Ijazah Sarjana dalam Undang-Undang Kemanusiaan Antarabangsa, Hak Asasi Manusia dan Undang-Undang Operasi

Umum

Penerangan Program

Ijazah Sarjana rasmi pertama di Sepanyol yang melatih pelajar dalam Undang-Undang Operasi, digabungkan dengan dua hak yang lain yang digunakan dalam pengurusan konflik bersenjata: undang-undang antarabangsa dan undang-undang kemanusiaan.

Ijazah Sarjana dalam Undang-undang Kemanusiaan Antarabangsa, Hak Asasi Manusia dan Undang-undang Operasi adalah program rasmi pertama di Sepanyol yang melatih pelajar dalam Undang-Undang Operasi, digabungkan dengan dua hak yang lain yang digunakan dalam pengurusan konflik bersenjata: undang-undang antarabangsa kemanusiaan dan hak asasi manusia.

Ia adalah tajuk rasmi, sah di seluruh ruang pendidikan Eropah dan membenarkan akses kepada program doktoral.

Pada masa ini lebih daripada 25 konflik bersenjata aktif di dunia, dan dianggarkan lebih 400,000 kanak-kanak menyertai tentera kanak-kanak, menurut UNICEF. Pakar dalam undang-undang operasi, undang-undang kemanusiaan antarabangsa dan hak asasi manusia diperlukan.

Profil pelajar

Keluar profesional baru untuk graduan dalam undang-undang, keselamatan atau disiplin tentera, mencari pengkhususan yang lebih besar dalam bidang Undang-undang Kemanusiaan Antarabangsa dan Hak Asasi Manusia.

profil Siswazah

Profesional yang berpengetahuan tentang teori, undang-undang, amalan politik dan budaya dan unsur-unsur yang berkaitan dengan undang-undang hak asasi manusia antarabangsa.

Siswazah mesti dapat membangunkan - dari segi Hak Asasi Manusia - dalam amalan sosial yang berbeza: dari pengajaran untuk menjalankan politik dan badan kehakiman, melalui yang berkaitan dengan perancangan, perumusan dan pelaksanaan dasar, perundingan, perundingan dan pelaksanaan profesion.

Ijazah Sarjana dalam Undang-Undang Kemanusiaan Antarabangsa, Hak Asasi Manusia dan Undang-Undang Operasi menggalakkan sensitiviti sosial dalam semua graduan, budaya rakyat dan kesedaran bahawa legitimasi terbaik semua demokrasi terletak pada jaminan dan perlindungan Hak Asasi Manusia dan Hukum. Antarabangsa

Output Profesional Program

 • Pegawai organisasi antarabangsa yang dikaitkan dengan bidang hak asasi manusia.
 • Pekerja NGO dalam bidang hak asasi manusia, bantuan kemanusiaan atau kerjasama pembangunan, serta kerja penasihat kepada mereka.
 • Jurist yang melakukan kerja profesional mereka dalam keadilan transisi.
 • Fungsi awam negara di semua peringkat (negeri, autonomi dan tempatan), dalam kerjasama antarabangsa untuk pembangunan, sebagai tambahan kepada promosi pembangunan dan integrasi sosial dalam masyarakat kita sendiri.
 • Profesional kewartawanan yang ingin mengkhususkan diri dalam mata pelajaran ini.
 • Nasihat kepada syarikat dalam tanggungjawab sosial korporat.
 • Penyelidikan dan pengajaran dalam hak asasi manusia, keamanan dan pembangunan mampan.

Modality of the Program

metodologi

Sistem pengajaran akan dibangunkan sepenuhnya melalui Kampus Maya, boleh diakses dari Internet melalui platform komputer yang sedang digunakan di Universiti.

Pada permulaan kursus, pelajar diberikan, melalui talian (e-mel dan bahan yang boleh dimuat turun dari web), dokumentasi umum Master yang akan merangkumi:

 • Maklumat bersama untuk semua subjek
 • Agenda umum
 • Senarai guru
 • Kaedah pengajaran am
 • Huraian jenis dokumen yang diterbitkan
 • Maklumat hubungan asas, nombor telefon, alamat e-mel, jam perkhidmatan telefon, dll.

Bersama dengan dokumentasi am ini dan juga secara elektronik, pelajar akan disediakan panduan didaktik bagi setiap subjek, yang termasuk:

 • Program terperinci subjek dan kompetensi yang akan dicapai pelajar pada kesimpulannya.
 • Butiran mengenai set latihan, kerja yang akan disampaikan, kriteria penilaian dalam panggilan biasa dan luar biasa, bibliografi dan pautan yang disarankan.
 • Lokasi dan mekanisme terperinci tele-tutor dengan guru
 • Tarikh peperiksaan, tarikh penghantaran kerja
 • Sebarang maklumat dan panduan lain yang diperlukan untuk susulan subjek.

Bahan ini akan dapat diakses sepanjang masa melalui Kampus Maya, yang halaman utamanya mengandungi semua subjek di mana pelajar didaftarkan, yang dianjurkan oleh semester.

struktur

Setiap mata pelajaran diselaraskan oleh seorang tutor, yang bertanggungjawab untuk menetapkan jadual latihan dan menyediakan pelajar, melalui Kampus Maya, semua bahan yang diperlukan untuk mengikuti kursus.

