i-LLM LPC - sambilan

Kursus Parlemen i-LLM LPC menyokong mereka yang mempunyai ijazah undang-undang atau GDL dan ingin melatih sebagai peguamcara melalui pilihan pembelajaran dalam talian yang disokong kami.

 • Baki kajian anda dengan komitmen lain dengan kursus dalam talian 22 bulan kami (kehadiran sesekali diperlukan)
 • Menggokuskan kursus anda ke bidang kepakaran anda melalui pelbagai pilihan subjek elektif
 • Kelayakan dengan LPC dan anugerah Sarjana (LLM) tanpa kos tambahan

Dengan penekanan yang kuat untuk meningkatkan kebolehpasaran masa depan, 96% daripada 2015/16 sepenuh masa kami dan mempercepatkan pelajar LPC 2016/16 yang menamatkan pengajian pada 2016 musim panas yang dijamin pekerjaan, kontrak latihan, atau kajian lanjut dalam tempoh sembilan bulan setelah berjaya menamatkan kursus mereka.

Keperluan Kursus

Untuk layak mengambil tempat anda di LPC kami, anda mesti mematuhi keperluan untuk memulakan Kursus Amalan Undang-Undang (LPC) yang ditetapkan oleh Pihak Berkuasa Pengawalseliaan (SRA) - lihat di bawah. Kegagalan untuk mematuhi syarat kelayakan ini bermakna bahawa Universiti tidak akan mempunyai pilihan tetapi untuk membatalkan tempat anda di kursus ini.

Jika anda bukan pelajar EEA anda juga akan memerlukan visa yang meliputi tempoh penuh kursus anda - lihat keperluan Visa di bawah.

Kriteria pemilihan LPC Undang-undang Universiti

 • Profil akademik dan pencapaian, secara amnya adalah minimum undang-undang kehormatan kelas kedua atau yang diramal atau undang-undang GDL / CPE / MA *
 • Satu arahan bahasa Inggeris yang mencukupi untuk berjaya menyelesaikan kursus - lihat keperluan bahasa Inggeris di bawah
 • Sebarang keadaan khas yang dinyatakan di dalam permohonan anda

Rujukan akademik atau lain-lain

* Keperluan ini dipenuhi oleh: A) Penganugerahan Ijazah Undang-Undang Kelayakan. Ijazah undang-undang anda mesti memenuhi piawaian akademik tertentu untuk memenuhi syarat. Ini mesti termasuk penilaian lulus dalam tujuh Asas Undang-Undang Pengetahuan Undang-Undang - Undang-undang Awam, Kewajipan I (Kontrak), Kewajipan II (Tort), Undang-Undang Jenayah, Undang-Undang Tanah,

Universiti Undang-Undang sepenuhnya mematuhi undang-undang peluang yang sama dan secara aktif menggalakkan kepelbagaian dalam profesion undang-undang. Proses kemasukan kami bertindak dengan adil dan bertujuan untuk membolehkan pelajar memanfaatkan bakat terbaik mereka. Anda digalakkan untuk memberitahu kami tentang apa-apa keperluan khas pada peluang yang paling awal. Ini akan membolehkan kami membincangkan bagaimana kami dapat memenuhi keperluan anda.

Anda mesti memenuhi semua syarat kelayakan dengan permulaan kursus - kegagalan berbuat demikian mungkin menyebabkan anda dihalang daripada menyertai kursus ini. Jika anda berfikir bahawa ini mungkin menjadi masalah (contohnya, jika anda mempunyai keputusan penilaian lewat), sila hubungi Kemasukan secepat mungkin.

Peguamcara masa depan Peguamcara

SRA baru-baru ini berunding mengenai beberapa perubahan yang dicadangkan kepada peraturannya, termasuk menghapuskan keperluan untuk pelajar memohon pendaftaran pelajar dan kelulusan peringkat latihan akademik mereka sebelum memulakan LPC.

Sekiranya anda telah ditawarkan kontrak latihan, anda perlu memastikan Pihak Berkuasa Pengawalseliaan (SRA) menyemak "watak dan kesesuaian" anda untuk menjadi peguamcara.

Ini mungkin mengambil masa sekurang-kurangnya enam bulan untuk disiapkan sekiranya anda mempunyai:

 • Memutuskan kesalahan jenayah tertentu
 • Telah didapati bersalah atas kesalahan akademik
 • Mempunyai isu kewangan yang serius (seperti muflis, Pengaturan Sukarela Individu atau Penghukuman Mahkamah Daerah)
 • Telah tertakluk kepada penemuan peraturan yang buruk
 • Menunjukkan setiap tingkah laku lain yang tidak kita harapkan dari seorang pengacara (misalnya tingkah laku yang tidak jujur, kasar atau diskriminasi)

Sila lihat SRA Suitability Test 2011 untuk maklumat lanjut dan isikan permohonan kelayakan jika anda perlu memberitahu mereka mengenai sebarang isu.

Jika anda tidak mempunyai apa-apa untuk memberitahu SRA, anda boleh memaklumkan kepada mereka tentang ini apabila anda dan majikan anda memberitahu mereka bahawa latihan anda akan bermula.

Sekiranya keputusan SRA tidak disahkan sebelum tarikh mula LPC, anda boleh meneruskan kursus tetapi melakukannya dengan risiko kewangan anda sendiri. Jika anda mempunyai sebarang kebimbangan mengenai isu watak dan kesesuaian, sila hubungi SRA.

Akreditasi pembelajaran terdahulu

Sekiranya anda pernah mengkaji BVC atau BPTC, anda mungkin dikecualikan daripada elemen LPC tertentu. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web SRA dan hubungi pasukan Kemasukan kami.

Keperluan bahasa Inggeris

Jika anda telah menamatkan ijazah di luar UK dan anda tidak berasal dari 'majoriti negara berbahasa Inggeris', sila berikan satu salinan Ujian Bahasa Inggeris yang diluluskan.

Lokasi

Online. Kehadiran wajib diperlukan untuk induksi dan pada pilihan London Bloomsbury, Birmingham dan kampus Manchester. Penilaian pada pilihan: Birmingham, Bristol, Chester, Guildford, Leeds, London Bloomsbury, Manchester

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 21 lagi program yang ditawarkan oleh The University of Law Postgraduate Programmes »

Tarikh Akhir Kemaskini November 5, 2018
Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Mac 2020
Duration
22 
Sambilan
Price
13,165 GBP
Domestik: £ 13,165. Antarabangsa: £ 13,165
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Mac 2020
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Mac 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date