IIE Sarjana Muda Undang-Undang (LLB)

Umum

8 lokasi tersedia

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang atau LLB IIE adalah ijazah profesional yang menyediakan graduan untuk bekerja dan berlatih dalam bidang undang-undang di Afrika Selatan. Ijazah ini merangkumi modul perundangan substantif yang diperlukan oleh para graduan untuk, setelah mematuhi syarat tambahan perundangan, diterima sebagai peguam dan peguam bela Mahkamah Tinggi Afrika Selatan. Graduan juga akan dapat mengikuti pelbagai kerjaya alternatif dalam undang-undang.

Ijazah IIE LLB adalah ijazah empat tahun. Tahun akademik berlangsung dari Februari hingga November. Modul disampaikan secara sepenuh masa dengan kuliah dan tutorial dijadualkan pada siang hari dari hari Isnin hingga Jumaat.

Lady Justice.

Keperluan Masuk

 • NSC: Lulus Sarjana Muda dengan Bahasa Inggeris 60%; Maths / HG 50% atau Math Lit / SG 60%
 • NC (V): Lulus Sarjana Muda dengan Bahasa Inggeris 60%; Maths / HG 50% atau Math Lit / SG 60%
 • SC: Pengesahan dengan Bahasa Inggeris 60%; Maths / HG 50% atau Math Lit / SG 60%
 • SC (a): Lulus Sarjana Muda dengan Bahasa Inggeris 60%; Maths / HG 50% atau Math Lit / SG 60%
 • Antarabangsa: Sijil Pengecualian USAf untuk mengikuti pengajian dan memenuhi syarat Matematik dan Bahasa Inggeris yang berkaitan. Sijil Tinggi Tinggi atau 240 diploma kredit ATAU Sijil Lanjutan atau Diploma kredit 360 mungkin memenuhi syarat kemasukan minimum ke pengajian ijazah. Sekiranya disiplin tidak mengiktiraf sekurang-kurangnya 20% kredit mestilah berkaitan dengan literasi akademik atau numerasi.

Nota:

Sebaik sahaja anda lulus dengan Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang dan ingin memenuhi syarat untuk berlatih sebagai peguam atau peguam bela Mahkamah Tinggi di Afrika Selatan, anda perlu menjadi warganegara atau penduduk tetap di Afrika Selatan.

Akreditasi

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang IIE diakreditasi oleh Majlis Pengajian Tinggi (CHE) dan didaftarkan oleh Lembaga Kelayakan Afrika Selatan (SAQA) pada Kerangka Kelayakan Nasional (NQF) sebagai kelayakan kredit 540 pada tahap 8 (ID SAQA: 101647).

Peluang kerjaya

Kerjaya merangkumi, tetapi tidak terhad kepada:

 • Peguambela
 • Peguam
 • Pendakwa

Sesuai dengan tujuan ijazah Sarjana Muda profesional, program ini juga akan membolehkan graduan (yang mungkin juga telah mendapat kemasukan sebagai peguam atau peguam bela) untuk menggunakan asas pengetahuan teori dan praktikal dan praktik kemasukan profesional dalam pelbagai bidang pengkhususan alternatif, kerjaya, jenis perusahaan dan industri di sektor awam dan swasta. Peluang kerjaya untuk graduan ijazah ini terdapat antara lain:

 • Penasihat Undang-Undang di salah satu Institusi Bab 9
 • Penyelesaian pertikaian alternatif
 • Penasihat undang-undang masyarakat / penasihat pejabat nasihat
 • Tadbir urus korporat
 • Penasihat undang-undang korporat
 • Perantaraan perceraian dan undang-undang keluarga
 • Pengantaraan komersial umum
 • Penasihat undang-undang di sektor awam
 • Pendidikan undang-undang / Akademia
 • Penyelidik undang-undang
 • Penulis atau penyunting undang-undang
 • Penasihat undang-undang badan bukan kerajaan

Strategi Pengajaran dan Pembelajaran

Di The IIE's Varsity College, kami bangga dan bersemangat untuk beralih dari metodologi 'kuliah tradisional' ke strategi pembelajaran campuran - VCBlend.

Strategi pembelajaran campuran ini memperluas pembelajaran di luar ruang kelas dan memberi peluang kepada pelajar kita untuk bekerja secara kolaboratif, dengan rakan sebaya dan pendidik mereka, untuk membina pemahaman konsep mereka. Penglibatan pelajar disokong oleh penggunaan sistem pengurusan pembelajaran (LMS) dan bahan pembelajaran dalam talian yang telah dibangunkan untuk menyokong strategi pengajaran kami.

Oleh kerana pendekatan VCBlend, anda diharapkan dapat meluangkan masa untuk menjalankan penyelidikan sendiri, belajar untuk penilaian, dan mengerjakan tugas. Untuk memanfaatkan sepenuhnya pengalaman belajar, bilik darjah dan kampus Wireless VC, pelajar dikehendaki BYOT (Bawa Teknologi Sendiri) seperti peranti mudah alih, netbook, komputer riba atau tablet, untuk mengembangkan literasi akademik dan digital yang diperlukan tiga tahun ijazah ini

Pendekatan yang berfokus pada pelajar ini memaksa pelajar kita untuk bertanggungjawab dalam pembelajaran mereka sambil mengembangkan kemahiran kritikal yang mereka perlukan untuk berkembang dalam persekitaran kerja abad ke-21 yang berubah dengan pantas.

Oleh itu, kehidupan akademik bagi pelajar kami adalah dinamik, mencabar dan relevan.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Independent Institute of Education is South Africa’s largest registered and accredited private provider of higher education. The IIE Varsity College, a brand of The IIE, leads in the provision of ... Baca lebih lanjut

The Independent Institute of Education is South Africa’s largest registered and accredited private provider of higher education. The IIE Varsity College, a brand of The IIE, leads in the provision of these exciting learning initiatives of The IIE. The IIE is registered with the Department of Higher Education and Training as a private higher education provider, has more than 57 qualifications accredited by the Higher Education Quality Committee, and is a subsidiary of ADvTECH Ltd, a public company listed on the Johannesburg Stock Exchange. This scale and status assure our leading position in higher education. Baca Ringkas
Cape Town , Durban North , Westville , Pietermaritzburg , Port Elizabeth , Pretoria , Sandton , Midrand + 7 Lagi Kurang