Baca keterangan rasmi

Touro Law menawarkan sepenuh masa, hari separuh masa, dan separuh masa 4 dan program petang 5 tahun serta program dipercepatkan dua tahun untuk pelajar yang ingin mendapat ijazah Juris Doctor (JD), yang dianugerahkan setelah berjaya selesai 88 kredit. Beyond kursus yang dikehendaki, pelajar boleh mencipta pengalaman sekolah undang-undang mereka sendiri yang unik, memilih daripada kurikulum yang merangkumi pelbagai luas menawarkan berorientasikan amali dan peluang untuk tangan-on pembelajaran - termasuk klinik, kursus kemahiran dan externships.

pelan strategik lima tahun Touro Law Center, Portals Amalan, merupakan satu program canggih yang reconceives dan menyusun semula pengalaman sekolah undang-undang untuk semua pelajar Touro Law. Portals kepada Amalan memperluaskan skop dan kualiti pendidikan undang-undang dengan memberi tumpuan kepada pembangunan profesional undang-undang, dari pra-undang-undang melalui selepas tamat pengajian.

Kemasukan

Program ijazah Juris Doctor (JD) di Pusat Undang-undang menggabungkan inovatif, memperkayakan kurikulum dengan penjadualan yang fleksibel untuk memenuhi pelbagai keperluan calon-calon yang berkelayakan.

Program Sepenuh Masa

Regular 3 Tahun Program JD - Pelajar dalam program-program ini mengambil beban kursus berjumlah 12-16 kredit setiap semester dan menghadiri kelas pada hari minggu. Kebanyakan pelajar sepenuh masa melengkapkan program JD dalam tempoh 3 tahun, tetapi boleh meningkat kepada 2 ½ tahun dengan menghadiri sesi musim panas. Kelas bermula pada musim bunga dan jatuh setiap tahun.

Dua Tahun Accelerated Program JD - Selain menghadiri kelas semasa musim luruh dan musim bunga semester, pelajar dalam program ini juga akan mengambil kelas pada musim sejuk dan musim panas sesi. Pelajar yang terpilih untuk program ini akan melengkapkan semua keperluan untuk ijazah JD dalam tempoh 24 bulan yang pekat dan ketat. Program ini akan membolehkan graduan untuk menduduki Peperiksaan Bar hanya 26 bulan selepas mereka mula sekolah undang-undang mereka. Di-orang wawancara mungkin diperlukan.

pelajar pertukaran dan pelajar melawat dibenarkan masuk dengan kejatuhan, musim bunga, atau semester musim panas. Semua calon-calon boleh memohon untuk menghadiri pada sepenuh masa atau separuh masa.

Untuk maklumat lanjut mengenai pengalaman kurikulum program Touro Law Center yang inovatif, JD termasuk Program Mahkamah Collaborative kami, klik di sini.

Januari Mula Pilihan - Touro Law mempunyai permulaan pilihan Januari disediakan bagi pelajar yang memohon lewat dalam proses dan akan memilih untuk bermula pada bulan Januari dan bukannya menunggu sehingga Ogos. Touro Law komited untuk menyediakan pelajar dengan pilihan fleksibel untuk mendapatkan ijazah mereka.

program sambilan

Empat Tahun Part-Time Hari DAN Empat Tahun Part-Time Petang - Pelajar dalam program-program ini mengambil beban perjalanan 11 kredit setiap semester dan menghadiri kelas pada siang hari, Isnin hingga Jumaat, atau pada waktu petang, Isnin hingga Khamis (dari 18:30 kepada kira-kira 10:00).

Lima Tahun-Part-Time program Petang - Pelajar yang dijamin tiga malam / jadual minggu untuk tahun pertama (6:30 kepada kira-kira 10:00).

Pelajar dalam program sambilan juga boleh mempercepatkan siap dengan menghadiri sesi musim panas.

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Touro College Jacob D. Fuchsberg Law Center »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Duration
3 - 5 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan