LL.M dalam Undang-undang Amerika untuk Graduan Asing

Umum

Penerangan Program

LL.M dalam undang-undang Amerika untuk program Pengacara Asing terdiri daripada kursus penuh selama dua semester dari bulan Ogos hingga Mei. Untuk memenuhi keperluan pelajar LLM antarabangsa, College of Law menawarkan kursus khusus dalam pendidikan undang-undang Amerika Syarikat dan penulisan undang-undang, analisis dan metodologi AS untuk peguam antarabangsa.

Pelajar akan melengkapkan tambahan enam hingga lapan kelas dan akan menerima nasihat dan bimbingan dalam pemilihan kursus mereka. Pelajar dijemput untuk memilih mana-mana kursus elektif yang ditawarkan oleh TU College of Law dan jabatan siswazah lain The University of Tulsa.

Di samping itu, program ini menawarkan peluang kepada peguam asing untuk membangunkan pemahaman tentang undang-undang Amerika serta peluang untuk menjadi pakar dalam bidang khusus undang-undang, seperti undang-undang perniagaan antarabangsa. Pelajar program menikmati kelonggaran pekerjaan yang lebih tinggi di negara masing-masing, serta kemungkinan untuk mengamalkan undang-undang di negara-negara yang membolehkan peguam asing duduk untuk pemeriksaan bar.

Ijazah LLM memerlukan calon untuk berjaya menyelesaikan 24 kredit minimum.

Program ini bermula pada kampus pertengahan bulan Ogos setiap tahun, dan semua pelajar dikehendaki menghadiri orientasi "Asas Pengajian Hukum" sehari sebelum kelas bermula.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Tulsa College of Law, a private institution with a total enrollment of less than 400, offers legal education opportunities to JD, LLM, joint degree, and certificate candidates for le ... Baca lebih lanjut

The University of Tulsa College of Law, a private institution with a total enrollment of less than 400, offers legal education opportunities to JD, LLM, joint degree, and certificate candidates for leadership and academic excellence. Baca Ringkas