Ketua LL.M.

Umum

Penerangan Program

Program LLM

Calon Sarjana Hukum boleh mengikuti program pengajian am, yang boleh disesuaikan secara individu. Ketua LL.M. adalah pilihan paling fleksibel di GW Law.

Semua calon untuk gelar LLM mesti menyelesaikan sejumlah 24 jam kredit, termasuk kerja kursus yang memenuhi keperluan kerja bertulis. Mereka yang bekerja ke arah ijazah khusus mesti melengkapkan jumlah jam minimum yang diperlukan dalam kursus yang disenaraikan di bawah untuk program tersebut. Kursus berkaitan disyorkan untuk kerja kursus yang selebihnya.

Program LLM Am

Ketua LL.M. program membolehkan pelajar merancang kursus pengajiannya sendiri untuk mengkaji pelbagai isu dalam undang-undang AS. Pelajar yang bekerja ke arah Ketua LL.M. harus berunding dengan dekan sekutu kanan untuk urusan akademik dan penasihat tesis yang ditetapkan untuk merekabentuk program pengajian yang komprehensif yang disesuaikan dengan keperluan khusus pelajar. Pelajar boleh menumpukan pengajian mereka dalam satu atau lebih bidang, seperti undang-undang perlembagaan, undang-undang jenayah, undang-undang buruh, undang-undang korporat, atau undang-undang penjagaan kesihatan, tetapi boleh memilih kursus dari semua bidang kurikulum. Tesis (6690-91) dan sekurang-kurangnya 20 kredit diperlukan. Sekiranya tesis diketepikan, 4 kredit tambahan, termasuk dua gred berdasarkan kertas penyelidikan, diperlukan. Kertas penyelidikan yang digunakan untuk memenuhi keperluan kerja bertulis mestilah sekurang-kurangnya 8,000 kata panjang, dan lulusan sekolah undang-undang AS mesti mencapai gred minimum B.

Keperluan Masuk

Pemohon yang mempunyai JD dari sekolah undang-undang Amerika Syarikat atau Puerto Rico mesti memegang ijazah BA atau setara dari kolej atau universiti yang diiktiraf secara serantau dan JD atau ijazah setara dari sekolah undang-undang yang merupakan ahli Persatuan Sekolah Undang-undang Amerika (AALS) atau diakreditasi oleh Persatuan Bar Amerika (ABA).

Pemohon yang mempunyai ijazah undang-undang dari sekolah undang-undang di luar Amerika Syarikat mestilah mendapat ijazah dari institusi yang diiktiraf. Lulusan sekolah undang-undang bukan Amerika Syarikat juga mungkin perlu memenuhi syarat ujian bahasa minimum (lihat di bawah).

Semua calon untuk kemasukan mestilah menunjukkan kecemerlangan dalam kedudukan akademik dan pencapaian profesional atau kedudukan yang menunjukkan keupayaan mereka untuk melaksanakan kerja peringkat tuan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since enrolling its first class in 1865, The George Washington University Law School has produced some of the finest minds across the spectrum of legal scholarship.

Since enrolling its first class in 1865, The George Washington University Law School has produced some of the finest minds across the spectrum of legal scholarship. Baca Ringkas