Baca keterangan rasmi

An Menampung, Menyokong, dan Persekitaran Pembelajaran Kualiti

CUA Law mempunyai berkembang maju Separuh masa Petang Bahagian Program JD. Direka sekitar keperluan kerja profesional mencari untuk melengkapkan kerjaya semasa mereka atau bermula yang baru, semua kelas bertemu 6:30-09:30, Isnin hingga Khamis.

kepelbagaian Bahagian malam itu menampilkan pelajar yang profesional dari pelbagai industri dan latar belakang. Mereka memegang pelbagai darjah seperti Ph.D ini, MD, Sarjana dan Sarjana Muda. Ada yang sentiasa mahu berusaha ke arah ijazah undang-undang, sementara yang lain mendapati ijazah undang-undang akan membantu peluang kerjaya baru dibuka untuk diri mereka sendiri. Dan dalam beberapa kes mereka adalah individu yang telah memberi tumpuan kepada usaha meningkatkan keluarga dan kini telah memutuskan untuk bekerja pada kerjaya mereka.

The sambilan Petang Bahagian Program JD mengambil masa empat tahun untuk disiapkan dan mempunyai kemahiran pengurusan masa adalah ditambah. CUA Law mempunyai fakulti menyokong dan kakitangan untuk membantu pelajar dengan pelarasan menguruskan pengalaman sekolah undang-undang dan kerja sepenuh masa mereka mereka. Pelajar yang mendaftar di bahagian petang dikehendaki sekurang-kurangnya 11 jam kredit semester dan tidak kurang daripada 8 jam kredit semester. Dalam usaha untuk menjadi layak untuk pelajar tamat pengajian mendaftar di bahagian petang mesti melengkapkan 84 jam kredit semester.

Pelajar yang merupakan sebahagian daripada Bahagian Petang dijemput untuk mengambil bahagian dalam pelbagai Organizations Student at CUA Undang-undang. Terdapat juga Petang Undang-undang Persatuan Pelajar (ELSA), yang ditubuhkan pada tahun 1993 untuk mewakili pelajar petang-bahagian kami dan menggalakkan aktiviti kurikulum mereka, menangani kebimbangan khas akademik mereka, dan meningkatkan pendidikan undang-undang mereka. ELSA berfungsi untuk menggalakkan akses yang saksama kepada semua aktiviti akademik dan kurikulum untuk pelajar undang-undang petang, serta pembiayaan program akademik dan sosial.

Gambaran Keseluruhan permohonan

Memohon Kemasukan Tahun Pertama

Untuk layak untuk masuk, pemohon mestilah telah menerima ijazah sarjana muda dari kolej atau universiti yang diiktiraf oleh salah satu pertubuhan serantau dan menunjukkan prestasi yang memuaskan pada Ujian Kemasukan Law School (LSAT). Tarikh akhir pilihan untuk pemohon untuk kedua-dua hari dan petang bahagian adalah 15 Mac. pelajar tahun pertama memulakan pengajian mereka hanya dalam semester musim gugur.

Dalam kebanyakan kes permohonan adalah lengkap apabila yang berikut telah diterima:

  • Permohonan dengan $ 65 bayaran permohonan yang tidak akan dikembalikan (Yuran permohonan untuk kitaran pengambilan semasa telah diketepikan);
  • Kenyataan peribadi;
  • Laporan rasmi daripada laporan LSAC Kelayakan Assembly Service (CAS) yang mengandungi analisis transkrip dan skor LSAT.
  • Sekurang-kurangnya satu tetapi tidak lebih daripada dua surat cadangan. Semua surat hendaklah dihantar terus kepada LSAC.
  • Nota kepada pemohon antarabangsa: Transkrip dari kolej dan universiti di luar Amerika Syarikat atau Kanada mesti dinilai oleh sebuah organisasi seperti Education Services Dunia atau Pendidikan Kelayakan Penilai. Kami juga akan menerima transkrip antarabangsa melalui Kelayakan Perkhidmatan Perhimpunan Majlis Kemasukan Law School.

Sila ambil perhatian bahawa pemohon yang asli bahasa bukan bahasa Inggeris dan yang ijazah pendidikan tidak diterima di sebuah sekolah di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pengantar, mesti mengambil Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL). Keputusan hendaklah dikemukakan terus kepada Sekolah Undang-undang.

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh The Catholic University of America - Columbus School of Law »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019