LL.M dalam Tenaga

Umum

Penerangan Program

LL.M dalam Tenaga

Di samping itu, para pelajar akan memilih kursus lain dalam kurikulum Undang-undang Tenaga dan Sumber Daya Hukum Kolej Undang-undang (SERL), seperti Peraturan Tenaga; Undang-undang Air; Undang-undang Sumber Tenaga dan Sumber Asli Antarabangsa; dan Sumber Asli dan Undang-undang Alam Sekitar mengenai Tanah Persekutuan. Calon ijazah LLM terlatih asing juga mendaftar dalam kursus satu semester yang direka untuk memperkenalkan undang-undang AS.

Pelajar dijemput untuk memilih elektif dari mana-mana kursus yang ditawarkan oleh TU College of Law dan jabatan siswazah lain dari The University of Tulsa, seperti kolej perniagaan dan kejuruteraan.

Ini adalah 24 program ijazah kredit yang bermula pada kampus pertengahan bulan Ogos setiap tahun. Semua pelajar dikehendaki menghadiri orientasi "Asas Pengajian Hukum" dalam sehari sebelum kelas bermula pada bulan Ogos.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Tulsa College of Law, a private institution with a total enrollment of less than 400, offers legal education opportunities to JD, LLM, joint degree, and certificate candidates for le ... Baca lebih lanjut

The University of Tulsa College of Law, a private institution with a total enrollment of less than 400, offers legal education opportunities to JD, LLM, joint degree, and certificate candidates for leadership and academic excellence. Baca Ringkas