LAWSTUDIES

PhD Undang-undang dalam Undang-undang Pentadbiran 2020

PhD biasanya merupakan ijazah terminal yang boleh diperolehi selepas tamat pengajian ijazah sarjana. PhD adalah pendek untuk "Doktor Falsafah," dan ia memenuhi syarat pemegang ijazah untuk mengajar di peringkat universiti.

Apakah PhD dalam Undang-Undang Pentadbiran? Program ijazah ini menawarkan penyelidikan dan kajian intensif terhadap bidang undang-undang yang tertumpu. Pelajar dalam program ini berurusan dengan maklumat rumit dan terperinci berkenaan dengan kod, peraturan, dan pendahuluan undang-undang. Kajian undang-undang pentadbiran melibatkan isu-isu undang-undang yang mengelilingi fungsi agensi-agensi kerajaan, dan kursus mengajar pada butiran yang terlibat dalam prosedur dan operasi badan-badan ini.

Graduan program PhD sering mendapat kemahiran penyelidikan dan menulis yang dipertingkatkan. Ramai yang mengembangkan kepakaran dalam analisis butiran untuk membuat kesimpulan mengenai dasar. Kemahiran ini boleh diterjemahkan ke dalam banyak bidang dan bidang kehidupan.

Program PhD berbeza di kalangan universiti, dan kos bergantung kepada lokasi dan penawaran yang berbeza dari sekolah pilihan. PhD boleh mengambil masa tiga hingga lima tahun untuk disiapkan.

Pelajar yang melengkapkan PhD dalam Undang-undang Pentadbiran sering mendapati diri mereka dalam permintaan tenaga kerja kerana pengetahuan khusus mereka dan analisis terperinci undang-undang. Pilihan kerjaya termasuk guru undang-undang di peringkat universiti, dan juga meneruskan sebagai penyelidik dalam disiplin. Sesetengah graduan bekerja sebagai penyokong, berunding dan memberikan nasihat undang-undang kepada perbadanan atau pentadbiran awam. Lulusan PhD lain mencari pekerjaan sebagai pentadbir awam atau dalam kapasiti undang-undang dalam tetapan antarabangsa.

PhD dalam Undang-undang Pentadbiran boleh membuka pintu kepada banyak kerjaya yang menarik. Skim gelar ditawarkan oleh banyak universiti di seluruh dunia. Sesetengahnya adalah tempatan, dan yang lain adalah program dalam talian supaya pelajar dapat memilih pilihan terbaik untuk keperluan mereka. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

1 Hasil dalam Undang-undang Pentadbiran Filter

Program Doktor Rasmi Undang-undang Pentadbiran Ibero-Amerika

Universidade da Coruña
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;5 tahun
Sepanyol
Kampus

Program Doktor dalam Undang-undang Pentadbiran Ibero-Amerika adalah ijazah kepelbagaian rasmi yang bertujuan untuk melatih para dokter di Undang-undang Umum Amerika Latin, den ...

Baca lebih lanjut