Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Undang-undang dan Keadilan

&nbsp

Undang-undang & Program Kehakiman adalah program pelbagai disiplin, dan kursus-kursus yang diajar oleh fakulti yang mempunyai kepakaran dalam undang-undang dan disiplin undang-undang yang berkaitan dengan (kajian Asli, sains politik dan ekonomi politik, sejarah, falsafah, psikologi dan sosiologi), dan juga oleh fakulti yang berpengalaman peguam dan hakim-hakim.

Tidak seperti sekolah undang-undang, yang melatih orang untuk menjadi peguam, program sarjana muda ini akan membantu anda untuk memahami undang-undang sebagai satu fenomena sosial yang pelbagai dimensi dan kompleks. Sudah tentu, ia juga menyediakan asas yang kukuh untuk pengajian sekolah undang-undang. Sebagai Undang-undang & Keadilan pelajar, anda akan memperoleh pengetahuan am undang-undang dan kemahiran, serta kajian mendalam kawasan-kawasan tertentu yang lebih besar di padang yang menarik minat atau kebimbangan anda.Anda akan belajar konvensional, tradisional dan alternatif bentuk keadilan dan penyelesaian pertikaian, serta perspektif perbandingan, teori dan sejarah.

Undang-undang & Justice program di Algoma University menawarkan tiga dan empat tahun ijazah dalam Undang-undang & Hakim kedua-duanya sebagai utama (pengkhususan tunggal) seorang atau berpasangan utama (pengkhususan gabungan) dengan kawasan lain yang terdedah (sains politik, kajian asal, sejarah, sosiologi , psikologi, bahasa Inggeris dan lain-lain). Kecil juga disediakan dan boleh digabungkan dengan mana-mana kejohanan utama lain.

&nbsp

&nbsp

Sijil Undang-undang & Keadilan

&nbsp

Sijil dalam Undang-undang & Justice adalah program 30 kredit untuk pelajar program ijazah lain dan graduan yang ingin menjalankan kajian tambahan dalam bidang Undang-undang & Keadilan.Program sijil tidak boleh didapati kepada pelajar-pelajar yang program pengajian adalah Undang-undang & Keadilan.

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date