Kursus Pembelajaran Jarak Jauh: Kewangan Projek Antarabangsa (3 kredit)

Umum

4 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Kewangan Projek Antarabangsa (3 kredit)

Pembiayaan projek digunakan untuk membiayai proyek infrastruktur berskala besar di seluruh dunia, seperti lapangan terbang, jalan raya dan stesen janakuasa, projek minyak dan gas dan perlombongan, dan pembangunan sekolah, hospital, dan penjara di bawah program perkongsian publik-swasta. Apa yang membezakan pembiayaan projek daripada bentuk pinjaman bercagar komersial yang lain adalah bergantung pada aliran tunai yang dihasilkan oleh projek itu sendiri tanpa sokongan kredit penuh daripada penaja projek. - Profesor Julia Sullivan

140299_pexels-photo-2897883.jpeg

Kursus Jarak Jauh

Lima kursus pembelajaran jarak jauh ditawarkan untuk kredit ke LL.M. dalam Amalan Komersial Transnasional. Mereka adalah:

  1. Pengenalan Sistem Perundangan Amerika Syarikat (1 kredit),
  2. Kajian Kes dalam Litigasi Merentas Sempadan (2 kredit),
  3. Pengiktirafan dan Penguatkuasaan Penghakiman Asing (3 kredit),
  4. Peguam Global (3 kredit),
  5. Kewangan Projek Antarabangsa (3 kredit).

Sebaik sahaja dimulakan, kursus mesti diselesaikan dalam masa lapan minggu kecuali pelanjutan diminta dan diberikan. Kursus-kursus tersebut boleh didapati di memory stick USB, DVD, atau melalui Internet. Setiap kursus disediakan dalam bentuk persembahan PowerPoint, menggabungkan video, teks, dan bacaan PDF.

Kursus-kursus itu "mandiri" - tidak diperlukan buku teks atau buku kes atau sumber lain. Setiap kursus merangkumi kuiz dan soalan esei pendek, jawapan yang dihantar secara automatik kepada pengajar kursus. Pembelajaran jarak jauh boleh merangkumi sejumlah 12 daripada 21 kredit yang diperlukan untuk LL.M.

Setelah selesai mendaftar, pelajar akan dihantar USB atau DVD yang berkaitan atau dikeluarkan kata laluan untuk akses dalam talian ke kursus.

Fakulti Pembelajaran Jarak Jauh

Profesor Dennis Campbell adalah Pengarah Center for International Legal Studies dan Pensyarah di Universiti Boston dan Universiti Eötvös Lorand. Dia memegang LL.M. dari Universiti Stockholm dan merupakan ahli bar negara New York, Iowa, dan Colorado.

Profesor Julia Sullivan adalah rakan dari Chartered Institute of Arbitrators dan merupakan rakan kongsi di Akin Gump Strauss Hauer & Feld, LL. Dia memegang JD dari American University dan LL.M. ijazah dari Universiti Boston dan Universiti Lazarski.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Center for International Legal Studies - CILS/the Center - is a non-profit law research, training, and teaching institute, established and operating as a public interest society under Austrian law ... Baca lebih lanjut

The Center for International Legal Studies - CILS/the Center - is a non-profit law research, training, and teaching institute, established and operating as a public interest society under Austrian law. Its international headquarters have been in Salzburg, Austria since 1976. Its essential purpose is to promote and disseminate knowledge among members of the international legal community. Baca Ringkas
Salzburg , Budapest , Warsaw , Shanghai + 3 Lagi Kurang