Eksekutif LLM

Umum

Penerangan Program

Terokai selok-belok hukum umum Anglo-Amerika sebelum belajar cara menerapkannya dalam konteks perniagaan. Dengan kepakaran dua institusi antarabangsa terkemuka (Sekolah Kebangsaan Pritzker Barat Laut dan Sekolah Undang-undang IE Law School ), para peserta mendapatkan pandangan menyeluruh mengenai amalan undang-undang perniagaan.

Eksekutif LL.M. Program ijazah bersama melibatkan pengetahuan dua sekolah undang-undang antarabangsa utama: Sekolah Hukum Pritzker Northwestern dan Sekolah Undang-undang IE Law School . LL.M. ini mengambil pandangan mendalam pada undang-undang umum Anglo-Amerika, yang meliputi aplikasi antarabangsa dan kemahiran pengurusan asas yang berkaitan dengan amalan undang-undang untuk perniagaan.

Eksekutif LL.M. Pelan kajian telah direka untuk mencabar profesional yang telah terbukti untuk mengambil kemahiran mereka ke peringkat seterusnya. Di dalam program ini, anda akan meneroka beberapa bidang utama yang akan meningkatkan pemahaman keseluruhan anda tentang perkembangan undang-undang semasa dan kemahiran sektor tertentu, serta gambaran menyeluruh mengenai amalan perniagaan pelanggan anda.

Fakta Pantas

 • Format: Tempoh di kampus secara intensif Sesi dalam talian
 • Pengambilan: September
 • Kampus: Online Madrid Chicago
 • Bahasa Inggeris
 • Panjang: 9 bulan
 • Tempoh kemasukan: Proses kemasukan rolling

Eksekutif LL.M. adalah untuk ... Profesional yang berpengalaman dengan latar belakang undang-undang yang kuat dalam sistem perundangan bukan AS. Program ini menyatukan spektrum luas individu yang berkelayakan, dengan pelbagai perspektif dan pandangan dunia.

Melihat ... Memperluaskan rangkaian mereka di kalangan kohort pencapaian yang berpikiran sama. Untuk maju di sektor mereka, para peserta harus bersedia untuk meneroka sistem undang-undang Anglo-Amerika dan aplikasi transnasionalnya.

Untuk menjadi ... Sama ada maju dalam peranan semasa anda atau mengambil cabaran baru, terdapat banyak peluang kerjaya, termasuk:

 • Undang-undang
 • Peguam dalaman
 • Penasihat undang-undang
 • Eksekutif kanan perniagaan pembangunan
 • Ketua strategi dan penyelidikan korporat
 • Penasihat Undang-Undang
 • Strategi, m global

Opsyen Residential di Chicago

Pelajar yang boleh mengambil masa yang lebih lama dari kerja, dan yang ingin lebih banyak masa dalam persekitaran bilik darjah tradisional, mungkin ingin mempertimbangkan Opsyen Residential di Chicago. Pilihan ini menggabungkan semester pertama Program Eksekutif Tradisional dengan keseluruhan Semester Spring (Januari - Mei) di kediaman di Undang-undang Barat Laut. Di bawah pilihan ini, para peserta boleh memilih antara pelbagai kursus yang ditawarkan kepada pelajar JD dan LLM di Northwestern Law.

Program Paruh waktu yang unik

LLM eksekutif yang unik ini adalah fleksibel untuk para peserta dari seluruh dunia, supaya mereka dapat meneruskan komitmen profesional dan peribadi mereka sambil memperoleh gelar LLM dan Sijil MBA mereka. Program ini menggabungkan masa yang intensif di kampus di Chicago dan Madrid, setiap kira-kira dua minggu yang panjang, berselang-seli dengan kursus kursus dalam talian menggunakan platform kursus kami yang canggih.

Tempoh Pertama: Musim Panas di Madrid (2.5 Minggu)

Program LLM Eksekutif bermula pada bulan September dengan pengenalan pendek kepada undang-undang umum, kemudian bergerak ke dalam mata pelajaran yang asas kepada peguam perniagaan.

Tempoh Kedua: Kejatuhan di Madrid (2 Minggu)

Para peserta kembali ke Madrid pada musim luruh untuk meneruskan pengajian mereka tentang bidang minat yang lebih maju kepada pengamal antarabangsa dan dua bidang pentadbiran dan pengurusan perniagaan tambahan.

Tempoh Ketiga: Spring di Chicago (2.5 Minggu)

Program ini berakhir di Chicago, di mana para peserta bersatu untuk tempoh terakhir di kampus yang menjangkau Upacara Konvokesyen pada pertengahan bulan Mei.

Kerjaya

Program LLM Eksekutif menyediakan peguam amalan hari ini dengan alat yang diperlukan untuk maju ke peringkat kejayaan profesional seterusnya.

Program ini menawarkan peluang yang sukar ditandingi untuk membuat hubungan perniagaan dan persahabatan dengan rakan-rakan dan alumni dari tahap profesional yang sama dari seluruh dunia. Pelajar Eksekutif LLM akan menjadi sebahagian daripada persatuan alumni kedua-dua institusi IE dan Northwestern. Semasa program ini, para peserta berinteraksi dengan ahli fakulti yang memberikan maklumat mengenai perkembangan terkini dalam bidang mereka.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Explore a different way of understanding law that prepares you for the world, whatever it may be.

Explore a different way of understanding law that prepares you for the world, whatever it may be. Baca Ringkas