliti maksimum.

Cepat (hanya London)

BPP University adalah pembekal pertama yang menawarkan LPC pantas. Terdapat lebih daripada tujuh bulan, bukannya sembilan, ia menawarkan tahap hubungan muka bersemuka yang sama, dipendekkan ke dalam tempoh yang lebih pendek. Pilihan ini lebih intensif daripada LPC sepenuh masa kami dan, kerana ia meliputi bahan yang sama dalam masa yang kurang, pelajar jalur cepat mempunyai dua jam pengajaran tatap muka tambahan dan kira-kira tiga jam persediaan tambahan seminggu.

Sila ambil perhatian, jadual waktu tertakluk kepada ketersediaan dan berbeza antara pusat dan mod.

Bagaimana program itu diajar?

Bahan pembelajaran dalam talian

Semua pelajar LPC sepenuh masa dan sambilan kami mempunyai akses kepada kuliah dalam talian berkualiti tinggi dalam pelbagai format untuk anda berjaga sebanyak yang anda inginkan untuk penyediaan dan penyemakan semula. Versi setiap sesi tutorial LPC (yang kami panggil 'sesi kumpulan kecil') juga boleh didapati secara dalam talian, jadi anda boleh menyatukan dan menyemak setiap kali dan di mana sahaja yang anda pilih.

Sesi kumpulan kecil - memulakan amalan profesional anda

Pada permulaan setiap modul, anda akan disediakan dengan pek bahan yang komprehensif yang mengandungi bab-bab (ceramah) dan Sesi Kumpulan Kecil (SGS). Setiap modul disampaikan melalui kuliah dalam talian, SGS dan kajian swasta yang bebas. Kuliah biasanya berlangsung selama 1 jam dan SGS adalah 2 jam.

Sebelum bersiap sedia untuk setiap SGS, anda dikehendaki membaca butiran bab yang relevan dan mendengar kuliah yang menyertai. Anda kemudiannya dikehendaki menjalankan penyediaan terperinci dalam keterangan SGS. Penyediaan ini mungkin memerlukan anda untuk, contohnya - menyelidiki bidang hukum, menyediakan persembahan, draf klausa kontraktual, menyediakan surat nasihat dan menganalisis sebab tindakan.

SGS melibatkan pelbagai teknik pengajaran dan pembelajaran yang berbeza, menggabungkan individu dan kerja berpasukan, dan melibatkan:

 • Persembahan
 • Perbicaraan dugaan
 • Rundingan
 • Latihan penggubalan
 • Penyelesaian masalah

Bahan bilik darjah dirangka oleh tutor kami yang telah bekerja dalam amalan sebagai peguam yang berkelayakan. Ini memastikan bahawa aktiviti praktikal yang dijalankan di SGS anda adalah dalam konteks kajian kes realistik yang benar-benar mempersiapkan anda untuk bekerja dalam amalan.

Portfolio pelanggan

Anda akan diajar bidang amalan teras anda (Undang-undang Perniagaan dan Amalan, Undang-undang dan Amalan Harta dan Litigasi Sivil), dalam konteks tiga 'pelanggan' tertentu. Dengan menimbangkan tiga perniagaan pelanggan dengan cara ini, anda akan menghargai bagaimana perniagaan mereka beroperasi secara keseluruhan dan bagaimana keputusan yang dibuat dalam konteks transaksi hartanah atau perniagaan mungkin memberi kesan terhadap litigasi yang berterusan. Menggunakan portfolio pelanggan juga menggambarkan bagaimana pelanggan sering diwakili oleh jabatan yang berlainan dalam firma, yang hampir mereplikasi kehidupan sebenar.

Dalam Tahap 2 apabila anda mempelajari pilihan anda, anda akan bertindak untuk pelbagai pelanggan yang mencerminkan kepelbagaian pengalaman dalam amalan. Ini akan terus membangunkan bukan sahaja kecerdasan undang-undang anda tetapi juga kesedaran komersil anda.

Maklumat Kemasukan

Akreditasi Pembelajaran Terdahulu (APL)

Pelajar BPTC yang memohon untuk LPC mungkin layak untuk pengecualian dan yuran diskaun apabila memohon dengan APL.

Lulusan dari BPTC yang berjaya dapat diberikan pengecualian dari kehadiran dan penilaian dalam bidang-bidang berikut:

 • Peringkat 1 -Litigasi, Advokasi, Penggubalan
 • Peringkat 2 - Dua pilihan vokasional

Lulusan BPTC yang berjaya akan diberi diskaun 50% ke atas yuran LPC apabila memohon dengan APL. Ini terpakai kepada pelajar yang menamatkan BPTC tidak lebih awal daripada lima tahun sebelum tarikh pendaftaran mereka di LPC.

Lulusan BPTC tidak dikehendaki menjalankan latihan; Walau bagaimanapun, pelajar yang mengikuti laluan ini perlu menjalani kontrak latihan penuh berikutan LPC. Pelajar yang memohon dengan APL tidak akan diberikan pengecualian daripada melengkapkan kontrak latihan.

Pelajar yang telah menamatkan pengajian tidak sepatutnya mengikut laluan APL kerana mereka layak menjadi peguamcara melalui peraturan Skim Pemindahan Peguam Berkelayakan (QLTS).

Bayaran

September 2018 program permulaan, sepenuh masa dan sambilan:

 • Birmingham: £ 12,740
 • Bristol: £ 12,740
 • Cambridge: £ 12,740
 • Leeds: £ 11,930
 • Liverpool: £ 11,930
 • London Holborn: £ 16,200
 • Manchester: £ 11,930
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University's aims are to promote excellence in professional education by being forward-thinking, progressive and innovative, to bridge the gap between education and professional practice, to inspi ... Baca lebih lanjut

The University's aims are to promote excellence in professional education by being forward-thinking, progressive and innovative, to bridge the gap between education and professional practice, to inspire and challenge tomorrow's business and professional people in a supportive learning environment. Baca Ringkas
Manchester , London , Abingdon , Birmingham , Bristol , Cambridge , Leeds , Liverpool + 7 Lagi Kurang