Kampus Maya setiap subjek disusun sekitar struktur folder untuk komunikasi, dokumentasi, notis, dll. projek pendidikan e-pembelajaran sendiri. Platform ini juga menawarkan satu siri alat asas untuk pembelajaran dalam talian seperti forum, persidangan video, penyampaian kertas atau repositori dokumen untuk penyebaran nota di kalangan pelajar. Di samping itu, ia menggabungkan alat seperti tinjauan atau latihan yang membolehkan pelajar berinteraksi antara satu sama lain dengan memeriksa kemajuan mereka dalam subjek.

Pengajaran subjek disusun dalam jadual perjalanan latihan yang merupakan urutan pembelajaran yang diprogramkan oleh tutor mengikut kandungan subjek, membahagikannya menjadi modul (bab) dan peringkat. Dalam jadual perjalanan latihan bukan sahaja dokumen dimasukkan, tetapi anda boleh memasukkan mana-mana alat yang ditawarkan oleh platform Kampus Maya, supaya unsur-unsur jadwal itu boleh menjadi latihan, kerja kumpulan, penyertaan dalam forum, tinjauan atau lain-lain elemen kampus.

Tutor mengawal kemajuan para pelajar, mengetahui setiap kali dokumen yang mereka baca dan berapa banyak masa yang mereka tumpukan untuknya, dapat mewujudkan contoh tonggak wajib, supaya jika pelajar tidak lulus ujian dia tidak boleh mengakses yang lain jadual perjalanan formatif.

Sebagai tambahan kepada bahan yang terdapat di kampus, tutor kumpulan akan dijadualkan secara teratur dan pada hari yang ditetapkan sebelumnya, dibuat melalui sistem penyambungan video dan teleseminar. Guru boleh diakses secara kekal melalui e-mel dengan kelewatan maksimum 48 jam. Mereka juga boleh didapati untuk bantuan telefon pada masa-masa dan hari-hari yang ditetapkan sebelumnya untuk setiap subjek.

Aktiviti latihan

Penyiaran dokumentasi diedarkan sepanjang kursus, dalam beberapa penyerahan yang sepadan dengan modul dan tahap pembelajaran yang berbeza, supaya pelajar mengasimilasi secara bertahap perkara pokok. Setiap penerbitan bahan didaktik akan terdiri daripada pelbagai jenis dokumen:

 • Kandungan teori subjek. Setiap unit didaktik (modul atau peringkat) menerangkan subjek lengkap subjek. Kandungannya, lanjutan dan kedalaman luas, termasuk maklumat pelengkap mengenai konsep, takrifan, bibliografi dan pautan web yang menarik.
 • Ujian dan ujian susulan. Keputusan anda akan diterbitkan di platform
 • Latihan dan kerja-kerja yang dicadangkan yang pelajar mesti membuat dan menyerahkan kepada guru dengan cara telematic dan ini akan membetulkan dan menilai. Kerja-kerja menangani kandungan subjek dan aplikasinya kepada masalah, contoh dan kes praktikal.

Dalam setiap penerbitan dokumentasi, tutor akan memaklumkan kepada pelajar tarikh akhir penyerahan setiap latihan dan karya yang dicadangkan, yang biasanya akan menjadi tiga atau empat minggu selepas penerbitan kandungan yang sepadan.

penilaian

Sistem penilaian mengikut subjek:

Walaupun sistem penilaian boleh berbeza-beza bergantung kepada ciri-ciri tertentu setiap subjek, secara amnya, sistem penilaian disusun di sekitar elemen-elemen berikut:

 • Penyertaan dalam forum dan aktiviti lain yang diprogramkan melalui kampus maya.
 • Ujian susulan.
 • Ujian atau penilaian praktikal berfungsi.
 • Ujian atau projek orang akhir (bukan secara peribadi).

Ujian akhir setiap subjek boleh terdiri daripada kedua-dua peperiksaan dan pembentangan projek yang disampaikan melalui cara telematic.

Dalam gred akhir mata pelajaran ini, gred ujian ujikaji dikatakan tertimbang dengan seluruh elemen penilaian seperti yang ditunjukkan dalam Panduan Pengajaran setiap mata pelajaran.

Peratusan konkrit penimbangan dalam setiap subjek dimasukkan ke dalam dokumentasi yang dihantar kepada pelajar pada permulaan kursus.

Semua gred akan dapat diakses melalui Internet, di kawasan peribadi pelajar.

Sistem penilaian kerja Sarjana Akhir:

Projek Sarjana Akhir, yang terdiri daripada kesedaran pelan pemasaran digital yang mesti dibela dengan cara telepresen di hadapan Mahkamah.

Said Tribunal akan terdiri daripada profesor Masters dan profesional yang relevan dari sektor ini.

Pembacaan dan pertahanan tesis Sarjana Akhir akan berlaku pada bulan Julai atau September, bergantung pada tempoh penyempurnaan magang dan hanya dapat dilakukan setelah seluruh subjek Rencana Pengajian telah diluluskan.

Penilaian itu akan mengambil kira kedua-dua karya individu, yang terkandung dalam dokumen tertulis dan audiovisual yang mengandungi cadangan (80% daripada gred akhir), dan persembahan lisan di hadapan Mahkamah (20% gred akhir).

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

La Universidad Nebrija mantiene desde su creación los valores diferenciadores de su modelo educativo, basados en la docencia de calidad y en la investigación como creación de conocimiento, con la form ... Baca lebih lanjut

La Universidad Nebrija mantiene desde su creación los valores diferenciadores de su modelo educativo, basados en la docencia de calidad y en la investigación como creación de conocimiento, con la formación integral en capacidades, competencias y habilidades de todos sus alumnos. Baca Ringkas