LAWSTUDIES

3 PhD Undang-undang dalam Pengajian Undang-undang Antarabangsa 2020

Doktor Falsafah adalah program pengajian yang sering dianugerahkan kepada para sarjana yang telah pergi ke sekolah selama sekurang-kurangnya lapan tahun. Malah, Ph.D. adalah salah satu penghargaan akademik tertinggi yang ada. Program ini sahaja boleh mengambil masa tiga hingga enam tahun untuk diselesaikan.

Apakah Ph.D. dalam Pengajian Undang-undang Antarabangsa? Program doktor ini melihat undang-undang dari sudut pandang antarabangsa. Pelajar boleh mempertimbangkan bagaimana kebudayaan dan kastam mempengaruhi undang-undang. Sesetengah kursus juga mungkin mengkaji bagaimana negara-negara yang berlainan bekerja sama demi kebaikan undang-undang. Kurikulum untuk Ph.D. program boleh berbeza-beza dari satu sekolah ke seterusnya. Ia mungkin termasuk kuliah, perbincangan, projek dan disertasi. Kursus-kursus yang tepat boleh sama dengan kepimpinan Amerika dan susunan global, bioetika dan undang-undang, kewarganegaraan dalam krisis, rasuah, dan pembangunan ekonomi dan demokrasi.

Pendidikan tinggi ini bukan sahaja menyediakan graduan untuk pelbagai kerjaya, tetapi juga boleh menjadikan mereka calon pekerjaan yang lebih menarik. Sebagai contoh, komunikasi yang lebih baik, pemikiran kritis dan kemahiran pengurusan masa yang diperoleh melalui kursus boleh membawa kepada promosi yang lebih cepat dan gaji permulaan yang lebih tinggi.

Kos Ph.D. tidak sama di setiap sekolah. Lokasi, tempoh program dan mod kursus boleh mempengaruhi berapa banyak yang perlu dibayar seseorang. Satu-satunya cara untuk mendapatkan anggaran sebenar adalah dengan menghubungi universiti secara langsung.

Mempelajari undang-undang antarabangsa di peringkat doktor boleh membawa kepada pelbagai kerjaya. Ramai Ph.D. pelajar memasukkan peranan dalam akademik, seperti penasihat, profesor atau penyelidik. Walau bagaimanapun, graduan mungkin mempunyai pelbagai kemungkinan kerjaya lain, termasuk ahli undang-undang di sebuah perniagaan antarabangsa, wartawan untuk penerbitan undang-undang, peguam di firma antarabangsa, pembuat dasar dalam kerajaan atau pekerja hak asasi manusia di organisasi bukan untung.

Anda mungkin boleh mendaftar dalam program jenis ini di universiti di seluruh dunia. Sesetengah sekolah juga mungkin menawarkan kursus dalam talian. Apabila anda bersedia untuk memohon, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

3 Hasil dalam Pengajian Undang-undang Antarabangsa Filter

Ph.D. dalam undang-undang Eropah dan antarabangsa

Palacky University
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;5 tahun
English
Kampus

Ph.D. program ialah kajian-program lepasan ijazah yang menggabungkan pembentukan undang-undang dan penyelidikan lanjutan dalam undang-undang Eropah dan Antarabangsa. Yuran Pen ...

Baca lebih lanjut

Phd dalam undang-undang antarabangsa dan undang-undang perjanjian

EUCLID (Euclid University)
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
2&nbsp;-&nbsp;4 tahun
English
Online

Salah satu dari program ijazah PhD di dunia undang-undang antarabangsa yang ditawarkan oleh sebuah organisasi antara kerajaan sendiri yang ditubuhkan di bawah undang-undang an ...

Baca lebih lanjut

Program Doktor Rasmi Undang-undang Pentadbiran Ibero-Amerika

Universidade da Coruña
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;5 tahun
Sepanyol
Kampus

Program Doktor dalam Undang-undang Pentadbiran Ibero-Amerika adalah ijazah kepelbagaian rasmi yang bertujuan untuk melatih para dokter di Undang-undang Umum Amerika Latin, den ...

Baca lebih lanjut