LL.M., DJ, & Ph.D., dalam undang-undang & dasar sijil profesional

Umum

Penerangan Program

LL.M., DJ, & Ph.D., di Undang-undang & Dasar Sijil Profesional

Cambridge Siswazah Universiti Kolej Undang-undang, Polisi & Global Kajian mempunyai program akademik tidak dapat ditandingi, yang menawarkan undang-undang dan dasar sarjana dan ijazah doktor falsafah - LL.M. itu, Ijazah Sarjana Undang-Undang & Dasar, DJ (Doktor Falsafah dalam juridikal Sains) dan Ph .D. Undang-undang & Dasar - dan beberapa darjah sama dengan lain Cambridge Siswazah Universiti Kolej, termasuk Kolej Perniagaan dan Kolej Sains & Peraturan Kesihatan Awam. Fakulti ini mempunyai rangkaian dan tahap kepakaran dalam bidang undang-undang biasiswa dan amalan, yang membolehkan kolej untuk menawarkan kurikulum rendaman global yang teguh. Ini termasuk pelbagai projek kepimpinan yang berasaskan praksis dan kursus-kursus yang memberi peluang kepada pelajar untuk meletakkan pembelajaran dalam bilik darjah untuk bekerja menyelesaikan masalah dunia sebenar. Program akademik juga penting untuk format kampus global hanya di dunia, menawarkan pengalaman rendaman dalam setiap kawasan di dunia untuk mendapatkan wawasan yang jarang berlaku dalam undang-undang antarabangsa dan perbandingan. Pelajar umumnya mempunyai kepentingan disiplin dan meneroka mereka kepentingan dalam intensives rendaman global dengan fakulti bahagian itu dan mentor pengalaman mereka, biasiswa dan kurikulum sepanjang program.

Undang-undang adalah amat terlibat dalam dunia ekonomi, politik dan sosial. Dan sebagainya mengejar apa-apa matlamat penting selalunya melibatkan penglibatan dengan undang-undang. Kurikulum ini dirancang untuk pelajar yang berusaha untuk memahami bagaimana undang-undang dan dasar boleh dimanfaatkan untuk kesan global, atau yang ingin melanjutkan kerjaya sebagai pemimpin global dan agen perubahan.

Kolej Undang-undang, Polisi & Global Kajian termasuk bukan hanya kursus dan klinik yang jelas berkaitan, tetapi juga kursus-kursus dan aktiviti-aktiviti yang mungkin kelihatan kurang jelas dikaitkan dengan undang-undang dan dasar, tetapi adalah penting untuk membina berkaitan kefahaman, kemahiran dan strategi. Belajar tentang masa lalu, menganalisis hubungan antara undang-undang, masyarakat, budaya, pemegang kepentingan, ekonomi, globalisasi, perniagaan dan institusi sosial, membedah institusi yang berkuasa, dan membangunkan kemahiran dan keupayaan - termasuk data dan analisis dasar kemahiran - semua langkah-langkah yang penting; begitu juga memahami kawasan masalah tertentu dan bahan-bahan undang-undang yang berkaitan.

Kolej Undang-undang, Polisi & Global Kajian direka untuk menggalakkan pelajar untuk menumpukan perhatian kepada analisis yang luas dan bersepadu pembolehubah mewujudkan kesan global. Kolej views pembolehubah seperti yang mendalam berkaitan dengan satu sama lain. Tujuannya College adalah untuk membolehkan pelajar membangunkan kefahaman yang kaya dengan janji-janji dan batasan yang wujud dalam pelbagai mod dan bidang kerja yang menarik minat pelajar.

Topik dan modul kurikulum termasuk perdagangan antarabangsa dan perniagaan, farmaseutikal dan peraturan peranti perubatan, perubahan sosial, tindakan undang-undang, kepimpinan organisasi, pembaharuan institusi, pengurusan kehakiman, politik pilihan raya, rejim undang-undang, undang-undang perlembagaan, keadilan antara kaum, sekuriti, kewangan, undang-undang usaha, media & internet, kebajikan sosial, kebebasan beragama, tenaga kerja, pembangunan ekonomi, keadilan jenayah, keadilan awam, guna tanah, harta, alam sekitar, keadilan ekonomi, penjagaan kesihatan, kesihatan awam, kemiskinan, keselamatan, tenaga, filem dan media pengeluaran, IT, IP , imigresen, hak asasi manusia, etika bio, bioteknologi, undang-undang paten, dan banyak lagi.

LL.M., Sarjana Undang-Undang & Dasar Program

Sarjana Undang-Undang & Dasar program adalah program 24 bulan yang direka untuk diterima sbg mahasiswa ke dalam DJ, atau Ph.D. Undang-undang & Dasar, dan menyediakan pelajar-pelajar yang sudah mempunyai latihan yang sangat baik undang-undang dan pengalaman - ramai yang telah berkhidmat sebagai peguam, hakim, diplomat, pemimpin masyarakat. - Dengan latitud yang luas untuk mereka bentuk kursus pengajian yang akan memberikan mereka pemahaman diperluas undang-undang, dasar, undang-undang teori dan aplikasi.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

As a global leader, Cambridge Graduate University is designed for you. Cambridge Graduate University is the world’s first global campus university crafted by the world’s top scholars for a select coho ... Baca lebih lanjut

As a global leader, Cambridge Graduate University is designed for you. Cambridge Graduate University is the world’s first global campus university crafted by the world’s top scholars for a select cohort of global leaders to have 21st Century global impact and beyond. Prestigious scholars and practitioners from elite universities, such as Harvard, MIT, Yale, Oxford, London School of Economics and more, personally travel with, mentor and transform each select cohort of global leaders through global immersion intensives, building a rare and powerful global network of global leaders for global impact. It is your time! Let’s transform and empower you! Baca Ringkas