PhD Undang-undang di Emiriah Arab Bersatu

Terbaik PhD Undang-undang di Emiriah Arab Bersatu 2018/2019

LLM

A Doktor Falsafah atau PhD dalam Undang-undang dicapai sebagai ijazah pascasiswazah. Ia adalah tahap yang sangat dihormati dalam bidang undang-undang dan melibatkan pendekatan penyelidikan untuk kajian undang-undang. Graduan dengan ijazah ini menyumbang kepada pembangunan undang-undang dalam bidang akademik.

 

Mereka yang mempunyai ijazah profesional dalam undang-undang boleh mengejar ijazah akademik maju dalam Sarjana Undang-undang atau LLM. Untuk mengambil kursus ini, anda mesti mempunyai ijazah pertama dalam undang-undang dan juga pengalaman bidang yang luas. Ia ditawarkan dalam pelbagai negara dari seluruh dunia.

Emiriah Arab Bersatu adalah sebuah persekutuan daripada tujuh emiriah di sebelah timur semenanjung Arab, di pintu masuk ke Teluk Parsi. Kebanyakan tenaga kerja di UAE adalah ekspatriat asing - dengan itu negara penduduk solek 's yang begitu pelbagai, dengan warga UAE menjadi minoriti di negara sendiri.

PhD Undang-undang di Emiriah Arab Bersatu

Baca lebih lanjut

Doktor Falsafah dalam Undang-undang

Ajman University
Sepenuh masa August 2019 Emiriah Arab Bersatu Ajman

Ia memerlukan satu atau lebih tahun kursus di luar gelar sarjana serta penyelidikan akademik. Doktor hampir selalu dianugerahkan sebagai pengiktirafan penyelidikan akademik yang merupakan standard yang boleh diterbitkan dan yang mewakili beberapa sumbangan asli kepada pengetahuan manusia. [+]

Program ini diajar dalam bahasa Arab.

Ia memerlukan satu atau lebih tahun kursus di luar gelar sarjana serta penyelidikan akademik. Doktor hampir selalu dianugerahkan sebagai pengiktirafan penyelidikan akademik yang merupakan standard yang boleh diterbitkan dan yang mewakili beberapa sumbangan asli kepada pengetahuan manusia. Penyelidikan ini biasanya dinilai dengan penyerahan dan pertahanan tesis doktor atau disertasi. Gelaran ijazah biasa ialah Ph.D. (Doktor Falsafah).

Jumlah jam kredit: 57

[-]