Ketua LL.M. (Pengajian Individu)

Umum

Penerangan Program

Kajian undang-undang pasca JD yang berkesan memberi peluang untuk menerokai bidang-bidang undang-undang dengan lebih mendalam melalui kurikulum tersuai yang diajarkan oleh para pakar terkemuka dalam persekitaran akademik yang merangsang. Di Southwestern Law School , kami menawarkan program Master of Laws (LL.M) yang memenuhi janji itu.

Barat Daya yang fleksibel LL.M. Program dalam Pengajian Individu direka untuk pelajar yang telah memperoleh ijazah undang-undang di Amerika Syarikat atau di luar negara dan ingin melanjutkan pengajian undang-undang mereka selaras dengan matlamat peribadi dan profesional mereka sendiri.

Sebagai pelajar di LL.M Southwestern. program, anda boleh membuat kurikulum anda sendiri dari pemilihan lebih dari 150 kursus yang tertumpu di bidang undang-undang yang akan memberi manfaat yang paling kepada anda. Lebih satu perempat daripada fakulti kami mempunyai pengalaman antarabangsa. The LL.M. ijazah memerlukan 24 jam kredit kursus pasca JD dan boleh disiapkan sama ada secara sepenuh masa atau sambilan dan mungkin bermula pada musim gugur atau musim bunga.

Anda akan dapat memanfaatkan lokasi metropolitan dinamik Southwestern di pusat Los Angeles dan menjadi sebahagian daripada komuniti yang telah menghasilkan jejak pelumba dan pemimpin selama lebih dari 100 tahun. 10,000 alumni sekolah undang-undang di seluruh Amerika Syarikat dan 25 negara lain termasuk pegawai-pegawai awam yang terkenal-dari anggota Kongres kepada walikota, dan lebih dari 200 hakim-serta pengasas firma undang-undang utama dari pantai ke pantai dan ahli-ahli korporat multinasional.

LL.M. Keperluan Ijazah

Untuk melayakkan LL.M. ijazah, pelajar mesti menyelesaikan 24 jam kredit pasca JD kursus, 12 daripadanya mesti diperoleh di Southwestern. Maksimum 30 unit boleh digunakan untuk LL.M. ijazah. Kursus yang sebelum ini diambil untuk kredit untuk gelar JD atau yang setara tidak akan dikira ke arah LL.M. ijazah.

Pelajar sepenuh masa:

Ambil 8 hingga 16 unit setiap semester; biasanya ijazah lengkap dalam satu tahun akademik.

Pelajar sambilan:

Ambil 2 hingga 7 unit setiap semester; biasanya ijazah lengkap dalam dua tahun akademik.

NOTA: Pelajar antarabangsa mengenai F1 Visa dikehendaki mengekalkan pendaftaran sepenuh masa.

Semua pelajar dikehendaki melengkapkan semua kursus untuk LL.M. dalam tempoh empat tahun. LL.M. pelajar menghadiri kelas dengan pelajar JD Southwestern dan mempunyai fleksibiliti memilih kursus yang ditawarkan pada waktu siang atau petang. Southwestern menawarkan beberapa kursus asas untuk LL.M yang berpendidikan antarabangsa. pelajar.

LL.M. Kursus Asas

Tawaran kursus Southwestern yang khusus untuk LL.M berpendidikan antarabangsa. pelajar termasuk:

  • Pengenalan kepada undang-undang Amerika
  • Penulisan undang-undang untuk LL.M. pelajar
  • Undang-undang Kontrak, Kemahiran dan Rundingan
  • Penyelidikan Undang-undang Praktikal: LL.M.

Keperluan Ijazah

Untuk mendapatkan LL.M. ijazah, pelajar mesti berjaya menyelesaikan 24 jam kredit pasca JD kursus, 12 daripadanya mesti diambil di Southwestern. Kursus yang sebelum ini diambil untuk kredit untuk gelar JD atau yang setara tidak akan dikira ke arah LL.M. ijazah. Kursus-kursus tertentu yang masing-masing calon akan bergantung kepada kepekatan individu yang terpilih.

Pelajar berpendidikan antarabangsa akan dikehendaki mengambil Pengenalan kepada Undang-undang Amerika, Proses dan Institusi Undang-Undang. Tiada tesis bertulis yang diperlukan untuk melayakkan LL.M. ijazah.

Pelajar boleh menghadiri sama ada sepenuh masa atau sambilan. Pelajar sepenuh masa biasanya akan menyelesaikan kursus dalam satu tahun dan pelajar separuh masa biasanya akan menyelesaikan program ini dalam tempoh dua tahun, tetapi semua diperlukan untuk menyelesaikan semua kursus untuk LL.M. dalam tempoh empat tahun.

Kriteria Kemasukan

Kemasukan ke LL.M. Program sangat selektif. Juris Doctor (JD) atau ijazah yang setara diperlukan. Calon yang memohon dari Amerika Syarikat mestilah menyelesaikan gelar JD di sekolah undang-undang yang diluluskan ABA dan anggota Persatuan Sekolah Undang-undang Amerika. Ijazah undang-undang yang diperolehi di luar Amerika Syarikat mestilah dari universiti yang diakreditasi di negara tempat ia berada, atau calon itu mesti dimasukkan ke dalam amalan sebelum mahkamah tertinggi di negara itu.

Semasa meninjau calon untuk LL.M. Program, Jawatankuasa Kemasukan menganggap:

  • rekod akademik di sekolah undang-undang dan sekolah sarjana muda
  • potensi untuk prestasi cemerlang dan sumbangan kepada pengalaman dan pencapaian profesional program
  • surat cadangan
  • kualiti Pernyataan Diri

Objektif dasar kemasukan adalah untuk mengisi setiap kelas dengan pelajar terbaik dari kolam pemohon yang selaras dengan standard kualiti program dan kepelbagaian Southwestern. Calon yang berjaya biasanya menamatkan pengajian di bahagian sekolah kelas undang-undang.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Diverse, Engaged, Inspiring - this is Southwestern Law School—a history of public service, innovative teachers, brilliant scholars, and trailblazing alumni. Prepare to succeed through our innovative c ... Baca lebih lanjut

Diverse, Engaged, Inspiring - this is Southwestern Law School—a history of public service, innovative teachers, brilliant scholars, and trailblazing alumni. Prepare to succeed through our innovative curriculum and experiential learning opportunities. The vibrant mid-city campus provides the ideal setting for the study of law, fostering an emphasis on community, diversity, and public service. Baca Ringkas