Eksekutif Master Undang-Undang (LL.M.) dalam Undang-undang Perniagaan Global

Umum

Penerangan Program

Eksekutif Vanguard Columbia LL.M. Program

The Executive Executive LL.M. dalam Undang-undang Perniagaan Global adalah program hibrid dipercepatkan yang direka untuk penuntut yang berpengalaman tinggi, berpengalaman bersedia untuk memajukan kerjaya mereka, membina rangkaian global, dan memimpin dalam urus niaga merentas sempadan yang kompleks.

Dalam program intensif ini, anda akan memperoleh asas pakar dalam undang-undang perniagaan AS dan memajukan pemahaman anda tentang bagaimana konsep undang-undang penting ini berfungsi dalam rangka kerja antarabangsa. Anda akan belajar dari fakulti undang-undang korporat terkenal Columbia dan berhubung dengan kohort peguam dari seluruh dunia.

Direka untuk pengamal dengan sekurang-kurangnya lebih kurang lima tahun pengalaman profesional, Eksekutif LL.M. program membolehkan anda melengkapkan ijazah dalam satu tahun kalendar dan dengan masa yang minimum dihabiskan dari rumah. Program dipercepatkan ini menggabungkan kursus dalam talian dengan kediaman 12 minggu intensif di kampus Columbia Law School di New York.

Columbia Executive LLM

Reka Bentuk Program

Eksekutif LL.M. adalah program dipercepat yang mempunyai komponen dalam talian dan dalam rumah. Pelajar mesti melengkapkan 24 kurikulum kredit, yang terdiri daripada 5 kursus yang diperlukan dan 3 pilihan.

Tarikh Program 2020

 • 1 Oktober 2019: Tarikh Akhir Awal Keputusan. Jika anda memohon keputusan awal, anda akan menerima keputusan pada 1 November 2019
 • 18 Disember 2019: Tarikh Kemasukkan Kemasukan Biasa
 • 23 Mac 2020 - 15 Mei 2020: Dua kursus dalam talian yang diambil
 • 21-22 Mei, 2020: Orientasi Residensi Musim Panas
 • 26 Mei, 2020 - 14 Ogos, 2020: Residensi Musim Panas
 • 31 Ogos, 2020 - 25 September, 2020: Satu kursus dalam talian diambil

Komponen Aplikasi

Borang permohonan hendaklah dikemukakan secara elektronik melalui permohonan dalam talian dan semua dokumen sokongan mesti dikemukakan melalui Perkhidmatan Perhimpunan Kelayakan LSAC (CAS). Anda perlu mengemukakan yuran permohonan sebanyak $ 85 (USD) dengan permohonan anda.

Komponen yang Dihantar kepada LSAC:

 • Borang permohonan (dalam talian)
 • Penyataan Peribadi (dalam talian)
 • Riwayat Hidup atau Kurikulum (dalam talian)
 • Transkrip dan Diploma (dalam bentuk salinan terus ke LSAC dari institusi penerbit)
 • Penyata Kedudukan (dalam bentuk salinan terus ke LSAC daripada institusi penerbit)
 • Dua Surat Cadangan (sama ada secara elektronik melalui sistem LSAC atau dalam bentuk cetakan)
 • Skor TOEFL (terus dari ETS ke LSAC)Columbia Law School LLM
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Columbia Law School is renowned for the intellectual rigor of its curriculum and the groundbreaking scholarship of its faculty. Drawing strength from the vast interdisciplinary resources of our distin ... Baca lebih lanjut

Columbia Law School is renowned for the intellectual rigor of its curriculum and the groundbreaking scholarship of its faculty. Drawing strength from the vast interdisciplinary resources of our distinguished research university—and the global stage of New York City—our students complete their legal training ready to engage the world’s most challenging issues across borders, jurisdictions, subject matters, sectors, and industries. Baca Ringkas