Kursus Amalan Undang-Undang (LPC) - hujung minggu sambilan

Umum

10 lokasi tersedia

Penerangan Program

Kursus Amalan Undang-Undang (LPC) - hujung minggu sambilan

Jika anda mempunyai ijazah undang-undang atau GDL dan ingin melatih sebagai peguamcara, kami menawarkan tiga pilihan termasuk LPC MSc Law, Business and Management untuk membuat perniagaan anda siap.

 • Kelayakan dengan LPC, dengan pilihan untuk mendapatkan MSc atau LLM tanpa kos tambahan
 • Membangunkan kesedaran komersil, pemikiran kritikal dan kemahiran profesional yang diperlukan untuk mempersiapkan anda untuk menghadapi cabaran menjadi peguamcara
 • Belajar LPC anda dengan Sarjana dan anda layak mendapat pinjaman pelajar pasca siswazah
 • Akses sokongan kerjaya yang memenangi anugerah untuk membantu anda dengan aplikasi kontrak latihan anda sebaik sahaja anda menerima tempat anda

Dengan fokus yang jelas mengenai kebolehpasaran masa depan anda, kami lebih yakin daripada kejayaan anda dan menawarkan Janji Pekerjaan Pekerjaan LPC kami. Dapatkan pekerjaan dalam tempoh sembilan bulan, atau kami akan memberikan anda 100% bayaran balik anda: 50% daripada yuran anda sebagai cashback ditambah 50% daripada yuran anda sebagai kredit ke arah mana-mana kursus lanjut.

Menurut data terkini kami, 97% daripada kami sepenuh masa 2016/17 dan mempercepat 2017/17 LPC pelajar tamat pada musim panas 2017 pekerjaan, kontrak latihan, atau kajian lanjut dalam tempoh sembilan bulan setelah berjaya menamatkan kursus mereka.

Keperluan Kursus

Untuk layak mengambil tempat anda di LPC kami, anda mesti mematuhi keperluan untuk memulakan Kursus Amalan Undang-Undang (LPC) yang ditetapkan oleh Pihak Berkuasa Pengawalseliaan (SRA) - lihat di bawah. Kegagalan untuk mematuhi syarat kelayakan ini bermakna bahawa Universiti tidak akan mempunyai pilihan tetapi untuk membatalkan tempat anda di kursus ini.

Jika anda bukan pelajar EEA anda juga akan memerlukan visa yang meliputi tempoh penuh kursus anda - lihat keperluan Visa di bawah.

Kriteria pemilihan LPC Undang-undang Universiti
 • Profil akademik dan pencapaian, secara amnya adalah minimum undang-undang kehormatan kelas kedua atau yang diramal atau undang-undang GDL / CPE / MA *
 • Satu arahan bahasa Inggeris yang mencukupi untuk berjaya menyelesaikan kursus - lihat keperluan bahasa Inggeris di bawah
 • Sebarang keadaan khas yang dinyatakan di dalam permohonan anda
Rujukan akademik atau lain-lain

* Keperluan ini dipenuhi oleh: A) Penganugerahan Ijazah Undang-Undang Kelayakan. Ijazah undang-undang anda mesti memenuhi piawaian akademik tertentu untuk memenuhi syarat. Ini mesti termasuk penilaian lulus dalam tujuh Asas Undang-Undang Pengetahuan Undang-Undang - Undang-undang Awam, Kewajipan I (Kontrak), Kewajipan II (Tort), Undang-Undang Jenayah, Undang-Undang Tanah,

Universiti Undang-Undang sepenuhnya mematuhi undang-undang peluang yang sama dan secara aktif menggalakkan kepelbagaian dalam profesion undang-undang. Proses kemasukan kami bertindak dengan adil dan bertujuan untuk membolehkan pelajar memanfaatkan bakat terbaik mereka. Anda digalakkan untuk memberitahu kami tentang apa-apa keperluan khas pada peluang yang paling awal. Ini akan membolehkan kami membincangkan bagaimana kami dapat memenuhi keperluan anda.

Anda mesti memenuhi semua syarat kelayakan dengan permulaan kursus - kegagalan berbuat demikian mungkin menyebabkan anda dihalang daripada menyertai kursus ini. Jika anda berfikir bahawa ini mungkin menjadi masalah (contohnya, jika anda mempunyai keputusan penilaian lewat), sila hubungi Kemasukan secepat mungkin.

Peguamcara masa depan Peguamcara

SRA baru-baru ini berunding mengenai beberapa perubahan yang dicadangkan kepada peraturannya, termasuk menghapuskan keperluan untuk pelajar memohon pendaftaran pelajar dan kelulusan peringkat latihan akademik mereka sebelum memulakan LPC.

Sekiranya anda telah ditawarkan kontrak latihan, anda perlu memastikan Pihak Berkuasa Pengawalseliaan (SRA) menyemak "watak dan kesesuaian" anda untuk menjadi peguamcara.

Ini mungkin mengambil masa sekurang-kurangnya enam bulan untuk disiapkan sekiranya anda mempunyai:

 • Memutuskan kesalahan jenayah tertentu
 • Telah didapati bersalah atas kesalahan akademik
 • Mempunyai isu kewangan yang serius (seperti muflis, Pengaturan Sukarela Individu atau Penghukuman Mahkamah Daerah)
 • Telah tertakluk kepada penemuan peraturan yang buruk
 • Menunjukkan setiap tingkah laku lain yang tidak kita harapkan dari seorang pengacara (misalnya tingkah laku yang tidak jujur, kasar atau diskriminasi)

Sila lihat pada SRA Suitability Test 2011 untuk maklumat lanjut dan isi aplikasi kelayakan jika anda perlu memberitahu mereka mengenai sebarang isu.

Jika anda tidak mempunyai apa-apa untuk memberitahu SRA, anda boleh memaklumkan kepada mereka tentang ini apabila anda dan majikan anda memberitahu mereka bahawa latihan anda akan bermula.

Sekiranya keputusan SRA tidak disahkan sebelum tarikh mula LPC, anda boleh meneruskan kursus tetapi melakukannya dengan risiko kewangan anda sendiri. Jika anda mempunyai sebarang kebimbangan mengenai isu watak dan kesesuaian, sila hubungi SRA.

Akreditasi pembelajaran terdahulu

Sekiranya anda pernah mengkaji BVC atau BPTC, anda mungkin dikecualikan daripada elemen LPC tertentu. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web SRA dan hubungi pasukan Kemasukan kami.

Keperluan bahasa Inggeris

Jika anda telah menamatkan ijazah di luar UK dan anda tidak berasal dari 'majoriti negara berbahasa Inggeris', sila berikan satu salinan Ujian Bahasa Inggeris yang diluluskan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Law is one of the UK's longest-established specialist providers of legal education, with a rich heritage and reputation for innovation. In fact, we've trained more practising lawyers ... Baca lebih lanjut

The University of Law is one of the UK's longest-established specialist providers of legal education, with a rich heritage and reputation for innovation. In fact, we've trained more practising lawyers in the UK than anyone else. With campuses based in many of the UK’s most vibrant and interesting cities, in addition to a campus in Hong Kong, The University of Law offers a first-class, professional learning experience in a diverse choice of locations. Baca Ringkas
London , Birmingham , Bristol , Chester , Exeter , Guildford , Leeds , Manchester , London , UK Online , Madrid , Membaca , London , Vienna , Liverpool , Nottingham , Hong Kong , Norwich , Sheffield + 18 Lagi Kurang

Akreditasi

AACSB Accredited