PhD pada asasnya merupakan program penyelidikan asas yang mendalam. Aktiviti pedagogi berorientasikan kepada pembangunan projek tesis pelajar. Pelajar mendapat manfaat daripada kepakaran pakar dalam semua bidang utama undang-undang. Pengawasan bersama, yang disediakan oleh dua profesor, sangat umum, karena ia memungkinkan penggunaan kepakaran pelengkap. Calon doktor mestilah lulus peperiksaan mandatori dan lisan dan bertulis terlebih dahulu sebelum mula menulis tesis mengenai subjek pilihan mereka. Tesis ini bertujuan untuk membangunkan keupayaan untuk merekabentuk dan melaksanakan projek penyelidikan utama yang membuat sumbangan asal kepada pembangunan disiplin undang-undang. Ia juga bertujuan untuk membangunkan keupayaan pelajar untuk membentangkan hasil penyelidikannya secara jelas, teratur dan meyakinkan.

108947_27453031581_346d0ad5dc_k.jpg

Kriteria kemasukan

 • Rekod akademik yang cemerlang;
 • LL. M. dari Universiti Montreal atau diploma yang dianggap setara;
 • Purata terkumpul kitaran ke-2 sekurang-kurangnya 3.3 daripada 4.3 atau setaraf;
 • Pengetahuan bahasa Perancis dan Inggeris yang mencukupi.


pelajar

Caroline Jonnaert (Kanada) pelajar PhD
Pilihan Université de Montréal untuk memulakan projek doktoral saya adalah semulajadi, kerana kepakaran institusi yang terkini dalam teknologi dan inovasi, tetapi juga kerana pengawasan manfaat pelajar doktor. Fakulti menawarkan suasana merangsang dan mentoring, serta banyak perspektif antarabangsa, melalui program pertukarannya. Pelajar kedoktoran mendapati dirinya dalam suasana yang dinamik, kondusif untuk perkembangan akademik dan profesionalnya.

Guy Azebove Tetang (Cameroon)
Pelajar PhD Selalunya dilihat sebagai pengembaraan yang bersendirian, kursus kedoktoran kadang-kadang memerlukan bantuan sebenar di peringkat institusi untuk mengelakkan kesilapan-kesilapan yang mungkin dilakukan penyelidik muda. Sebagai contoh, di Fakulti Undang-Undang Université de Montréal, seminar doktoral menawarkan beberapa pilihan teoretikal dan metodologi yang membuka jalan untuk penyelidikan. Di samping itu, galakan komunikasi lisan dan bertulis memperkenalkan setiap pelajar kedoktoran kepada keperluan penyelidikan saintifik. Dengan pengalaman ini, perjalanan saya dalam Fakulti berprestij ini adalah pengembaraan yang memuaskan.

Seminar program ini ditawarkan hanya dalam bahasa Perancis. Atas kebenaran, pelajar boleh menulis disertasi mereka dalam bahasa lain selain bahasa Perancis.

108948_30089181900_66bf70f6f7_k.jpg

Tuisyen setiap suku penuh

Yuran pengajian di institusi pendidikan Québec dikawal selaras dengan status undang-undang pelajar di Kanada:

 • Penduduk Quebec: aprox. 1227.75Boleh berkaitan yuran
 • Perancis dan Belgium berbahasa Perancis: aprox 1227,75Boleh berkaitan yang berkaitan
 • Pelajar antarabangsa: Sepenuh masa: aprox. 8407,73CAN
 • Kanada Bukan pemastautin: $ 3,815.85 kos berkaitan

Status penulisan: C $ 436.70, untuk semua pelajar.

Biasiswa pengurangan tuisyen boleh didapati sebagai pemastautin Quebec


https://registraire.umontreal.ca/droits-de-scolarite/couts-des-etudes/exemptions-pour-etudiants-etrangers/

http://www.education.gouv.qc.ca/en/references/studying-in-quebec/exemptions/agreements-between-the-quebec-government-and-foreign-governments/

tempoh

 • 6 terma sepenuh masa (2 tahun wajib)
 • Status penggubalan: selepas tahun kedua

harga

$ 1,228 CAD

Apa gunanya?

Dengan suku masa penuh - penduduk Quebec: lebih kurang. Kos berkaitan $ 1,227.75C; Francophones Perancis dan Belgium: lebih kurang 1 227,75C $ yuran; Pelajar antarabangsa: Sepenuh masa: lebih kurang. $ 8,407.73

Kediaman bukan pemastautin: kos berkaitan C $ 3,815.85

Status Penyuntingan: $ 436.70 Boleh, untuk semua pelajar

Program diajar dalam:
 • Perancis

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Université de Montréal Law Faculty »

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 24, 2019
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
1,228 CAD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan