LL.M di American Indian

Umum

Penerangan Program

The LL.M dalam program undang-undang India adalah fleksibel. Dalam berunding dengan fakulti, para pelajar boleh menyesuaikan bidang pengajian bukan hanya kepada undang-undang India secara amnya, tetapi untuk sub kepakaran tertentu yang mereka ingin membangunkan. Program ini boleh didapati sebagai trek akademik (menekankan kursus) atau trek penyelidikan. Kedua-dua trek memerlukan berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya 24 jam kredit dari kurikulum undang-undang India.

Pelajar digalakkan untuk membuat pilihan awal mengenai trek yang mereka mahu untuk meneruskan apabila mereka memasuki program ini. Walau bagaimanapun, pilihan awal itu tidak mengikat pelajar. Fakulti berkomitmen untuk bekerja secara individu dengan setiap pelajar untuk memenuhi keperluan akademik tertentu.

Trek

Track Akademik
Pelajar yang memilih trek akademik boleh melengkapkan LLM - AAIL dengan kursus 24 jam sahaja, tanpa tesis. Pelajar trek akademik boleh mendaftar sepenuh masa atau sambilan dan mesti melengkapkan keperluan dalam tempoh tiga tahun.

Trek Penyelidikan
Trek kajian adalah 24 jam kredit jam dengan sekurang-kurangnya 3 jam kredit tesis. Pelajar-pelajar di trek penyelidikan boleh memilih untuk melakukan mana-mana sahaja dari 3 hingga 12 jam kredit tesis, dengan jam kerja yang selebihnya. Pelajar litar penyelidikan boleh mendaftar penuh atau sambilan dan mesti melengkapkan program ini dalam masa 5 tahun.

Program ini bermula pada kampus pertengahan Ogos setiap tahun, untuk semester kejatuhan, dan awal bulan Januari untuk semester musim bunga. Semua pelajar dikehendaki menghadiri orientasi "Asas Pengajian Hukum" sehari sebelum kelas bermula.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Tulsa College of Law, a private institution with a total enrollment of less than 400, offers legal education opportunities to JD, LLM, joint degree, and certificate candidates for le ... Baca lebih lanjut

The University of Tulsa College of Law, a private institution with a total enrollment of less than 400, offers legal education opportunities to JD, LLM, joint degree, and certificate candidates for leadership and academic excellence. Baca Ringkas