LL.M. dalam hak asasi manusia program undang-undang antarabangsa

Umum

Penerangan Program

LL.M. Program Antarabangsa Hak Asasi Manusia Undang-undang

Sarjana Undang-undang dalam Antarabangsa Hak Asasi Manusia Program Undang-undang direka untuk membolehkan pelajar membentuk pemahaman maju konsep undang-undang antarabangsa yang berkaitan dengan promosi dan perlindungan hak asasi manusia di peringkat antarabangsa, serantau dan domestik.

Sarjana Undang-undang dalam Program Antarabangsa Hak Asasi Manusia adalah kursus satu tahun pengajian, menggabungkan satu tahun kerja kursus dan penyediaan Tesis Sarjana. Ia juga boleh diteruskan untuk setahun lagi untuk mendapatkan SJD itu, Falsafah Kedoktoran dalam juridikal Sains. Ia bertujuan untuk menyediakan graduan untuk bekerja dalam bidang hak asasi manusia antarabangsa, dengan organisasi antarabangsa, pertubuhan bukan kerajaan dan penyokong sebagai individu.

Kursus-kursus, modul dan kandungan termasuk pengenalan umum kepada sistem dan dokumen undang-undang hak asasi manusia antarabangsa, dan hasil untuk satu siri modul khusus dan kursus dalam bidang seperti undang-undang hak minoriti, sistem hak asasi manusia serantau seperti Konvensyen Eropah pada Manusia hak, pendakwaan jenayah oleh tribunal antarabangsa pelanggaran hak asasi manusia, hak jantina & kanak-kanak, pelarian dan pencari suaka dan undang-undang kemanusiaan antarabangsa.

Program ini menekankan komunikasi, analisis dan kritikan terhadap undang-undang hak asasi manusia antarabangsa dan rejim undang-undang. Walaupun penekanan program ini adalah undang-undang itu menerima calon yang layak sesuai dari latar belakang yang lain dengan kepercayaan yang teguh bahawa hak asasi manusia itu sendiri adalah pelbagai disiplin.

LL.M. ini dalam Antarabangsa Hak Asasi Manusia Program Undang-Undang bertujuan untuk membina kemahiran khusus dan am berkenaan dengan rejim moden perlindungan hak asasi manusia, dan pengetahuan tentang falsafah dan teori yang menyokong ia. Kursus ini menyediakan pelajar dengan syarat membolehkan mereka menyumbang kepada kemajuan hak asasi manusia di seluruh dunia, kedua-dua dalam kapasiti individu mereka dan dengan kerjasama institusi-institusi yang mempunyai apa-apa fokus.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

As a global leader, Cambridge Graduate University is designed for you. Cambridge Graduate University is the world’s first global campus university crafted by the world’s top scholars for a select coho ... Baca lebih lanjut

As a global leader, Cambridge Graduate University is designed for you. Cambridge Graduate University is the world’s first global campus university crafted by the world’s top scholars for a select cohort of global leaders to have 21st Century global impact and beyond. Prestigious scholars and practitioners from elite universities, such as Harvard, MIT, Yale, Oxford, London School of Economics and more, personally travel with, mentor and transform each select cohort of global leaders through global immersion intensives, building a rare and powerful global network of global leaders for global impact. It is your time! Let’s transform and empower you! Baca Ringkas