Gelaran Sarjana Undang-Undang Lanjutan (LLM) Dua Tahun

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Gelaran Sarjana Undang-Undang Lanjutan (LLM) Dua Tahun

Master of Laws (LLM) dua tahun di USC Gould membolehkan anda menghabiskan satu tahun mempelajari elemen-elemen asas sistem undang-undang AS dan menguasai bahasa Inggeris yang sah sebelum satu tahun pengajian LLM.

Pada tahun pertama, anda akan menerima latihan akademik dalam bacaan dan kefahaman undang-undang, taklimat kes, analisis undang-undang dan lebih sambil meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris anda. Kelas-kelas yang kecil dan peribadi memberikan anda peluang untuk menyesuaikan diri dengan tinggal di AS dan menghadiri USC.

Selepas berjaya dalam tahun pertama, anda akan menerima sijil dalam Kajian Perundangan AS dan akan didaftarkan dalam program LLM USC Gould.

Kenapa Pilih LLM Lanjutan Dua Tahun di USC Gould?

Diiktiraf oleh Panduan LLM sebagai salah satu daripada "Program 10 LLM Terbaik di California," kurikulum LLM Dua Tahun kami pada tahun pertama mengukuhkan kefasihan anda dalam bahasa Inggeris sambil mempersiapkan anda untuk berjaya dalam gelar LLM di USC Gould. Kemudian pada tahun kedua, LLM Dua Tahun kami menyediakan anda dengan asas menyeluruh dalam undang-undang Amerika, sambil merangsang pemikiran kritikal dan menyelesaikan masalah praktikal.

Apabila anda menyertai USC Gould, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti sekolah undang-undang yang dinamik dan pelbagai, dipupuk oleh fakulti dan penasihat kelas dunia, mendaftar dalam kelas kecil dan kolektif, dan menyertai rangkaian Keluarga Trojan global lebih daripada seribu LLM alumni dan sepuluh ribu alumni undang-undang.

Pejabat Perkhidmatan Antarabangsa kami menyediakan sumber tambahan untuk membantu anda dengan visa dan keperluan lain untuk belajar di AS

Kelayakan

Untuk memenuhi syarat untuk masuk ke LLM Lanjutan Dua Tahun, anda mesti memperoleh ijazah undang-undang pertama anda (LLB atau setaraf) di luar Amerika Syarikat.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

USC Gould is an elite law school committed to academic excellence. Our success is comprised of a world-class faculty, a close-knit and diverse student body, a well-situated campus, an interdisciplinar ... Baca lebih lanjut

USC Gould is an elite law school committed to academic excellence. Our success is comprised of a world-class faculty, a close-knit and diverse student body, a well-situated campus, an interdisciplinary curriculum, and a supportive alumni network. Baca Ringkas
Los Angeles Selatan