Pengenalan kepada Sistem Undang-undang Amerika Syarikat

Kursus 1-kredit ini menyediakan tinjauan sistem undang-undang Amerika, bagaimana ia dianjurkan, dan bagaimana ia berfungsi. Ia amat relevan untuk orang awam dan peguam yang tidak layak di Amerika Syarikat. Tujuan kursus ini adalah untuk menyediakan pengenalan ringkas kepada sistem undang-undang Amerika. Ia tidak bertujuan untuk - dan dengan pasti tidak akan - menjadikan anda pakar dalam undang-undang Amerika. Ia dianggap terbaik sebagai titik permulaan, menjemput anda untuk lebih berhati-hati menerokai bidang yang menarik minat anda dalam sistem undang-undang yang kompleks yang terdiri daripada banyak, banyak undang-undang - persekutuan dan negeri - banyak, banyak mahkamah - juga persekutuan dan negeri. Dan ramai, banyak pemain - terutama ramai, peguam Amerika, yang mempunyai 1.3 juta. Dalam kursus ini, kita akan menyentuh Perlembagaan Amerika Syarikat, struktur kerajaan, organisasi dan fungsi mahkamah, dan beberapa kes. Yuran pentadbiran - US $ 30.

Center for International Legal Studies

Center for International Legal Studies berpusat di Salzburg, Austria, dan telah beroperasi di sana selama hampir 50 tahun. Pusat ini mempunyai lebih 5,000 ahli peguam di seluruh dunia, terlibat dalam penerbitan undang-undang yang luas dan menganjurkan program pendidikan undang-undang yang berterusan dan program akademik di Eropah dan Asia untuk Eötvös Loránd University di Budapest, Hungary, Lazarski University di Warsaw, Poland, Boston University di Boston, Massachusetts, dan Universiti Lixin di Shanghai, China.

Kursus Jarak Jauh

Tiga kursus pembelajaran jarak jauh ditawarkan di platform e-pembelajaran Center for International Legal Studies . Mereka adalah Pengenalan kepada Sistem Undang-undang Amerika Syarikat (1 kredit), Kajian Kes dalam Litigasi Crossborder (2 kredit), dan Pengiktirafan dan Penguatkuasaan Penghakiman Asing (3 kredit). Apabila dimulakan, kursus mestilah diselesaikan dalam masa lapan minggu. Setiap kursus disediakan dalam bentuk persembahan PowerPoint, menggabungkan video, teks, dan pembacaan PDF. Kursus-kursus "bersifat mandiri" - tiada buku teks atau buku panduan tambahan atau sumber lain yang diperlukan. Setiap kursus termasuk soalan kuiz dan soalan esai pendek, jawapan yang dihantar secara automatik kepada pengajar kursus. Penyiapan ketiga-tiga kursus ini membawa kepada Sijil Pengajian Undang-Undang Antarabangsa, yang dikeluarkan oleh Center for International Legal Studies . Yuran pentadbiran untuk kursus ini hanya US $ 30 setiap kredit. Pelajar yang melengkapkan Sijil (3 kursus) boleh memindahkan 6 kredit ke arah LL.M. dalam bidang Latihan Komersial Transnasional dan menerima kredit untuk yuran yang telah dibayar - serta memohon 50% LL.M. biasiswa tuisyen. Pembelajaran jarak jauh boleh merangkumi sejumlah 6 daripada 21 kredit yang diperlukan untuk LL.M.

Bagaimana Menyertai Program

  1. Akses borang pendaftaran.
  2. Pilih kursus atau kursus.
  3. Bayar yuran pentadbiran dengan PayPal.
  4. Setelah mendaftar dan pembayaran, anda akan menerima pautan untuk membuat akaun pembelajaran jarak jauh anda dan mengakses kursus anda.
Program diajar dalam:
  • English
Center for International Legal Studies

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Center for International Legal Studies »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 28, 2018
Kursus ini Online
Start Date
Duration