Kajian undang-undang (pemeriksaan ll.b./federal)

Umum

Penerangan Program

Kursus inovatif dengan matlamat konservatif: kejayaan. Mempelajari undang-undang di EBS Universität untuk perniagaan dan undang-undang.

Permintaan profesional terhadap peguam semakin meningkat. Terdapat lebih banyak perkara dalam profesion dinamik daripada hanya kelayakan profesional: Pengusaha berpotensi memberikan perhatian khusus kepada kemahiran komunikasi dan rundingan, serta pengalaman antarabangsa dan perniagaan. Yang mana sebenarnya yang diajar di EBS.

Sekali pandang

 • Ijazah : Pemeriksaan Undang-Undang Pertama // Sarjana Muda Undang-Undang (LL.B.)
 • Tempoh kajian : 12 Trimester
 • Bahasa : Bahasa Jerman
 • Mula : September
 • ECTS : 242
 • Bidang utama pengajian : Undang-undang Perniagaan
 • Kos : 3.700 ⬠/ Trimester

Maklumat Penting

Tiga ijazah akademik dalam masa kurang dari lima tahun 1. Peperiksaan Negeri (Peperiksaan Negeri Pertama dalam Undang-Undang) Sarjana Muda Undang-undang (LLB) Sarjana dalam Perniagaan (MA / MSc)

 • Semester bersepadu di luar negara
 • latihan individu
 • kumpulan pembelajaran kecil
 • penyediaan peperiksaan intensive, bersepadu
 • kerjasama rapat dengan firma dan syarikat undang-undang berprestij

Struktur Program

Sekolah undang-undang dibahagikan kepada trimesters dengan tempoh kuliah selama dua belas minggu. Anda akan menyelesaikan kajian asas anda dalam empat trimester pertama. Tempoh kursus utama yang berikutnya termasuk tempoh di luar negara pada trimester ke-7 dan mengintegrasikan secara lancar ke dalam kajian mata pelajaran utama trimester 8. Selepas tiga tahun, anda mempunyai ijazah profesional pertama dengan Sarjana Muda Undang-Undang (LLB). Selain itu, anda mendapat peluang untuk memperoleh kelayakan perniagaan tambahan di EBS Business School.

Persiapan intensif untuk Peperiksaan Pertama dalam Undang-Undang (dahulu Peperiksaan Negeri) bermula pada trimester ke-10, yang boleh dibebaskan selepas trimester ke-12 sebagai "tembakan bebas" (§ 21 ayat 1 JAG Hessen). Kursus pengurusan perniagaan bersepadu dapat diselesaikan dengan Master in Business (MA) atau Master of Science (MSc), selain itu. Antara istilah yang anda selesaikan dengan latihan selama tiga bulan.

KEPERLUAN

 • Vitae kurikulum dan esei
 • Bukti kemasukan pendidikan tinggi umum atau mata pelajaran yang dihadkan atau ijazah asing setara yang diiktiraf
 • Bukti penguasaan bahasa Inggeris (misalnya TOEFL iBT atau IELTS).
 • Jika anda bukan seorang penceramah asli Jerman: bukti kemahiran bahasa Jerman yang sangat baik di peringkat DSH 3 / TDN 5

Anda belajar di salah satu sekolah perniagaan utama di seluruh dunia : EBS Universität menjaringkan tempat teratas di peringkat universiti secara teratur.

Anda mendapat tiga darjah dalam masa kurang daripada lima tahun : Keutamaan pembelajaran ialah Peperiksaan Pertama dalam Undang-Undang (dahulu Peperiksaan Negeri 1), yang mana kami menyediakan anda secara intensif. Dengan Sarjana Muda Undang-undang (LLB) anda mendapat ijazah yang menarik selepas hanya tiga tahun. Anda kemudiannya boleh memilih Sarjana Sastera (MA) atau Sarjana Sains (MSc) di EBS Business School.

Anda memenuhi ahli ekonomi pada tahap mata : ciri khas adalah bahagian kajian ekonomi di EBS; ini adalah sebahagian daripada pengajian anda dari awal lagi. Ini membolehkan anda memperoleh Master dalam Perniagaan untuk Profesional Perundangan (MA) dalam satu semester atau Master dalam Pengurusan Kewangan, Pengurusan, Harta Tanah atau Pengurusan Automotif di EBS Business School dalam masa satu tahun sahaja.

Anda mendapat pengetahuan praktikal dengan nilai tambah sebenar : Semasa pengajian anda, anda mendapat manfaat daripada rangkaian rakan kongsi perniagaan yang sangat menarik. Penglibatan intensif firma undang-undang terkenal dan syarikat dalam pengajaran memastikan bahawa anda berada dalam hubungan rapat dengan amalan dan membina rangkaian anda sendiri dari trimester pertama.

Anda mendapat pengalaman antarabangsa di beberapa universiti terbaik di seluruh dunia : EBS bermaksud antarabangsa. Semua pelajar menghabiskan trimester ke-7 di luar negara di salah satu daripada 90 universiti rakan kongsi EBS University.

Anda mendapat manfaat daripada pembelajaran berkualiti tinggi : Dengan kelas kecil dan sokongan intensif seperti klinik ujian di mana peperiksaan mock anda dianalisis untuk kesilapan, kami menawarkan bantuan untuk menyediakan ideal untuk ujian dan hasil teratas.

Anda akan menerima kajian aktif dan sokongan kerjaya : EBS Center for Education Law membawa anda ke dalam hubungan dengan syarikat, organisasi dan firma yang terkenal melalui latihan, latihan dan perundingan, serta kegiatan merekrut, aktiviti rangkaian dan mengatur latihan dalam pengajian anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Disember 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Under the umbrella of the private, state-recognised EBS Universität für Wirtschaft und Recht you will find a programme portfolio that is unique across Germany consisting of Bachelors, Law, Masters and ... Baca lebih lanjut

Under the umbrella of the private, state-recognised EBS Universität für Wirtschaft und Recht you will find a programme portfolio that is unique across Germany consisting of Bachelors, Law, Masters and doctoral programmes as well as top-class executive education for working professionals. Our Business and Law School reap the benefit from their synergies, building a strong foundation for innovative research and continuing education activities of high practical relevance. Baca Ringkas