LAWSTUDIES

2 Kursus Undang-undang dalam Undang-undang Antara Disiplin 2021

Kursus yang membentuk program kolej hanya untuk pelajar yang telah menamatkan sekolah menengah dan biasanya memerlukan beberapa bulan untuk diselesaikan. Anda boleh memilih kursus untuk mendaftar untuk menyesuaikan pelajaran anda, walaupun program sering memerlukan kursus khusus untuk siswazah.

Apakah kursus dalam undang-undang interdisiplin? Terdapat banyak jenis bidang undang-undang interdisipliner yang masing-masing berurusan dengan cara berlainan bidang. Anda mungkin perlu memilih pengkhususan, walaupun kursus yang melibatkan semua bidang yang berlainan mungkin wujud. Fokus umum termasuk bagaimana gereja dan negeri berinteraksi, undang-undang dan ekonomi, undang-undang dan tingkah laku pasaran, dan struktur perlembagaan.

Salah satu faedah terbesar mempelajari undang-undang interdisipliner adalah kemahiran yang anda usahakan, yang akan membantu anda memasuki kerjaya anda dan boleh meningkatkan gaji keseluruhan anda. Di samping komunikasi, organisasi, dan penyelesaian pertikaian, kajian undang-undang interdisipliner membangunkan penyelidikan dan kebolehan berfikir kritis.

Kos mendaftar dalam kursus undang-undang antara disiplin berubah berdasarkan banyak faktor. Aspek-aspek ini boleh merangkumi apa-apa dari negara yang anda sedang belajar masuk ke sekolah atau program khusus yang anda miliki. Oleh kerana bayaran enrolmen kursus berbeza-beza, adalah idea yang baik untuk melakukan penyelidikan sebelum memohon.

Laluan kerjaya yang paling biasa bagi mereka yang belajar undang-undang interdisipliner adalah peguam. Kebanyakan profesional ini mempunyai pengkhususan, dan anda boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada undang-undang interdisipliner. Untuk menjadi seorang peguam, anda mungkin perlu menjadi setiausaha undang-undang atau paralegal terlebih dahulu. Jalan kerjaya umum yang lain adalah ahli politik. Jika anda memilih untuk masuk ke dalam politik, anda perlu mempunyai pemahaman yang kuat tentang semua bidang undang-undang dan kesediaan untuk membantu membuat dasar baru.

Langkah pertama ke arah kerjaya anda ialah mencari program. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

2 Hasil dalam Undang-undang Antara Disiplin Filter

Kursus: diploma dalam undang-undang

University College Of The Caribbean
Kursus
<
Sepenuh Masa
English
Kampus

Program University of London direka untuk membantu pelajar membangunkan pemahaman tentang prinsip-prinsip asas dan kesedaran kritikal mengenai tradisi hukum undang-undang bias ...

Baca lebih lanjut

Undang-undang perlembagaan

University of Colorado Boulder
Kursus
Sep 2021
English

Pusat Kajian Undang-Undang Konstitusi Amerika Byron R. White menyokong biasiswa dan pengajaran dalam undang-undang perlembagaan dan menawarkan kepada pelajar beberapa peluang ...

Baca lebih lanjut