Pengiktirafan Penghakiman Asing

Kursus 3-kredit "Pengiktirafan Penghakiman Asing" sebenarnya melibatkan dua prosedur yang berbeza, "pengiktirafan" penghakiman asing dan "penguatkuasaan" pertimbangan itu berdasarkan status yang diberikan kepadanya oleh mahkamah domestik. Dalam prosiding pengiktirafan, mahkamah di satu negara diminta untuk menerima keputusan kehakiman yang diberikan oleh mahkamah sebuah negara "asing" dan mengeluarkan suatu penghakiman dalam bentuk yang sangat sama tanpa mengkaji semula merit tuntutan asal. Dalam prosiding penguatkuasaan, jika penghakiman asing yang diiktiraf adalah penghakiman wang dan penghutang mempunyai aset dalam bidang kuasa penerimaan, pemiutang penghakiman yang berjaya akan mendapat akses kepada semua penguatkuasaan penguatkuasaan yang ada di negara pengiktirafan untuk melaksanakan penghakiman. Ekonomi global menyebabkan keputusan menjadi globalisasi juga. Perniagaan Crossborder memupuk litigasi merentas sempadan. Penyiasatan merentas sempadan menyebabkan prosedur pengiktirafan dan penguatkuasaan merentas sempadan. Yuran pentadbiran - US $ 90.

Center for International Legal Studies

Center for International Legal Studies berpusat di Salzburg, Austria, dan telah beroperasi di sana selama hampir 50 tahun. Pusat ini mempunyai lebih 5,000 ahli peguam di seluruh dunia, terlibat dalam penerbitan undang-undang yang luas dan menganjurkan program pendidikan undang-undang yang berterusan dan program akademik di Eropah dan Asia untuk Eötvös Loránd University di Budapest, Hungary, Lazarski University di Warsaw, Poland, Boston University di Boston, Massachusetts, dan Universiti Lixin di Shanghai, China.

Kursus Jarak Jauh

Tiga kursus pembelajaran jarak jauh ditawarkan di platform e-pembelajaran Center for International Legal Studies . Mereka adalah Pengenalan kepada Sistem Undang-undang Amerika Syarikat (1 kredit), Kajian Kes dalam Litigasi Crossborder (2 kredit), dan Pengiktirafan dan Penguatkuasaan Penghakiman Asing (3 kredit). Apabila dimulakan, kursus mestilah diselesaikan dalam masa lapan minggu. Setiap kursus disediakan dalam bentuk persembahan PowerPoint, menggabungkan video, teks, dan pembacaan PDF. Kursus-kursus "bersifat mandiri" - tiada buku teks atau buku panduan tambahan atau sumber lain yang diperlukan. Setiap kursus termasuk soalan kuiz dan soalan esai pendek, jawapan yang dihantar secara automatik kepada pengajar kursus. Penyiapan ketiga-tiga kursus ini membawa kepada Sijil Pengajian Undang-Undang Antarabangsa, yang dikeluarkan oleh Center for International Legal Studies . Yuran pentadbiran untuk kursus ini hanya US $ 30 setiap kredit. Pelajar yang tamat Sijil (3 kursus) boleh memindahkan 6 kredit ke arah LL .M. dalam bidang Latihan Komersial Transnasional dan menerima kredit untuk yuran yang telah dibayar - serta memohon 50% LL.M. biasiswa tuisyen. Pembelajaran jarak jauh boleh merangkumi sejumlah 6 daripada 21 kredit yang diperlukan untuk LL.M.

Bagaimana Menyertai Program

  1. Akses borang pendaftaran.
  2. Pilih kursus atau kursus.
  3. Bayar yuran pentadbiran dengan PayPal.
  4. Setelah mendaftar dan pembayaran, anda akan menerima pautan untuk membuat akaun pembelajaran jarak jauh anda dan mengakses kursus anda.
Program diajar dalam:
  • English
Center for International Legal Studies

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Center for International Legal Studies »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 27, 2018
Kursus ini Online
Start Date
Duration