LAWSTUDIES

2 Kursus Undang-undang dalam Pengajian Undang-undang Pentadbiran 2021

Kursus akademik yang sah adalah jalan pendidikan yang membolehkan pelajar atau profesional mempelbagaikan perkembangan peribadi mereka. Tempoh masa yang diperlukan untuk menyelesaikan kursus mungkin berbeza dari satu sekolah atau program ke yang lain. Program boleh membawa kepada bidang tumpuan akademik atau pengenalan kepada bidang tertentu undang-undang.

Apakah kursus pengajian undang-undang pentadbiran? Bidang pengajian ini merangkumi topik seperti asas undang-undang dan praktikal untuk sistem undang-undang moden. Kelas-kelas boleh merangkumi kerangka undang-undang perlembagaan dan berkanun yang mengawal pengambilan keputusan di dalam agensi, atau agensi peranan bermain dalam menafsirkan undang-undang peraturan. Bidang pengajian lain mungkin termasuk undang-undang perlembagaan proses sewajarnya, undang-undang keselamatan negara dan keseimbangan antara undang-undang pengawalseliaan terhadap akauntabiliti politik.

Pelajar undang-undang pentadbiran boleh mendapatkan banyak kemahiran yang berharga, seperti bagaimana untuk secara objektif mempertimbangkan keadaan dengan pelbagai pandangan, dan bagaimana untuk menilai akibat daripada tindakan. Graduan juga dapat mengetahui pengetahuan mereka mengenai kawalan undang-undang mengenai peraturan kerajaan atau komersial yang telah meletakkan mereka untuk berjaya di banyak kerjaya, di dalam dan tanpa sistem perundangan.

Kursus orang dalam pengajian undang-undang pentadbiran biasanya terdapat di seluruh dunia dan boleh ditawarkan melalui program dalam talian. Dengan pelbagai struktur dan lokasi ini, kos yang berkaitan dengan penyertaan dalam program sering diubah.

Penyiapan program ini boleh membawa kepada kerjaya dalam banyak bidang. Beberapa profesion yang berkaitan termasuk kerja sebagai pegawai amal, pegawai penyelidik sosial, pentadbir perkhidmatan awam atau pentadbir awam. Mereka yang berminat dalam perkhidmatan awam mungkin mencari peluang dalam agensi kerajaan atau agensi perkhidmatan sosial. Pekerjaan ini mungkin termasuk kedudukan sebagai pegawai perumahan atau pegawai kerajaan tempatan. Peluang kerjaya lain mungkin termasuk kerja sebagai pegawai pendengaran atau penasihat undang-undang dalam perniagaan komersial. Sesetengah individu boleh menggunakan kursus ini sebagai batu loncatan kepada matlamat pendidikan yang lain.

Kursus-kursus ini cenderung tersedia di seluruh dunia. Cari pilihan apabila anda mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

2 Hasil dalam Pengajian Undang-undang Pentadbiran Filter

Bar Practice Bar (BPC) - sepenuh masa

The University of Law Postgraduate Programmes
Kursus
<
Sepenuh Masa
<
8&nbsp;-&nbsp;9 bulan
English
Kampus

Sekiranya anda mempunyai ijazah undang-undang atau GDL dan ingin melatih sebagai seorang peguam, Kursus Praktik Bar kami (sebelum ini Kursus Latihan Profesional Bar - BPTC) di ...

Baca lebih lanjut

Kursus Amalan Bar (BPC) - sambilan

The University of Law Postgraduate Programmes
Kursus
<
Separuh masa
<
20 bulan
English
Kampus

Sekiranya anda mempunyai ijazah undang-undang atau GDL dan ingin melatih sebagai seorang peguam, Kursus Praktik Bar kami (sebelum ini Kursus Latihan Profesional Bar - BPTC) di ...

Baca lebih lanjut