Kursus Latihan Profesional Bar (BPTC)

Umum

5 lokasi tersedia

Penerangan Program

Sekiranya matlamat anda menjadi seorang peguam, Kursus Latihan Profesional Bar BPP University (BPTC) menyediakan latihan yang terbaik. Kami menawarkan sesi sokongan dan persidangan yang diajarkan dalam kumpulan empat, ujian dan penilaian mengejek yang benar-ke-hidup dan pelbagai pilihan elektif mana-mana pembekal. Di samping itu, Perkhidmatan Karier kami menarik semua perhentian untuk membantu anda menghidupkan pupillage.

Apabila berjaya menyelesaikan BPTC kami, anda akan bersedia sepenuhnya untuk tuntutan kehidupan sebagai seorang peguam - dan akan layak dipanggil ke Bar of England dan Wales (tertakluk kepada memenuhi syarat sesi kelayakan Inn of Court anda).

Profesion undang-undang boleh menuntut dan menjadi seorang peguam adalah bukan untuk semua orang. Adalah disyorkan agar anda membaca maklumat penting ini yang dikeluarkan oleh Lembaga Piawaian Bar jika anda ingin belajar untuk Bar of England dan Wales.

Kursus Latihan Profesional Bar (BPTC) dianugerahkan oleh BPP University .

Maklumat Utama

 • Sesi kumpulan kecil - semua sesi advokasi dan persidangan praktikal diajar dalam kumpulan 4
 • Belajar dari pengamal berpengalaman dengan tumpuan praktikal yang kuat
 • Pilihan untuk menaip penulisan pendapat dan penilaian draf
 • Pemilihan pilihan yang paling luas untuk dipilih, lebih daripada pembekal lain
 • Tingkatkan pengetahuan anda dengan perkenalan kepada kuliah dan lawatan mahkamah, membantu anda menargetkan aplikasi anda ke ruang yang paling sesuai untuk anda
 • Pembiayaan yang tersedia melalui Biasiswa, pelan pembayaran tanpa faedah dan pinjaman pelajar Masa Depan Kewangan
 • Memperoleh pengalaman kerja yang penting - dengan menasihati pelanggan sebenar melalui Pusat Bono Pro yang memenangi anugerah kami
 • Berlatihlah kemahiran anda melalui perbicaraan perbincangan dan peristiwa-peristiwa mooting yang diadili oleh ahli-ahli badan kehakiman dan pengamal
 • Penilaian yang benar untuk hidup dalam advokasi dan persidangan, menggunakan pelakon profesional
 • Nilai untuk wang - semua buku dan bahan pembelajaran yang termasuk dalam yuran
 • Kerjaya Proaktif menyokong untuk memberi anda peluang terbaik untuk mendapatkan pupillage
 • Tukar BPP University BPTC ke Ijazah Sarjana Muda BPP University dengan melengkapkan 30 kredit tambahan

Jaminan Kerjaya BPTC

Kursus Latihan Profesional Bar kami memberi anda latihan terbaik untuk hidup sebagai seorang peguam dan kami sangat yakin kami menawarkan Jaminan Karir.

Sekiranya anda tidak mendapat pupil dalam tempoh enam bulan setelah menamatkan BPTC anda, anda boleh mengkaji kelayakan lain di BPP, bernilai sehingga £ 16,500 * termasuk LPC, secara percuma. Tempat adalah terhad untuk mendapatkan butiran lanjut mengenai cara memohon atau untuk mengetahui lebih lanjut sila hubungi pasukan kemasukan kami.

Berhubungan rapat dengan profesion

Tumpuan Kursus Latihan Profesional Bar adalah pada pengalaman praktikal dan aplikasi, dengan penekanan khusus yang diletakkan pada advokasi. Tutor pengamal kami sangat berpengalaman - beberapa di antaranya masih mengamalkan atau mengekalkan hubungan rapat dengan profesion dan juga pelatih yang digunakan oleh Inns of Court.

Alat kajian inovatif

Bahan pembelajaran termasuk:

 • Demonstrasi dalam talian
 • Jawapan yang dicadangkan untuk kerja bertulis
 • Taksiran secara langsung dengan pelakon profesional - untuk advokasi dan persidangan
 • Rekod digital untuk membolehkan anda menyemak prestasi anda setiap minggu
 • Menyemak kuliah semakan untuk semua sesi kumpulan kecil Sivil dan Jenayah
 • Amalan Jenayah Buku Putih dan Archbold

Tarikh kajian dan penilaian

BPTC sepenuh masa dijalankan untuk keseluruhan tahun akademik - September hingga Jun. Sebagai alternatif, anda boleh memilih untuk belajar untuk kelayakan separuh masa, satu hujung minggu setiap bulan, lebih dua tahun.

Untuk pilihan sepenuh masa, kelas boleh dijadualkan selama tiga atau empat hari seminggu, dengan satu hari seminggu disediakan untuk penyelidikan dan penyediaan. Untuk pilihan separuh masa, terdapat program induksi tiga hari diikuti dengan satu hujung minggu kajian kelas setiap bulan.

Anda akan dinilai dengan gabungan peperiksaan kemahiran bertulis dan lisan sepanjang tahun. Bagi kedua-dua pelajar sepenuh masa dan separuh masa, kebanyakan penilaian akan berlaku pada hari kerja.

Di BPP University pelajar mempunyai pilihan untuk menaip penilaian pendapat mereka dan merangka penilaian yang bertentangan dengan tulisan tangan mereka.

Kajian Amalan LLM kami (Barristers)

Satu program baru yang memberikan anda latihan penting yang anda perlukan untuk menjadi barrister yang berkelayakan, kami dengan bangga melancarkan Amalan LLM kami (Barristers), program Masters yang terintegrasi amalan bersepadu yang menggabungkan BPTC yang sangat dihormati dan memenuhi syarat untuk pembiayaan pinjaman pasca siswazah sehingga £ 10,280 dari Syarikat Pinjaman Pelajar.

Program baru ini menggabungkan pengajaran dari BPTC kami dengan pelbagai modul baru. Ia adalah satu program yang mencabar dan memberi ganjaran, membolehkan anda memperoleh pengetahuan dan kemahiran lebih lanjut yang bernilai sebenar dalam amalan undang-undang semasa.

Masters Percuma naik

Kami memberi anda peluang untuk meningkatkan BPTC anda dan meningkatkan kelayakan anda ke ijazah Sarjana penuh tanpa sebarang kos tambahan. Maksudnya, bergantung kepada pilihan subjek anda, anda boleh lulus dengan BPP University Amalan Perundangan Komersial LLM atau Amalan Hukum LLM (Barristers).

Syarat kemasukan

Syarat Kemasukan Diploma Pascasiswazah dalam Praktik Bar BPP University (BPTC) ialah:

 • Ijazah Undang-undang yang berkelayakan atau Ijazah Undang-undang serta CPE / GDL (minimum 2: 2)
 • Keahlian Inn of Court
 • Lulus dalam Ujian Aptitude Course Bar (BCAT)
 • Ketekunan dalam bahasa Inggeris:

a. skor minima 7.5 dalam setiap bahagian ujian akademik IELTS; atau
b. skor minimum 73 dalam setiap bahagian Ujian Pearson Bahasa Inggeris (akademik)

Pada atau sebelum pendaftaran, pelajar dari negara bukan berbahasa Inggeris akan diminta untuk menghasilkan sijil yang dikeluarkan oleh salah satu penyedia ujian di atas yang mengesahkan bahawa mereka telah mencapai skor yang diperlukan dalam setiap bahagian ujian di tempat yang sama. Sebagai alternatif, pelajar meramalkan ijazah kelas 2: 1 atau 1, yang menganggap bahawa mereka mungkin melebihi keperluan bahasa, boleh meminta wawancara Skype dengan salah satu Pengarah Program BPTC atau penama mereka yang mungkin mengetepikan keperluan untuk mendapatkan sijil pendaftaran.

Sijil yang dikeluarkan oleh pembekal ujian yang mengesahkan skor yang dicapai oleh calon dalam salah satu ujian di atas mestilah semasa dan sah dengan merujuk kepada peraturan penyedia ujian itu pada tarikh calon memulakan BPTC.

Selepas dimasukkan ke BPTC, haruskah BPP University menganggap bahawa keupayaan bahasa pelajar tidak memuaskan atau ada persoalan sama ada aspeknya berada pada tahap yang diperlukan, ia akan memerlukan pelajar mengambil salah satu ujian bahasa di atas di sebarang peringkat dalam kursus (di kos pelajar) dan mencapai skor yang diperlukan. Hak ini tidak terbatas tanpa mengira bahasa pertama pelajar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University's aims are to promote excellence in professional education by being forward-thinking, progressive and innovative, to bridge the gap between education and professional practice, to inspi ... Baca lebih lanjut

The University's aims are to promote excellence in professional education by being forward-thinking, progressive and innovative, to bridge the gap between education and professional practice, to inspire and challenge tomorrow's business and professional people in a supportive learning environment. Baca Ringkas
Manchester , London , Abingdon , Birmingham , Bristol , Cambridge , Leeds , Liverpool + 7 Lagi Kurang