Kajian Eropah dan kajian undang-undang Eropah (LL.M.)

Umum

Penerangan Program

Adakah anda terpesona dengan proses integrasi Eropah dan cara ia memegang daya tarikan untuk kawasan-kawasan lain di dunia? Adakah anda ingin mendalami pemahaman anda tentang proses ini dan terlibat secara aktif di dalamnya? Anda bercita-cita untuk kerjaya yang teguh serta mendalam undang-undang, ilmu sains ekonomi dan politik mengenai integrasi Eropah adalah amat diperlukan? Anda telah pun menamatkan ijazah pertama anda sebaik-baiknya dalam bidang undang-undang, ekonomi atau sains politik dengan keputusan yang cemerlang? Maka anda perlu memohon untuk tempat dalam Program Sarjana kami.

Program Master dua semester "Eropah dan Perundangan Eropah Pengajian" ditawarkan oleh Institut Integrasi Eropah Yayasan Europa-Kolleg Hamburg dengan kerjasama Fakulti Undang-Undang dan Fakulti Ekonomi dan Sains Sosial Universiti Hamburg.

Selepas berjaya menamatkan program sama ada tahap akademik "Sarjana Sastera (MA)" atau "Sarjana Undang-Undang (LL.M.)" akan diberikan.

Program Master mengambil masa sepuluh bulan - dari bulan Oktober hingga bulan Julai tahun berikutnya. Ia adalah kursus sepenuh masa pengajian. Ia dibahagikan kepada sembilan modul dalam jumlah. Terdapat tujuh modul terdiri daripada kuliah akademik, lima yang perlu dihadiri sepanjang tempoh musim sejuk, manakala dua lagi modul kuliah mengikuti sepanjang tempoh musim panas. Selepas kuliah tempoh musim sejuk berakhir master tesis akademik adalah untuk ditulis yang mana tempoh empat bulan disediakan. Satu modul amalan dijadualkan pada tempoh antara musim sejuk dan tempoh musim panas (Februari / Mac) panggilan kepada pelajar untuk melakukan magang, contohnya di institusi EU, perwakilan daripada Pejabat Luar Negeri Jerman di negara-negara, kementerian, agensi-agensi kerajaan asing , firma guaman atau syarikat.

Pada awal Program Master tiga modul asas ditumpukan kepada aspek undang-undang, ekonomi dan politik integrasi Eropah perlu dihadiri oleh semua pelajar secara kolektif. Semasa berikutnya pelajar fasa pengkhususan mempunyai peluang untuk mengkaji salah satu bidang berikut elektif pengkhususan secara mendalam: - EU sebagai Pelakon Politik - Perhubungan Luar EU - Syarikat-syarikat Pelakon Ekonomi - Undang-undang The Master Program EU diajar di Bahasa Inggeris semata-mata.

Syarat-syarat untuk kemasukan ke Program Sarjana adalah: - Ijazah dari institusi Jerman atau asing pengajian tinggi (peringkat universiti) dengan gred purata di atas, sebaik-baiknya dalam undang-undang, ekonomi atau dalam bidang sains politik yang mewakili 240 mata kredit (CP). Pemohon yang telah dianugerahkan ijazah kelayakan pertama untuk kerjaya profesional dengan sejumlah 180 CP perlu membuat untuk hilang 60 CP dengan prestasi yang baik dalam program-program latihan tambahan pendidikan atau praktikal yang berkaitan dengan bidang yang diliputi oleh Program Induk. Bukti ini boleh dikemukakan dalam bentuk pengalaman profesional, melanjutkan pelajaran, aktiviti penyelidikan, penerbitan atau sebagainya; - Sangat baik kecekapan bahasa Inggeris; Untuk maklumat lanjut sila lihat: www.europa-kolleg-hamburg.de

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Europa-Kolleg Hamburg is involved in research, post-graduate education and public communication in the field of European integration. We are committed to the highest standards of practice oriented ... Baca lebih lanjut

The Europa-Kolleg Hamburg is involved in research, post-graduate education and public communication in the field of European integration. We are committed to the highest standards of practice oriented education and academic excellence. Baca Ringkas