Kajian Kes Litigasi Crossborder

"Bintang" kursus 2 kredit ini ialah Aguinda v. Chevron, kes yang bermula pada tahun 1993 di New York dan diteruskan melalui mahkamah Ecuador, Brazil. Argentina, Kanada, Belanda, dan Gibraltar. Sejarah panjang dan penyeksaannya - termasuk prosiding timbangan berganda di The Hague dan 23 permintaan penemuan di mahkamah persekutuan di 10 negeri di Amerika Syarikat - menyediakan asas untuk belajar tentang Akta Tuntutan Aliran Tort Amerika Syarikat, Amerika Syarikat Racketeer dan Akta Organisasi Rasuah , Pembiayaan Litigasi Pihak Ketiga, Penemuan Amerika, Perjanjian Pelaburan Bilateral, dan Penggunaan Undang-undang Ekstraterritorial. Yuran pentadbiran - US $ 60.

Center for International Legal Studies

Center for International Legal Studies berpusat di Salzburg, Austria, dan telah beroperasi di sana selama hampir 50 tahun. Pusat ini mempunyai lebih 5,000 ahli peguam di seluruh dunia, terlibat dalam penerbitan undang-undang yang luas dan menganjurkan program pendidikan undang-undang yang berterusan dan program akademik di Eropah dan Asia untuk Eötvös Loránd University di Budapest, Hungary, Lazarski University di Warsaw, Poland, Boston University di Boston, Massachusetts, dan Universiti Lixin di Shanghai, China.

Kursus Jarak Jauh

Tiga kursus pembelajaran jarak jauh ditawarkan di platform e-pembelajaran Center for International Legal Studies . Mereka adalah Pengenalan kepada Sistem Undang-undang Amerika Syarikat (1 kredit), Kajian Kes dalam Litigasi Crossborder (2 kredit), dan Pengiktirafan dan Penguatkuasaan Penghakiman Asing (3 kredit). Apabila dimulakan, kursus mestilah diselesaikan dalam masa lapan minggu. Setiap kursus disediakan dalam bentuk persembahan PowerPoint, menggabungkan video, teks, dan pembacaan PDF. Kursus-kursus "bersifat mandiri" - tiada buku teks atau buku panduan tambahan atau sumber lain yang diperlukan. Setiap kursus termasuk soalan kuiz dan soalan esai pendek, jawapan yang dihantar secara automatik kepada pengajar kursus. Penyiapan ketiga-tiga kursus ini membawa kepada Sijil Pengajian Undang-Undang Antarabangsa, yang dikeluarkan oleh Center for International Legal Studies . Yuran pentadbiran untuk kursus ini hanya US $ 30 setiap kredit. Pelajar yang melengkapkan Sijil (3 kursus) boleh memindahkan 6 kredit ke arah LL.M. dalam bidang Latihan Komersial Transnasional dan menerima kredit untuk yuran yang telah dibayar - serta memohon 50% LL.M. biasiswa tuisyen. Pembelajaran jarak jauh boleh merangkumi sejumlah 6 daripada 21 kredit yang diperlukan untuk LL.M.

Bagaimana Menyertai Program

  1. Akses borang pendaftaran.
  2. Pilih kursus atau kursus.
  3. Bayar yuran pentadbiran dengan PayPal.
  4. Setelah mendaftar dan pembayaran, anda akan menerima pautan untuk membuat akaun pembelajaran jarak jauh anda dan mengakses kursus anda.
Program diajar dalam:
  • English
Center for International Legal Studies

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Center for International Legal Studies »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 28, 2018
Kursus ini Online
Start Date
Duration