close

Penapis

Lihat Hasil

Kursus Undang-undang dalam Pengajian Undang-undang Jenayah 2021

Kursus-kursus undang-undang sering ditawarkan oleh institusi akademik untuk menyediakan perkembangan lanjut untuk pelajar. Program sering didapati di bilik darjah atau dalam talian, dan mereka mungkin meliputi pelbagai bidang pengajaran yang fokus. Program-program ini kadang-kadang boleh didapati sebagai rakan sejawat kepada ijazah sarjana undang-undang dan sering merupakan satu pengalaman pendid… Baca lebih lanjut

Kursus-kursus undang-undang sering ditawarkan oleh institusi akademik untuk menyediakan perkembangan lanjut untuk pelajar. Program sering didapati di bilik darjah atau dalam talian, dan mereka mungkin meliputi pelbagai bidang pengajaran yang fokus. Program-program ini kadang-kadang boleh didapati sebagai rakan sejawat kepada ijazah sarjana undang-undang dan sering merupakan satu pengalaman pendidikan sepenuh masa, penuh masa.

Apakah kursus dalam kajian undang-undang jenayah? Program biasanya meliputi topik-topik seperti penguatkuasaan undang-undang jenayah di peringkat tempatan atau antarabangsa. Ia sering menumpukan kepada jenayah yang terkandung di bawah kuasa tertuduh mahkamah jenayah, seperti jenayah antarabangsa terhadap kemanusiaan atau mahkamah dadah tempatan. Kursus juga boleh merangkumi kaedah penyelidikan dan memberi arahan mengenai penyelesaian disertasi. Pilihan kajian lain mungkin termasuk aspek prosedur undang-undang dan perkara jenayah, ekstradisi dan pengumpulan bukti.

Pelajar undang-undang boleh mendapat banyak kemahiran hidup. Sebagai contoh, penyiapan kursus ini boleh membawa kepada peningkatan kemahiran penyelidikan dan menulis, organisasi peribadi dan kemahiran pengurusan masa. Di samping kemampuan hidup, kursus ini mungkin meletakkan graduan untuk peluang kerjaya yang dipertingkatkan.

Banyak institusi pendidikan di seluruh dunia menawarkan kursus dalam kajian undang-undang jenayah. Kebolehaksesan ini termasuk program dalam talian dan pilihan moden yang lain. Terdapat banyak perbezaan antara penawaran sekolah di seluruh dunia, dan kos kursus ini mungkin berbeza-beza. Individu perlu menghubungi sekolah secara langsung.

Undang-undang jenayah merangkumi banyak jenayah, dari salah laku lokal ke pencucian wang antarabangsa. Dengan menyelesaikan kursus dalam kajian undang-undang jenayah, graduan mungkin bersedia untuk jawatan seperti peguam pertahanan swasta, pertahanan awam, pendakwa, pegawai percubaan atau agen FBI. Peluang kerjaya lain mungkin termasuk kerja sebagai ahli sains forensik, peguam jenayah, kriminologi dan detektif. Sesetengah graduan dari program-program ini telah menemui kerja dalam sokongan sampingan, seperti menyediakan sokongan pemulihan kepada individu-individu yang dikenakan jenayah.

Terdapat banyak peluang pendidikan untuk sarjana undang-undang jenayah. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Bidang pengajian berkaitan
arrow_drop_up arrow_drop_down
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
FutureLearn
Padua , Itali +1 Lagi

University of Padova adalah salah satu tempat duduk tertua dan paling berprestij di Eropah; ia bertujuan untuk menyediakan pelajarnya latihan profesional dan latar belakang bu ... +

University of Padova adalah salah satu tempat duduk tertua dan paling berprestij di Eropah; ia bertujuan untuk menyediakan pelajarnya latihan profesional dan latar belakang budaya yang kukuh. -
Kursus
Separuh masa
4 minggu
English
Online
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini