doktor sains undang-undang (penyelidikan)

Bond University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

doktor sains undang-undang (penyelidikan)

Bond University

SYARAT KEMASUKAN

Pemohon mestilah mempunyai ijazah Sarjana Undang-undang, atau Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang atau Juris Doctor ijazah dengan Kepujian purata sekurang-kurangnya 75 peratus atau gred setara di tempat lain.
Pemohon dikehendaki untuk memuaskan hati Dekan bahawa mereka mempunyai tahap yang sesuai kemahiran penyelidikan untuk menjalankan kelayakan, termasuk menulis tesis di antara 50,000 dan 80,000 perkataan.
Masuk adalah berdasarkan cadangan penyelidikan yang diluluskan dan ketersediaan pengawasan sesuai. Pemohon dikehendaki melengkapkan sehingga enam mata pelajaran yang disenaraikan di bawah Sarjana Undang-Undang sebelum menjalankan komponen tesis ijazah. Sebagai alternatif, kemasukan boleh dianugerahkan melalui memindahkan dari Sarjana Undang-Undang kursus kepada komponen tesis penyelidikan. Pemohon akan telah mencapai purata sekurang-kurangnya 75 peratus dalam Sarjana Undang-Undang kerja kursus.

STRUKTUR PROGRAM

Pemohon perlu melengkapkan:

  • Sehingga enam elektif dipilih daripada mata pelajaran yang disenaraikan di bawah Sarjana Undang-Undang.
  • Laporan projek penyelidikan bertulis antara 50,000 - 80,000 kata-kata (bergantung kepada bilangan elektif dijalankan), yang merupakan satu sumbangan besar kepada pameran, pengetahuan dan kefahaman mengenai bidang pengajian dan yang menunjukkan kapasiti untuk penyelidikan bebas.

PENGIKTIRAFAN PROFESSIONAL

Program ini adalah ijazah kedoktoran peringkat. Ia adalah mungkin untuk memilih untuk melakukan lebih sedikit mata pelajaran dalam pertukaran untuk menulis tesis yang lebih lama (kira-kira 5000 perkataan ditambah dengan panjang tesis untuk setiap mata pelajaran menurun).

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
156 
Sepenuh masa
Price
Harga
100,416 AUD
Locations
Australia - Robina, Queensland
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jan. 2019
Australia - Robina, Queensland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat