Baca keterangan rasmi

Kemasukan

Keputusan untuk menghadiri sekolah undang-undang kekal sebagai bunyi, pintar, dan memenuhi pelaburan pada diri sendiri dan masa depan anda. Dalam dunia yang kompleks menghadapi pelbagai cabaran yang serius, keperluan untuk pengamal undang-undang yang berwibawa, beretika, dan penyayang yang lebih kuat berbanding sebelum ini.

Terletak berhampiran dengan pusat Washington, DC, sebuah bandar seperti yang lain dan pusat sistem undang-undang negara kita, Universiti Katolik America Columbus School of Law (CUA Undang-undang) adalah antara pilihan yang terbaik anda boleh membuat jika matlamat anda adalah untuk menamatkan pengajian dengan kemahiran - seperti analisis kritikal undang-undang, undang-undang bertulis, dan sokongan-yang lisan yang berkesan adalah penting untuk amalan undang-undang berjaya dalam abad ke-21.

Pada setiap kesempatan, pendekatan kami untuk pendidikan undang-undang boleh diringkaskan dengan tiga perkataan: praktikal, fokus, dan yang berkaitan. Praktikal bermakna anda akan belajar dengan melakukan; memberi tumpuan menawarkan peluang untuk memilih antara banyak cabang ilmu undang-undang untuk memberi penekanan akademik; berhubung menerangkan profesor yang mengambil kepentingan peribadi di dalam kamu, pelajar yang melayan satu sama lain seperti keluarga, dan rangkaian alumni sokongan.

Gambaran Keseluruhan permohonan

Memohon Kemasukan Tahun Pertama

Untuk layak untuk masuk, pemohon mestilah telah menerima ijazah sarjana muda dari kolej atau universiti yang diiktiraf oleh salah satu pertubuhan serantau dan menunjukkan prestasi yang memuaskan pada Ujian Kemasukan Law School (LSAT). Tarikh akhir pilihan untuk pemohon untuk kedua-dua hari dan petang bahagian adalah 15 Mac. pelajar tahun pertama memulakan pengajian mereka hanya dalam semester musim gugur.

Dalam kebanyakan kes permohonan adalah lengkap apabila yang berikut telah diterima:

  • Permohonan dengan $ 65 bayaran permohonan yang tidak akan dikembalikan (Yuran permohonan untuk kitaran pengambilan semasa telah diketepikan);
  • Kenyataan peribadi;
  • Laporan rasmi daripada laporan LSAC Kelayakan Assembly Service (CAS) yang mengandungi analisis transkrip dan skor LSAT.
  • Sekurang-kurangnya satu tetapi tidak lebih daripada dua surat cadangan. Semua surat hendaklah dihantar terus kepada LSAC.
  • Nota kepada pemohon antarabangsa: Transkrip dari kolej dan universiti di luar Amerika Syarikat atau Kanada mesti dinilai oleh sebuah organisasi seperti Education Services Dunia atau Pendidikan Kelayakan Penilai. Kami juga akan menerima transkrip antarabangsa melalui Kelayakan Perkhidmatan Perhimpunan Majlis Kemasukan Law School.

Sila ambil perhatian bahawa pemohon yang asli bahasa bukan bahasa Inggeris dan yang ijazah pendidikan tidak diterima di sebuah sekolah di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pengantar, mesti mengambil Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL). Keputusan hendaklah dikemukakan terus kepada Sekolah Undang-undang.

Kepekatan

Kepekatan menggalakkan dan menyokong peningkatan tumpuan akademik dalam bidang yang diminati, tetapi tidak mengakibatkan pensijilan. Ia termasuk keperluan asas, menu elektif, satu atas keperluan bertulis bahagian, dan peralihan untuk mengamalkan keperluan kursus. Setiap kepekatan mempunyai ahli fakulti ditetapkan sebagai penyelaras untuk menasihati pelajar mengenai pemilihan kursus.

CUA Law menawarkan kepekatan dalam bidang amalan yang berikut:

Litigasi sivil

Kepekatan dalam Litigasi Sivil menggabungkan peluang untuk menguasai doktrin undang-undang dengan platform untuk memperoleh kemahiran seperti penggubalan ringkas, pemeriksaan langsung dan silang saksi-saksi, dan hujah lisan di kedua-dua percubaan dan tahap rayuan.

Litigasi jenayah

Kepekatan Litigasi Jenayah memberitahu majikan bahawa pelajar mempunyai kemahiran, pengalaman dan latihan yang diperlukan untuk segera memulakan kerja di sebuah mahkamah sebagai pendakwa, pemain pertahanan, atau undang-undang kehakiman kerani. Pada teras kepekatan adalah pengalaman hands-on pelajar menerima dalam tindakan undang-undang yang sebenar.

undang-undang keluarga

Negara mempunyai keperluan yang semakin meningkat untuk peguam yang berjaya untuk yang boleh mengamalkan undang-undang keluarga dalam pelbagai tetapan, termasuk firma guaman, pembekal perkhidmatan undang-undang, dan agensi-agensi kebajikan kanak-kanak. kepekatan ini menyediakan pelajar dengan menawarkan pelbagai program latihan yang khusus dan latihan.

Harta intelek

Teknologi sentiasa berkembang dan asas yang teliti dalam harta intelek akan membantu semua peguam. Tumpuan IP menawarkan kurikulum yang pelbagai, termasuk kelas memberi tumpuan kepada paten, hak cipta, tanda dagangan, rahsia perdagangan, harta intelek antarabangsa, undang-undang siber, undang-undang seni, dan undang-undang untuk hiburan anda.

Buruh dan Pekerjaan

Buruh dan Pekerjaan kepekatan akan membantu pelajar bermotivasi untuk meneruskan kerjaya mahir dalam setiap aspek kawasan ini menarik dan dinamik undang-undang. Kursus adalah campuran wajib dan elektif kelas, meliputi topik-topik seperti Jantina, Undang-undang dan Dasar; Imigresen Undang-undang dan Dasar; Undang-undang Buruh Perhubungan di Sektor Awam; dan Hak Asasi Undang-undang Orang Kurang Upaya.

Peraturan sekuriti

Program kepekatan direka untuk memenuhi minat dan menyediakan persediaan yang profesional untuk pelajar yang mencari daya tarikan dalam meneroka bagaimana perniagaan dan industri mewujudkan cara-cara untuk membiayai operasi mereka.

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh The Catholic University of America - Columbus School of Law »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019