Ijazah Sarjana Sarjana dalam Undang-undang dengan Universiti Negeri Scutari Luigj Gurakuqi / ALBANIA

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Jabatan Perundangan SUN, dari ay. 2016/2017, telah mengaktifkan kursus kajian bersepadu baru dengan Universiti Negeri Scutari Luigj Gurakuqi (Albania). Kursus ini menawarkan pelajar peluang untuk mencapai ijazah berganda, iaitu ijazah dua dalam ijazah sarjana dalam fikih. Lebih tepat lagi, kursus berlangsung selama lima tahun; menyediakan program latihan yang direka bersama dengan universiti asing dan tempoh mobiliti di luar negara (1 dan setengah tahun); melibatkan isu ini, pada akhir tempoh pengajian, dua gelar dalam Undang-undang (gelar berganda) yang mana satu akan berlaku di Itali dan yang lain di negara universitas mitra. Oleh itu, bagi para pelajar kursus baru ini adalah peluang yang tidak dapat dipertahankan untuk memperkayakan kurikulum mereka dan membentangkan diri mereka dalam dunia kerja dengan profil latihan yang unik dan menawan.

Universiti Negeri Shkoder Luigj Gurakuqi adalah salah satu universiti Albania yang paling terakreditasi; hampir semua guru dan penghuni kota berbahasa Itali; ramai yang berbahasa Inggeris. Fakulti Undang-undang terletak di dalam struktur yang moden dan berfungsi yang terletak di tengah-tengah bandar Scutari, yang pada gilirannya terletak beberapa kilometer dari laut dan di kawasan yang penuh dengan landskap yang indah dan bersejarah. Bandar ini terletak di utara ibu kota Tirana, yang mana kira-kira satu jam. Scutari adalah rumah kepada salah satu Mahkamah Albania yang terkemuka, jadi ia mempunyai banyak kajian peguam dan notari yang bekerja dengan fabrik keusahawanan yang luas yang terlibat dalam perdagangan antarabangsa di seluruh Albania.

OBJEKTIF FORMATIF

CDL antarabangsa yang baru diaktifkan dengan kerjasama Universiti Negeri Scutari Luigj Gurakuqi membolehkan ahli-ahli mencapai, pada akhir kursus, ijazah dua iaitu ijazah dua dalam undang-undang. Dalam erti kata lain, ini adalah dua darjah (gelaran berganda) yang mana satu akan sah di Itali sebagai Ijazah Sarjana Undang-undang, dan yang lain di Albania sebagai Sarjana Sains dalam fikih. Kedua-dua tajuk, tentu saja, boleh dibelanjakan secara antarabangsa di kawasan euro atau bukan EU.

Oleh itu, CDL antarabangsa yang baru bertujuan untuk melatih golongan profesional yang boleh mengakses profesion undang-undang di negara-negara rakan kongsi dan di kawasan euro; dan mereka boleh muncul di pasaran buruh dalam perdagangan antarabangsa - terutamanya di antara Itali dan negara-negara Balkan - sebagai profesional undang-undang yang berpengalaman dan berpengalaman. Malah, CDL yang berkenaan dijangka menjalankan tempoh pengajian di luar negeri (satu setengah tahun) dan tempoh latihan profesional di negara asal.

Antara objektif pendidikan SUN / State CDL Scutari antarabangsa terdapat juga pembelajaran bahasa asing sejak pelajar yang mendaftar, selain bahasa kedua negara mitra, dapat meningkatkan pengetahuan mereka tentang bahasa Inggeris sebagai kedua jabatan (bahasa Itali dan Albanian) menawarkan kursus dalam bahasa Inggeris.

ADDRESSEES DAN SUBSIDIES

Mereka boleh mendaftarkan diri dalam CDL Antarabangsa dalam Undang-Undang yang diaktifkan dalam perkongsian dengan Universiti Negeri Shkoder semua pelajar yang berminat: yang sudah mendaftar di Jabatan Undang-undang SUN semua kursus Ijazah; yang datang dari universiti lain; mereka yang mendaftar untuk kali pertama di Universiti.

Bagi pelajar yang telah mendaftar di Kursus Ijazah yang lain yang membuat keputusan untuk berpindah ke CDL antarabangsa yang baru dengan kerjasama Universiti Shkoder, prosedur yang diperibadikan akan diaktifkan untuk pengiktirafan dan pengesahan peperiksaan yang telah diambil; ini untuk mengelakkan kerja yang telah dilakukan hilang.

Mereka yang memutuskan untuk mendaftar dalam CDL Antarabangsa dalam Jurisprudensi dalam Perkongsian dengan Universiti Shkoder akan dapat memohon biasiswa setiap tahun yang diperuntukkan oleh SUN. Sebahagian daripada biasiswa ini dikhaskan untuk pelajar asing.

PEJABAT DAN TATACARA PELANGGAN

Kursus-kursus di Itali akan diadakan di pejabat Jabatan Undang-undang SUN, di Santa Maria Capua Vetere (CE). Begitu juga, Kursus di Albania akan berlangsung di ibu pejabat Jabatan Undang-undang Universiti Shkoder Luigj Gurakuqi, yang terletak di pusat Shkoder. Pengajaran diartikulasikan, di kedua universiti rakan kongsi, dalam kitaran kuliah dengan ujian tertulis dan / atau lisan yang mungkin. Ujian peperiksaan lisan dan boleh didahului oleh ujian bertulis.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Campania "Luigi Vanvitelli" was established in 1991 (Decree MURST, 25 March) with the aim of relieving the overcrowded conditions of the major Neapolitan university known as the “Fed ... Baca lebih lanjut

The University of Campania "Luigi Vanvitelli" was established in 1991 (Decree MURST, 25 March) with the aim of relieving the overcrowded conditions of the major Neapolitan university known as the “Federico II”. Baca Ringkas
Caserta , Aversa , Naples , Murcia , Shkodër , Beijing , Pyatigorsk , Lille , Shanghai , Istanbul + 9 Lagi Kurang