LAWSTUDIES

2 PhD Undang-undang dalam Undang-undang Eropah 2020

Doktor Falsafah adalah salah satu daripada penghargaan akademik tertinggi yang ada. Pelajar mesti mempunyai sekurang-kurangnya Sarjana Muda dan Sarjana sebelum mendapat diterima dalam jenis program ini. Ia boleh mengambil pelajar sepenuh masa lima hingga enam tahun untuk melengkapkan program doktoral.

Apakah Ph.D. dalam undang-undang Eropah? Ia adalah program doktor yang bertujuan untuk memberi tumpuan kepada undang-undang Eropah. Bidang pengajian ini boleh melihat aspek unik undang-undang bagi mereka di Kesatuan Eropah, undang-undang antarabangsa awam atau undang-undang antarabangsa swasta. Peserta boleh memilih fokus mereka atau mungkin diputuskan oleh sekolah. Beberapa Ph.D. program mungkin terdiri sepenuhnya dari projek penyelidikan yang diawasi sementara yang lain mungkin memasukkan kursus ke dalam kajian. Contoh-contoh kursus yang diperlukan termasuk prinsip-prinsip undang-undang Eropah, hubungan luar negeri Kesatuan Eropah, prinsip tidak berdiskriminasi dan pentadbiran fiskal di Kesatuan Eropah.

Pendidikan ini boleh memberi manfaat kepada profesional dalam apa-apa jenis latar belakang. Kajian ini membantu pelajar meningkatkan pemahaman undang-undang, kemahiran berfikir kritis dan penghayatan budaya. Kesemua kemahiran dan pengetahuan ini dapat membuat calon pekerjaan yang berjaya.

Sebelum mendaftarkan, pelajar mungkin ingin mendapatkan anggaran mengenai tuisyen. Oleh kerana terdapat banyak faktor yang boleh menjejaskan kos, pemohon mungkin perlu menghubungi universiti secara langsung untuk membuat anggaran.

Pendidikan unik ini menyediakan pelajar untuk kerjaya di bidang undang-undang Eropah, kebangsaan atau antarabangsa. Kerjaya yang tepat boleh berbeza-beza berdasarkan pengalaman kerja pelajar sebelumnya dan pendidikan lain. Beberapa contoh kerjaya yang berpotensi termasuk peguam di firma undang-undang Eropah, wartawan untuk penerbitan undang-undang, penyelidik di universiti, profesor di sekolah undang-undang, perunding institusi dan kemanusiaan di organisasi bukan untung antarabangsa.

Universiti di seluruh dunia boleh menawarkan Ph.D. Anda mungkin boleh mendaftar dalam program ini dalam talian atau di kampus. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

2 Hasil dalam Undang-undang Eropah Filter

Ph.D. dalam undang-undang Eropah dan antarabangsa

Palacky University
Doktor Falsafah
Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;5 tahun
01 Sep 2020
English
Kampus

Ph.D. program ialah kajian-program lepasan ijazah yang menggabungkan pembentukan undang-undang dan penyelidikan lanjutan dalam undang-undang Eropah dan Antarabangsa. Yuran Pen ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Sains Perundangan Teoritis - Teori Hukum dan Perundangan dalam Konteks Eropah

Charles University Faculty of Law
Doktor Falsafah
Okt 2020
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Objektif program doktoral "Teoretical Legal Sciences - Teori Undang-undang dan Hukum dalam Konteks Eropah" adalah pakar dan ahli akademik dengan pendekatan saintifik untuk men ...

Baca lebih lanjut