LAWSTUDIES

3 PhD Undang-undang dalam Pengajian Undang-undang Pentadbiran 2020

Doktor Falsafah boleh memberi tumpuan kepada hampir apa-apa topik di seluruh bidang akademik. Ph.D. berfungsi sebagai anugerah akademik tertinggi yang terdapat di banyak universiti di seluruh dunia. Tempoh program ini boleh berbeza-beza dengan ketara, itulah sebabnya ia mungkin memerlukan sarjana selama tiga hingga enam tahun untuk diselesaikan.

Apakah Ph.D. dalam Pengajian Undang-undang Pentadbiran? Tahap penyelidikan kedoktoran ini melihat kesan ekonomi dalam bidang undang-undang. Pelajar mungkin dijangka mengambil bahagian dalam kuliah, perbincangan, projek penyelidikan dan disertasi sepanjang kursus pengajian. Kursus yang tepat untuk tamat pengajian sering berbeza di setiap universiti tetapi mungkin sama dengan kritikan konservatif undang-undang pentadbiran, timbang tara komersil antarabangsa, undang-undang diskriminasi pekerjaan, kebankrapan, organisasi perniagaan dan cukai korporat.

Peserta mendapat banyak kemahiran dan pengetahuan melalui program pengajian yang dapat membantu mereka memperoleh kerjaya yang berjaya dan kehidupan peribadi. Sebagai contoh, pelajar boleh memperbaiki masalah pemikiran mereka, pemikiran kritikal dan kemahiran organisasi. Semua kebolehan ini bekerja bersama untuk menjadikan seseorang itu seorang profesional yang berjaya.

Kos Ph.D. ijazah boleh berbeza-beza berdasarkan sekolah, program dan jangka masa. Sesetengah universiti mungkin mempunyai sedikit berbeza setiap tahun. Cara terbaik untuk pemohon untuk mengetahui lebih lanjut adalah dengan menghubungi sekolah secara langsung.

Apa jenis kerjaya seseorang boleh mempunyai Ph.D. dalam Pengajian Undang-undang Pentadbiran mengharapkan? Terdapat pelbagai pilihan kerjaya yang berpotensi selepas tamat pengajian. Dalam sesetengah keadaan, peluang seseorang mungkin ditentukan oleh pengalaman terdahulu dan pendidikan lain. Sesetengah graduan menjadi profesor undang-undang, peguam, penasihat kerjaya undang-undang, pakar pendidikan undang-undang yang berterusan, wartawan undang-undang dan hakim. Walaupun terdapat pelbagai peluang dalam bidang undang-undang, sesetengah sarjana boleh menggunakan pendidikan ini untuk mula bekerja di syarikat-syarikat, organisasi kerajaan atau bukan untung.

Anda mungkin boleh mendaftar dalam Ph.D. program di universiti di seluruh dunia. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang pilihan dalam talian dan di kampus anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

3 Hasil dalam Pengajian Undang-undang Pentadbiran Filter

Program Doktor Rasmi Undang-undang Pentadbiran Ibero-Amerika

Universidade da Coruña
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;5 tahun
Sepanyol
Kampus

Program Doktor dalam Undang-undang Pentadbiran Ibero-Amerika adalah ijazah kepelbagaian rasmi yang bertujuan untuk melatih para dokter di Undang-undang Umum Amerika Latin, den ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam bidang undang-undang & dasar program

Cambridge Graduate University
Doktor Falsafah
Sep 2020
Kampus

College Cambridge Siswazah Universiti Undang-undang, Polisi & Global Kajian mempunyai program akademik tidak dapat ditandingi, yang menawarkan undang-undang dan dasar sarj ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Undang-undang Kanon

L’Université Catholique Du Congo
Doktor Falsafah
Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
Perancis
Kampus

Program doktoral boleh diselesaikan dengan Penggabungan Pendidikan Tinggi dalam Undang-undang Kanon.

Baca lebih lanjut